IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2021, 10:39   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Is Hayatinda Pozitif Olmak Ve Zaman Yonetimi

Kuresellesme nedeniyle is hayatindaki cetin rekabet gun gectikce artti. Ileri duzeyde bir isyeri mukemmelligi saglamak kritik derecede hayati ve zorunlu olmustur. Hizli tempolu rekabet her yerde, ozellikle is yerlerinde belirgindir. Pek cok isletme organizasyonu, sadece gerekli degil, ayni zamanda gunumuzde ticari organizasyonlar tarafindan temel kisit olan en uygun olanin hayatta kalmasi icin cagrida bulunmustur. Bu aciklayici noktada ortaya cikan soru, bu hizli gelismeyle es zamanli olarak rekabetin onunde nasil durulacagi ve bu rekabeti nasil ayakta tutup surdurecegidir.
Is Hayatinda Pozitif Olmak ve Zaman YonetimiArastirmalar, is yerlerindeki calisanlarin, kariyer gelisimlerine mudahale edebilecek ve buyumelerine yardimci olabilecek alan becerilerinin yani sira beceri setleri edinmeleri gerektigini savunmaktadir. Yumusak beceriler, gunluk yasamda, kisiler arasi iliskileri korumada, etkinlikleri sekillendirmede ve basari icin stratejiler olusturmada tanidik terimlerdir; imasi agirlikli olarak isyerlerinde bulunur. Bununla birlikte, is yerindeki bircok lider icin, insanlara isleri icin odeme yapildiginda minnettarligin herhangi bir durus tasimadigina dair yaygin bir inanci takip ettikleri icin sosyal becerilerin gereksiz olduguna inaniliyor.


Takdir ve minnettarlik eksIkliginin bir calisanda beceri eksIkligi anlamina geldigini ve beceri eksIkliginin isyerinde kisilik ve kariyer gelistirmek icin motivasyon eksIkligine yol actigini anlayamazlar. Kisinin ilgili alanda profesyonel olarak buyumesi ve ayni zamanda profesyonel olarak buyumesi icin, meslektaslar, musteriler, musteriler ve isyeriyle iliskili diger kisilerle saglikli isyeri iliskileri olusturmak cok onemlidir. Kariyer gelisimi, insanlarla kaynasma yeteneginin olmamasi nedeniyle engellenebilir.
Calisanlar kariyerlerinin zirvesinde olabilir, ancak temel sosyal becerilerden yoksunlarsa, basladiklari yerden cok daha dibe inebilirler. Isyerinde sosyal becerilerin dahil edilmesi, calisanlarin nelere sahip olmadiklarini ve sahip olduklarini, guclu ve zayif yonlerini ve bunlari bu sonsuz zorluklarla basa cikmak ve kariyer gelisimi sirasinda onlerine cikan basarilari elde etmek icin nasil kullanabileceklerini kesfetmelerine yardimci olur. Bu nedenle sosyal beceriler, calisanlarin kariyer platosuna ulasma basarisini etkilemek icin gerekli faktorleri sunar. Burada saglikli bir zihniyetin buyumede etki kazanmak icin cok onemli oldugunu belirtmek yerinde olacaktir.


Duygusal denge ile buyutulmus, saglikli zihniyet aslinda kariyer gelisiminde ilerleme veya erteleme icin anahtar motivasyon kaynagidir. “Mutluluk ve duygusal denge kariyerinizi etkiler. Dengeli insanlar, daha yuksek kalitede daha cok is yaparlar. Duygusal dengeniz yoksa, kariyer stratejilerinin cogu isinize yaramayabilir ”. Kanada Egitim ve Danismanlik Enstitusu’nden (CERIC) “Ulusal Is Arastirmasi” tarafindan isyerlerinde sosyal becerilerin gerekliligine dayali olarak 500 isveren uzerinde yurutulen arastirmalar, meslek ve meslek temelinde bir dizi sosyal beceri onermekte ve bu olumlu tutum sonucuna varmaktadir.
Iletisim becerileri, ekip calismasi becerileri ve guclu is ahlaki, isverenlerin onemli gordugu bircok beceriden birkacidir. Bu yazida kariyer gelisimi icin secilen sosyal becerilerin yonlerleri ve zaman yonetimi hakkinda bilgiler bulunmaktadir.


Olumlu Tutum
Is Hayatinda Pozitif Olmak ve Zaman YonetimiIse karsi olumlu tutum, bir calisanin ise karsi tutumunu kabul eder. Calisanin ise karsi daha yuksek derecede yetkinlik ve farkliliga sahip olmasini saglar. Diger bir deyisle olumlu tutum, basarilari yansitarak ve belirleyerek kisisel doyum arayan bir ifadedir. Olumlu bir tutum, bir kisinin basarisini etkileyen en onemli faktorlerden biridir. Bir calisanin ise ne kadar bagli ve caliskan oldugunu belirleyen olumlu bir tutum oldugu icin, bir isveren bunu kariyer gelisiminde yardimci olarak gorecektir. Olumlu dusunceyle yurutulen olumlu tutum, sevk, ogrenme istegi ve sonuc olarak isteki sonuclarin daha fazla takdir edilmesini gelistirir.
Bu bulasicidir cunku bir takimdaki tum uyeler ve bir butun olarak organizasyon icin kazanan bir ruhu ateslemek icin pozitif enerji yayar. Bilgi ve yetenek basarili olmak icin temel faktorler olsa da, tutum her iki faktoru birbirine baglar ve hem insanlarla hem de isle baglantiyi guclendirir. Olumlu dusunme “kendine guvenmekle baslar. Guven yetenegi guclendirir, enerjiyi ikiye katlar, zihinsel yetileri destekler ve gucu artirir ”


Isyerinde olumlu tutum sergilemenin faydali etkisi, guc ve konum acisindan yeni olasiliklari ve firsatlari yukseltmenin sayisiz avantajina sahiptir. Dogru tutum, surekli olarak buyuk farkliliklar yaratir, daha iyi is kulturu ve hedeflere ulasmayi daha da gelistiren iyi iliskiler uretir. Dogru tutum, “olumluya odaklanma, bir ekibin parcasi olarak calismaya istekli ve yapabilir bir kisi olmaya cabalayan” bir tutumdur.
Olumlu ruhlu bir ortam, yuksek moral ve sonuc odakli ekip calismasi olusturur. Hem olumlu hem de olumsuz dusuncelerde olumlu ve kendinden emin hissetmek, akilda benzer bir yer kaplar. Olumsuz dusunmek, acikca olumsuz sonuclari olan olumsuz duygularla sonuclanir. Ancak olumlu dusunceleri uygulamak, ne tur zorluklar cikarsa ciksin onlari yenebilecek guclu bir yeterlilik duygusu gelistirecektir. Dolayisiyla tutumu kontrol eden tamamen dusunceler uzerinedir.



Zaman Yonetimi
Is Hayatinda Pozitif Olmak ve Zaman YonetimiZamani yonetmek, kariyer basarisi ve ilerlemesi icin en onemli sosyal becerilerden biri haline geldi. Insanin kabul etmesi, buyumesi ve onunla gitmesi gerekir. Son teslim tarihlerini karsilamak, hedeflere ulasmak, sonuclari teslim etmek ve gorevleri tamamlamak gibi iste bir sure icinde yapilacak cok sey var. Bu nedenle, kazanci en ust duzeye cikaracak, stresi ve hayal kirikligini en aza indirecek ve hedeflere daha kolay ulasilmasini saglayacak sekilde yetkinlik ve etkinlik yaratmak icin zamani yonetmek gerekir.


Kariyeri gelistirmek icin, kisinin ictenlikle buyumeyi saglamasi gerekir. “Iyi, etkili zaman yonetimi temel bir beceridir, hem mevcut bir iste performans gostermeyi saglamak hem de kariyer beklentilerimizi gelistirmek icin hepimizin ihtiyac duydugu bir kariyer becerisidir”. Zaman yonetimi, kisinin zamani etkili bir sekilde kullanmasini ve kariyer basarisinda iyi performans gostermesini saglayan bazi harika teknikler icerir. Tracy, bir seyin degerini bilmenin, iyi zamani yonetme yetenegini kolaylastirdigini dusunuyor.
Stres yasayan ve kendilerine verilen isten veya performanslarindan rahatsiz olan yoneticilere ornek veriyor. Bununla birlikte, “degerlerinin bir yansimasi oldugu icin islerine tum kalbini koyan, nadiren stres yasar veya herhangi bir sekilde yanar” gibi baska turden yoneticiler de vardir . Degerlerle birlikte bir niyet ortaya cikar ve bu da calisanlari motive eder; is yaparken surekli bir enerji akisi, aktiflik, istek ve yenilik vardir ve is, zaman cercevesi icinde otomatik olarak akar.
Etkili zaman yonetimi, dogru kararlar vermeyi saglar ve is memnuniyetini artirir. Bu nedenle, iyi zaman yonetimi becerilerini uygulamak ve kariyer gelisimi sirasinda ustun yeterlilik deneyimlemek icin, is organizasyonlari, maksimum verimlilik, etkinlik ve uretkenlik icin surecleri ve araclari gelistirmenin ve kullanmanin bir yolu olan etkili zaman yonetimi becerisine kesinlikle vurgu yapar.


Hedef belirleme ve planlama gibi bir dizi beceride ustalasmayi ve ayrica istenen sonuclari elde etmek icin zamani etkili bir sekilde kullanmayi icerir. Zaman yonetiminin temel amaci, bir bireyin once onemli olan ve diger seylerden veya faaliyetlerden daha onemli olan faaliyetlere bagli kalmasini saglamak, boylece bir bireye “zamanin organizasyonunda tek bir kaynak olarak nasil kullanilacaginin farkinda olmasina, oncelik vermesine yardimci olmaktir.


ALİNTİ ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:02.