IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By ZeyNa
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2022, 10:04   #1
Standart Titanic Filminin Bilinmeyenleri


Titanic Filminin Bilinmeyenleri..

Çekildiği tarihte 200 milyon dolar bütçesiyle tarihin en pahalı yapımı olan epik-romantik film Titanik'ten daha önce hiç duymadığınız ilginç bilgileri sizler için derledik.

Titanic Filminin Bilinmeyenleri


1-Jack rolü Johny Depp’e teklif edilmiş fakat bu rolü reddetmiş, daha sonra çok pişman olduğunu söylemiştir..

2-James Cameron Jack rolü için ikinci olarak Jared Letoyu düşünmüş ama Jared seçmelere katılmayı reddetmiştir..

3-Di Caprio ve Kate Winslet daha senaryo tamamlanmadan filmin taslağını görerek oynamayı kabul etmişler (akıllı insanlarmış)..

4-Robert Di Niro’ya kaptan Smith rolü teklif edilmiş fakat o dönemdeki rahatsızlığı yüzünden kabul etmemiş..

5-Rose rolü için Kate Winslet’tan önce başka isimlere teklif götürülmüş, bunlar Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Cameron Diaz, Jodie Foster, Nicole Kidman, Madonna, Sharon Stone, Charlize Theron ve Uma Thurman’dır..

6-Filmde oynayan en az 150 figüranla James Cameron kişisel olarak konuşmuş ve onlara ayrı birer yaşam öyküsü yazmıştır..

7-Gerçek boyuttaki geminin dış görünüşü Meksikada bir havuzda inşa edilmiş, İnşaat Titanik’in 85.denize iniş yıl dönümünde başlamıştır..Masrafları azaltmak için pencere kısımları azaltılmış, gerçekçi olsun diye filikalar ve bacalar gerçek boyutlara yakın yapılmıştır..

8-Odalarına su dolarken yatağa yatıp sarılan yaşlı çift, New York’taki Macy mağazalarının sahipleridir..İkisi de Titanik'te ölmüştür..Ida’nın bir filikaya binmesi önerilmiş ama kocası Isodar'la kalabilmek için “birlikte yaşadık birlikte ölmeliyiz” diyerek reddetmiştir..Bununla ilgili bir sahne varmış ama final versiyonundan kesilmiş..Filmde sen nereye gidersen gelirim diyen kişi Rose, ama aslında filikayı reddederek kocasıyla kalan kişi Ida..

9-Jack’in suya düştüğü sahnede vücuduna binlerce bıçak batıyormuş hissini yaşadığını söylüyor..Bu titanikten sağ çıkan bir kurbanın Kuzey Atlantiğin soğukluk derecesini tarif etmek için kullandığı bir cümledir..

10-Suların ana merdivenli odaya dolduğu sahnede tüm set ve dekorlar mahvolacağı için, ekibin bu sahneyi tek seferde çekme şansı vardır.

11-Batma sonrası sahneler yaklaşık 93 bin litrelik havuzda çekilmiş..Donmuş cesetler aktörlere pudra sürerek, saçlara ve vücutlara ıslak görünsün diye balmumu uygulayarak sağlanmıştır..

12-Eric Braeden’ın final sahnesinde, planlananın üç katı olarak yaklaşık 120 ton su kullanılmıştır..Braeden hayatında hiç bu kadar korkmadığını söylemiş çünkü prova etme gibi bir şansı bile yokmuş..

13. Rose’un sayesinde boğulmaktan kurtulduğu tahta parçası Kanada’da denizcilik müzesinde sergilenen, Titanik’in batışından kurtarılmış gerçek bir parçadan esinlenilmiş, fakat filmde kullanılan daha büyük bir parçaymış..

14-Kate Winslet sulu sahnelerede dalış giysisi giymeyen birkaç kişiden biriymiş ve bu yüzden akciğer kanaması geçirerek az daha yapımı bırakıyormuş..James Cameron onu kalması için ikna etmiştir..

15-Rose’un koridorlarda Jack’i aradığında kullanılan su gerçekten pasifik okyanusundan alınmıştır..Su o kadar soğukmuş ki Kate gerçekten daldığında tir tir titremiş..

16-Sürekli yeni figüranlar tutulmak zorunda kalınmış ve bu oyunculara özel kostümler hazırlanmıştır..1912’ye uygun davranışlar hal ve hareketler öğretilmiş, ayrıcada 1912’ye uygun sosyolojik yapı ile ilgili kurslar almışlardır..

17-Leonardo Di Caprio ve Jason Varry kapıyı bir bankla kırdıkları sahnede yaralanmışlardır.

18-Motor şefi tam yol ileri diye bağırdıktan sonra aynı cümlelerin arkadan bir daha haykırıldığını duyuyoruz, bu ses yönetmen James Cameron’a aittir.

19-İlk tükürme sekansında yumurta akı kullanılmış, Rose’un Cal’in yüzüne tükürdüğü sahnede ise vazelin kullanılmıştır..

20-Dublörlerin güvenliği için setteki sahne malzemelerinin çoğu süngerden yapılmıştır..

21-Kaptanın tam yol ileri dediği başlangıç sahnesinde kazan dairesi gösteriliyor..Aslından üç kazan bulunan bir set burası, ama büyük uzun bir oda gibi görünmesi için ekip buraya kocaman aynalar yerleştirmiştir..

22-Rose’un gemi batarken giydiği pembe palto Kate Winslet’ın bedeninin iki katıdır..Rose’un daha savunmasız görünmesi için bu kadar büyük palto giydirilmiştir.

23-James Cameron filika sahnesini çekerken tuvalet molası için havuzdan çıkacak herkesi kovmakla tehdit etmiş, Kate Winslet’ta dahil bir çok kişi ihtiyaçlarını havuzun içinde gidermişlerdir..

24-Jack Dawson gemiye son binen ve gemi batarken son atlayan yolculardandır..

25-Kate Winslet su sahnelerine hazırlık olsun diye su altı dalış kursuna gitmiştir.

26-Bir çok figüran soğuk suda zaman geçirdikleri için grip, nezle, böbrek iltihabı gibi rahatsızlıklar geçirmişlerdir..Bir çoğu seti terk etmiş ve 3 dublör kemiklerini kırmıştır..

27-Rose tahta parçasının üzerindeyken yıldızlara bakıyor ve yıldızlar taktığı kolyenin şekline benziyor..

28-Titanik setinde Di Caprionun evcil kertenkelesi bir kamyon tarafından ezilmiş fakat oyuncu kertenkeleyi sağlına kavuşturmuştur..

29-Düzenleme odasında James Cameron şaka olarak üzerinde “sadece film tutulmazsa kullanın” yazılı bir traş bıçağı bulundurmuştur..
30-Rose’un resmini çizerken gördüğümüz eller Di Caprio’nun elleri değil James Cameron’un elleridir..

31-Gloria Stuart 86 yaşındaymış ve Rose karakteri için makyajla 101 yaşından görünmesi sağlanmıştır..

32-Gloria Titanikin battığı 1912 yılında gerçekten hayatta olan filmdeki tek insandır..

33-Filmin sonunda Rose’un Jack’le ana merdivenlerde buluştuğu an saat sabahın 2.20’sini gösteriyor, bu tam olarak Titaniğin battığı saattir..

34-Filmin ham uzunluğu 2.40 dakikadır, bu da Titaniğin gerçek batma süresidir..

35-Aynı kişi tarafından yazılıp yönetilip ve en iyi film oscarı alan ilk filmdir..

36-87 yaşında en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar adayı olan Gloria Stuart, en yaşlı Oscar adayı olarak tarihe geçmiştir..

37-Titanik 14 adaylıkta en fazla Oscara adaylığı bulunan filmdir..

38-11 Oscar kazanan 3 filmden biridir, diğerleri ben-hur ve yüzüklerin efendisi kralın dönüşüdür..

39-Bu film aynı karakterin iki kez Oscar’a aday gösterildiği ilk filmdir, Kate Winslet genç Rose rolüyle en iyi kadın oyuncu, Gloria Stuart yaşlı Rose rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscarına aday gösterilmişlerdir..Böyle bir diğer film olan Iris ki bu filmde de Kate Winslet rol alıyor..

40-200 milyon dolara mal olan film gerçek Titanikten daha fazla maliyetli olmuştur, Geminin yapımı o dönem 7.5 milyon dolara mal olmuştur..Filme yapım yılı açısından bakarsak 120 ile 150 milyon dolar arası para harcanmıştır..

41-200 milyon dolar bütçesi ile 20 yy da çekilen en pahalı filmdir..

42-Gişe hasılatı tarihinde dünyada en çok kazanan film 1.8 milyar dolarla Titanik olmuş, ama bu rekor yine bir Cameron filmi olan Avatarla geçilmiştir..

43-James Cameron yönetmen maaşından ve hasılattan 8 milyon dolar indirim yapmış, Çünkü stüdyo filmin çekilme aşamasında bütçeyi geçeceğinden endişe etmiştir..

44-Filmden sonra Kate Winslet, “beni bir daha James Cameronla çalıştırmak için deli gibi para ödemeniz gerekir” açıklaması yapmıştır.

45-James Cameron gerçek Titaniğe dalmış ve şimdiki halini görmeyi çok duygusal bir deneyim olarak açıklamıştır..

46-Filmin galasında James Cameron “gizliden gizliye Titanik’in gerçek enkazına dalmak istiyordum bu yüzden bu filmi yaptım” demiştir..

47-Nova Scoita’da çekim yapılan son gecede bir ya da birkaç şakacı “melek tozu” denen maddeyi kasta ve ekibe servis edilen yemeğe karıştırmış, 80 kişi rahatsızlanmış, 50 kişi ise halüsinasyon görerek hastaneye kaldırılmışlardır..James Cameron fark ettiğinde kendisini kusmaya zorlamıştır..

48-Titanikten sağ kurtulan Millvina Dean filmin açılışına davet edilmiş fakat bunun çok acı verebileceğini düşünerek daveti geri çevirmiştir..

49-Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre Titanik buz dağına direkt olarak çarpsaymış zarar görürmüş ama batmazmış, New York’a 2 günlük bir gecikmeyle varabilirmiş..

50-James Cameron beşinci karısı Suzy Amis ile bu filmin setinden tanışmış ve en uzun süren evliliği bu olmuştur..

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 06 Kasım 2022, 10:34   #2
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sinemada izlediğim ilk film.d

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Titanic Filminin Bilinmeyenleri
 
Alt 06 Kasım 2022, 11:07   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

8-Odalarına su dolarken yatağa yatıp sarılan yaşlı çift, New York’taki Macy mağazalarının sahipleridir..İkisi de Titanik'te ölmüştür..Ida’nın bir filikaya binmesi önerilmiş ama kocası Isodar'la kalabilmek için “birlikte yaşadık birlikte ölmeliyiz” diyerek reddetmiştir..Bununla ilgili bir sahne varmış ama final versiyonundan kesilmiş..Filmde sen nereye gidersen gelirim diyen kişi Rose, ama aslında filikayı reddederek kocasıyla kalan kişi Ida..



________________

Hope. . . ✨
 
Alt 06 Kasım 2022, 11:08   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ay daha demin son sahnesini izlemiştim instagramda burda da karşıma çıktı ne tesadüf ;d

________________



per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:08.