IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2021, 23:51   #1
Standart Gemi Mühendisliği Nedir? İş İmkanları Nelerdir?

Gemi Mühendisliği Nedir? İş İmkanları Nelerdir?

Gemi mühendisi ne yapar sorusunun ucu çok açık. Daha proje aşamasında geminin kullanım amacına yönelik olarak ağırlık ve devre hesabını yapar, daha sonra diagramları çizerek gerekli modelleme ve testlerden başarı ile geçen gemi projelerinin üretimi için sahaya çizim evrakları ile ulaştırılıp burada verilen limit değerler için üretim yapılır.

Üretimi biten gemi için de detay hesap ve ayarlamaları yapar ve geminin ticari seferi için gerekli evrak işlemleri ile uğraşır.

Bu işlemler sonunda gemi yine başka mühendislerin kontrolünde işletilmeye devam ederek faaliyetlerine devam eder.

Gemi Mühendisliği Bölümleri Nelerdir?

Gemi İnşaatı Mühendisliği,
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği,
Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği

Gemi inşaatı ve gemi makine mühendislerinin teknik bilgileri ve çelik ile olan tecrübelerinden dolayı bazı büyük projelerde de çelik kısmında faaliyet gösterdiklerini görebilirsiniz. Örneğin büyük köprü inşaatlarında, havalimanı ve baraj projelerinde, demiryolları projelerinde de gemi inşaatı mühendislerinin çalışma alanları olduğunu görebilirsiniz. Çünkü bu projelerin ham maddesi çelik ve ona şekil verme uzmanlığıdır ve bu kabiliyet gemi inşaatı mühendislerinde, gemi inşaat aşamalarında kazandırılmış bir yetenektir.

Özel sektörde bu alanlarda çalışan mühendisler, kamu alanlarında da liman başkanlıklarında gemi sörvey mühendisi olarak kendilerine yer bulabilmektedirler.


Gemi Makineleri İşletme Mühendislerinin aldıkları eğitim gereği, tersanelerden seyir için çıkmış gemilerin işletilmesi ve seyri konularında uzman mühendisler yetiştirilmektedir. Mesleğin her aşamasında eğitimleri ve hizmetleri bakanlık tarafından takip edilen bu mühendisler, eğitim hayatları boyunca tamamen uygulamaya yönelik çalışma yaptıkları için gemi seyrinde görev alan mühendisler bunlar arasından seçilir.

Asıl çalışma alanları gemi olmakla beraber, yazımızın önceki bölümlerinde de belirttiğimiz gibi belirli bir tecrübe ve deneyim edinmiş olanları tersanelerin özellikle bakım-onarım departmanları başta olmak üzere dizayn departmanlarında yerleşim yapmak üzere de görev aldıkları bilinmektedir.

Özel sektörde kılavuzluk hizmeti veren şirketlerde römorkörlerde, denizcilik şirketlerinin teknik departmanlarında enspektörlükten teknik müdürlüğe kadar çalışma imkanı olmaktadır.

Denizcilik alanında çalışmak istemeyen bölüm mezunlarının otek teknik müdürlükleri, fabrika müdürlükleri, enerji tesis yöneticilikleri, otomobil fabrikaları teknik müdürlükleri yaptıkları da bilinmektedir. Yine bu bölüm mezunlarının kamu alanında da çalışma alanları bulunmaktadır. Özellikle kıyı emniyeti genel müdürlüğüne bağlı römorkörlerde, liman başkanlıklarında da port state sörveyör, flag state sörveyör ve deniz sörvey mühendisi kadroları ile, VTS’lerde deniz trafik kontrol operatörlükleri yaptıkları bilinmektedir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:24.