IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2021, 15:16   #1
Standart Dijital pazarlama uzmanlığı nedir? Ne iş yapar?

Dijital Pazarlama Uzmanı, marka bilinirliğini artırmak, hedef kitleyi belirlemek, yeni müşteriler kazandırmak ve firmayı dijital alanlarda yönlendirmekle sorumlu kişidir. Dijital pazarlama uzmanı ayrıca sosyal medya, SEO, SEM, Google araçları ve dijital pazarlamaya dair bütün pazarlama yöntemlerine hakim olmalıdır. Bu alanda yetkinliğini konuşturmak için gerekli araçları kullanabilmeli ve bilgi birikimine sahip olması gerekmektedir.

Dijital Pazarlama Uzmanı olmak için tabii ki bireysel olarak yapacağınız araştırmaların ve öğrenimlerin büyük katkısı olacaktır. Kendinizi geliştirme ve bu işe başlangıç aşamasında bir şeyler öğrenmeniz mümkündür. Ancak belirli bir düzeye eriştiğinizde bu alanda bir eğitim almanız ve uzman kişiler tarafından yardım almanız sizi büyük ölçüde ileri taşıyacaktır. İşin teknik detaylarını ve karşılaşabileceğiniz sorunları göz önünde bulundurmalısınız.

Dijital Pazarlama Uzmanı olmak için, sektörü yakından takip etmeniz gerekmektedir. Neler olup bittiğinden sürekli haberdar olmalısınız ve yenilikleri yakalamalısınız. Sosyal medya, dijital mecralar, forumlar, bloglar, e-ticaret siteleri gibi bilgi akışının çok ve hızlı olduğu yerlerde vakit geçirmeniz gerekmektedir. Bu tarz yerlerden edindiğiniz bilgi birikimini kendi işinizde uygulayarak geri dönüşüm elde etmeye çalışmalısınız.

Dijital Pazarlama Uzmanının, geleneksel pazarlama hakkında bilgisi olmalıdır. Bu bilgileri doğrultusunda firma için pazarlama stratejileri geliştirmektedir. Analiz ve analitik içeren araçları kullanarak firma için veri toplayarak bunları kullanmaktadır. Sosyal medya, SEO, SEM, Google araçları gibi konularda bilgisi ve kullanım tecrübesi bulunmaktadır.

Bu bilgileri ile mevcut ve yeni müşterilere daha iyi içerikler sunulmasına katkıda bulunmaktadır. Sektör haberleri ve güncel olayları takip ederek gelecek hakkında plan yapabilmekte ve geçmişe dönük hataların düzeltilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Ve bunların hepsini toparlamak gerekirse kriz ve zaman yönetimine hakim olmakta projeyi sağlıklı bir şekilde yürütmektedir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:58.