IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2023, 22:27   #1
Standart Ölümden önceki son anlarda neler olur?

Ölümden önceki son anlarda neler olur?

Ölümden önceki son anlarımızı hayal ederken, belki de sevdiklerimize neler söyleyebileceğimizi ya da tam o anda fiziksel olarak ne hissettiğimizi hayal edebiliriz. Peki, gerçekte ölümden önceki son anlarda neler olur?

Dr. Kerr, "Yaşamın sonuna doğru, daha derin ve daha uzun uyku dönemlerine doğru bir çekim olur. Aslında, ölmek en iyi, çeşitli organ fonksiyonlarının yavaş yavaş değiştiği uykunun derinliğinde meydana gelen bir "bırakma" süreci olarak düşünülür. İlerleyen ve rahat bir uyku olarak ölme kavramını takdir etmek önemlidir, çünkü kişi rahat uyumak için yalnızca fiziksel olarak rahat değil, aynı zamanda psikolojik olarak da huzurlu olmalıdır." diyor. Dr. Kerr, direnç ölme sürecine karşı hareket ettiğinden, uykuya yönelik bu doğal çekimi benimsemeyi teşvik ediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dr. Kerr, "bırakma" sürecinin kişinin nefes alma düzenini de etkileyebileceğini açıklıyor ve "Bu fiziksel azalma eğilimi, yavaşlayan ve genellikle bir sonraki nefes kalmayana kadar uzun duraklamalarla kesintiye uğrayan solunumları içerir" diyor. Dr. Kerr, bu değişiklikleri gözlemlemenin özellikle sevdikleriniz için zor olabileceğini belirtiyor. "Elbette ölüm, görünümdeki değişiklikler veya gürültülü nefes alma gibi rahatsız edici fiziksel gerçekleri içerir. Ancak hastanın farkındalığının genel olarak sürüklendiğini ve bu değişikliklere yatak başında tanık olanlar için daha zor olduğunu bilmek önemlidir" diyor.

VÜCUDUN RAHAT BİR DURUMA GİRDİĞİNİ GÖSTEREN İŞARETLER

Dr. Kerr, solunumdaki değişikliklere ek olarak, kişinin ölümden önceki son anlarında çeşitli başka fiziksel değişikliklerin de gerçekleştiğini açıklıyor, "Diğer değişiklikler arasında kan basıncının düşmesi, ekstremitelerin soğuması ve renginin değişmesi yer alıyor. Gözler camsı, yaşlı veya yarı açık olabilir." diye belirtiyor. Dr. Kerr, bu fiziksel değişikliklerin bazılarının aslında vücuttaki gevşeme belirtileri olduğunu açıklamaya devam ediyor; "Ölüme yakın olmanın diğer rahatsız edici belirtileri, mücadelenin değil, gevşemenin derinliğini yansıtan çenenin düşmesini içerebilir. Gevşeme ayrıca mesane veya bağırsak işlevinin kaybına da neden olabilir" diyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dr. Kerr, "En azından pasif anlamda, işitmenin giden son duyu olduğuna yaygın olarak inanılıyor ve sizi göremeseler veya yanıt veremeseler de ölmekte olanlarla çalışan bizler, sevdiklerimizin varlığının önemini kanıtlayabiliriz" diye vurguluyor. "Birinin ölümün bu fiziksel değişikliklerinden geçmesini izlemenin zorluğunu hiçbir kelime azaltamazken, bunlar doğaldır ve kişinin rahatsız veya sıkıntılı olduğu anlamına gelmez." Dr. Kerr ayrıca, birçok kişinin bu fiziksel değişikliklerin kısmen hastaya uygulanan tıbbi müdahaleler veya ilaçlardan kaynaklanabileceğine inandığını belirtiyor.

ÖLMEKTE OLAN HASTALARDA PSİKOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER

Dr. Kerr, Health Digest'e "Ölme anlayışımızda kaybolan şey, yaşamın sonunun fiziksel bir olaydan çok daha fazlası olduğudur" diyor. Kerr, "Ölmek, kişinin bakış açısını psikolojik ve felsefi olarak değiştiren benzersiz ve alışılmadık bir bakış açısıdır, bu da kişiyi içe çeker ve ölmekte olan çoğu hasta, yaşamış ve önemli olmanın en iyi yönlerine, yani ilişkilerine odaklanır ve bunları yansıtır. Bu şekilde ölmek bir paradokstur. Tanık olduğumuz fiziksel düşüşün arkasında, hasta genellikle çok canlı ve hatta duygusal ve ruhsal olarak canlıdır." diye açıklıyor.


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 27 Haziran 2023, 07:42   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlginç ben bunları okurken nedense ürküyorm hep

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:16.