IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2021, 13:42   #1
Standart Düşük Bütçeli İş İmkanları : Halı yıkamacı Nasıl Açılır?

Düşük Bütçeli İş İmkanları : Halı yıkamacı Nasıl Açılır?
Kentsel dönüşümün hızlanması ile birlikte site ve apartmanların sayısının artması ve müstakil evlerin azalması ile birlikte ortaya çıkan bu sektör az sermaye ile çok gelir elde edilebilecek bir iş kapısı haline geldi.

Elbette bir çok sektörde olduğu gibi bu sektörde de fabrikalar olsa da hala mahalle aralarında bazı bölgelere özellikle halı yıkama firmaları hizmet vermektedir.

Bu sektör bir çok yerde görüldüğü gibi oto yıkama işiyle birlikte yürütülecek bir iş değildir. Fazlasıyla zaman ve emek isteyen bir iştir. Bu yüzden hem hijyen açısından hem de ufak işletmelerin ayakta kalması açısından halı yıkama yaptığını iddia eden oto yıkamacılara itibar etmemenizi öneririm. Oto yıkama yapan işletmelerin ağır atıklar ile çalıştıkları göz önüne alındığında emanet ettiğiniz ve üzerinde çocuklarınızın uzun vakit geçirdiği halılarınızın hijyen açısından pekte uygun olmayacağı ortaya çıkmaktadır.

Evlerde kullandığımız ürünlerin sanayi atıklarıyla karışmasını hiçbirimiz istemeyiz. Yıkamaya verdiğiniz bir halının daha öncesinde motor yağı, mazot, zift vb atıkların bulunduğu ortamda yıkandığını düşündüğünüzde sizler de bu düşünceye hak vereceksiniz.

Halı yıkama işi basit bir iş olarak görülse de oldukça önemli bir iştir.

Halı Nasıl Yıkanmalı?

Halılar, genel olarak müşteriden geldiğinde önce bir yumuşatma havuzunda bekletilmeli. Eskiden halı yıkayan kişileri düşündüğünüzde bir kaç halıyı üst üste koyup yıkaması üstteki halı yıkanırken alttaki halıların kirlerinin yumuşaması için bu işlemi yaptıklarını anlayabilirsiniz. Genelde bu işlem yapılırken daha çok kirli olan halıların en altlara konulduğunu görebilirsiniz.

Halılar bir süre yumuşatma amaçlı havuzda bekletilmeli. Daha sonrasında uygun şampuanlar ile yıkanmalıdır. Halı türüne göre özel leke çıkarıcılar ve yıkama teknikleri kullanılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Halı yıkama işletmesinde dükkan büyüklüğü önemli mi?

Bu tür işletmelerde dükkan büyüklüğü pek sorun teşkil etmez. Fakat çok küçük bir yer olmamasına dikkat edilmelidir. Depolama yıkanacak ve yıkanmış halıların ayrı tutulması, havalandırılması gibi işlemler yapılırken aynı ortamda olmaması gerekir.

Halı yıkama işletmesi açmak için gerekli olan malzemeler nelerdir?
  • Halı yıkama makinesi. (Islak , kuru)
  • Sanayi tipi elektrik süpürgesi
  • Basınçlı yıkama makinesi
  • Halı sıkma makinesi
  • Hav toplayıcı
  • Farklı türde yıkama aparatları (Halı yıkarken plastik çekpas gibi ürünler kullanılmamalı onun yerine ahşaptan yapılmış özel aparatlar kullanılmalıdır)
  • Farklı ürünler için leke çıkarıcılar
  • Özel halı yıkama şampuanları
  • Halı paketlemesi için özel poşet ve ya streç.
  • Suyu sıkılmış halıların havalandırılması için eşikler. (Bu eşikleri demircilerde istediğiniz gibi yaptırabilirsiniz.)
  • Halıları müşteriden alıp müşteriye teslim etmeniz için ticari araçlar (Kendinize ait bir aracınız yok ise ticari araçlarıyla birlikte iş arayan kişileri tercih edebilirsiniz)
  • Firma adına yaptırılmış özel teslimat fişleri (Halıların karışmaması için önemli )
  • Halıları içinde bekletmek için havuz (Uygun bir alanda sağlam brandalar ile kendinizde yapabilirsiniz. 2 metre en 3 metre uzunlukta bir alanı yerden 40 cm kadar yükseltip bu alanı branda ile kapladığınızda havuzunuz hazır)
  • Firmanızı tanıtan açık telefon ve adres bilgileriniz ile ticari unvanınızı tanıtan el broşürleri
  • Özel halı parfümleri

Bu tür işletme açmak için güncel olarak gereken sermaye minimum 20 Bin Liradır. dilerseniz piyasa da ikinci el olarak cihazları temin edebilirsiniz.

Halı Sıkma Makinesi
Düşük Bütçeli İş İmkanları : Halı yıkamacı Nasıl Açılır?

Para kazanmaya başlayıp belli bir müşteri portföyü oluşturduğunuzda işletmenizi halı yıkamak için özel üretilmiş makineler ile donatabilirsiniz. Bu yazımızda bahsi geçen işletme türü halıları insan gücüyle yıkayan işletmelerdir.
 
Alt 30 Nisan 2021, 14:15   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eskiden dizimiz yara olana kadar yıkardık ne güzel.

 
Alt 30 Nisan 2021, 14:23   #3
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sanayiden sonra ilk tercihim

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:00.