IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2022, 12:30   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Balık pişirirken en sık yapılan yanlışlar

Balıklar sonbaharın gelmesiyle birlikte sofralarda yer almaya başladı. Balık pişirmenin çeşit çeşit yöntemleri bulunuyor. Balığı pişirirken yapılan basit yanlışlar balığın tadını oldukça etkiliyor. Balığınızı lezzetli yapmak için aşağıdaki hatalardan uzak durmanız gerekiyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Uzmanlar sağlık için balık tüketmenin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Omega-3 ve protein kaynağı olan balık kokusuna rağmen sevilerek tüketiliyor. Hem sağlığı hem de damak tadını besleyen balıkları yaparken uygun koşulları sağlamak gerekiyor. Balık pişirirken yapılan bazı uygulamalar balığınızı hem sağlıksız hale getiriyor hem de lezzetini kötüleştiriyor. Pişirdiğiniz balıkların restaurant lezzetinde olmasını istiyorsanız bu adımlara dikkat edebilirsiniz.

BALIĞIN TADININ KÖTÜLEŞMESİNE NEDEN OLAN YANLIŞLAR
BALIĞI BEKLETMEK

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Balık taze taze tüketilir. Bu yüzden balığı satın aldığınız gün pişirmeye azami dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bekletecekseniz en fazla 2 gün dondurucuda tutabilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta balığı çözülmeden pişirmemek. Ama o da kolay değil, zira balığı oda sıcaklığında çözmemek gerekiyor. Bir gece önceden dondurucudan buzdolabına alın ve orada çözdürün.
YAĞIN SICAKLIĞINI AYARLAYAMAMAK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tavada balık kızartırken en önemli noktalardan biri yağın sıcaklığı. Zira yağ gereğinden fazla sıcak olursa dışı çok pişer ve yanar. Yağın sıcaklığı gereğinden daha az olursa da balıklar ıslak ıslak, vıcık vıcık ve aşırı yağlı olur. Yani tüm dikkatinizi yağın doğru sıcaklıkta olmasına yoğunlaştırmalısınız.
FAZLA PİŞİRMEK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Balığı tavada kızartırken yağ sıcaklığı kadar önemli olan diğer bir nokta balığın ateşte kalacağı süreyi doğru ayarlamak. Balığı aşırı pişirirseniz kuru ve tatsız olacaktır. Balığın rengi hafiften kahverengiye dönene kadar bekleyin, sonrasında ateşten alın. Ayrıca asla çok yüksek ateşte pişirmeyin. Balığın çok hızlı pişen bir ete sahip olduğunu unutmayın.
TEK TEK ÇEVİRMEK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Özellikle hamsi, mezgit gibi küçük balıklar tavada kızartılırken çok çabuk dağılabilen hassas balıklar. Eğer onları tek tek çeviriyor ve bunu çok sık tekrarlıyorsanız dağılmalarına da hazır olmalısınız. Onların dağılmalarına engel olmak için ise tavaya aralıksız olarak tek tek dizin ve çevirirken tavanın üzerine bir tabak kapayarak omlet gibi tek seferde ters yüz edin. Böylelikle hem balıklarınız dağılmayacak, hem de hepsi eşit pişmiş olacak.
IZGARAYA YAPIŞMASINA ENGEL OLMAMAK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Izgarada balık yaparken balığın tele yapışması ve dağılması çok sıkça rastlanan bir durum. Siz de aynı dertten sahipseniz bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Bunu engellemenin bir yolu şu: Önce balığı kağıt havlu ile kurulayın. Sonrasında bir kap içine tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyundan oluşan bir karışım hazırlayın. Balığı bu karışımda biraz dinlendirin ve sonrasında süzerek ızgaraya alın. Balık böylelikle ızgara tellerine yapışmayacak, hem de daha iyi kızarıp daha lezzetli olacak. Diğer bir yöntem ise ızgara öncesi telleri mutlaka yağlamak. Hatta soğanın üzerine bir parça yağ döktükten sonra tellere sürerseniz daha kesin sonuç alırsınız.
IZGARA YAPILACAK BALIĞI UNLAMAK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Izgara yapılacak balık asla una bulanmamalı. Zira balıkla ateş aralarında bir engel olmadan buluşmalı. Yoksa yeterince pişmez ve asıl lezzetini kaybeder. Zira tavada balık kızartırken una bulamamızın nedeni balığın hassas etinin yağdan korunması. Izgarada ise böyle bir durum yok bilindiği üzere.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 09 Ekim 2022, 22:41   #2
Standart

hamsi tava canim cekti iyimi

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:58.