IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Magazin Haberleri Magazin dünyasına dair tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rima


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2021, 14:39   #1
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gamze Özçelik eski yaşamıyla ilgili çıkan haberleri kaldırtıyor! Unutulma hakkını kullandı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir dönem müstehcen videolarla gündeme bomba gibi düşen Gamze Özçelik hayatını değiştirmeye karar vermişti. Önce tesettüre giren ünlü oyuncu, daha sonra kendisini insanlara yardım etmeye adamıştı. Eski manken, hakkında çıkan haberleri kaldırtmak için İstanbul Anadolu Sul Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Sunduğu dilekçe neticesinde mahkeme, unutulma hakkını gözeterek Gamze Özçelik hakkında yapılan bazı haberleri kaldırtma kararı aldı.

Bir zamanlar Arka Sokaklar dizisiyle adından söz ettiren Gamze Özçelik, uzun süredir oyunculuk kariyerine ara verdi. Oyunculuğa ara vermesinin ardından tesettüre girerek daha mütevazi ve maneviyatı yüksek bir hayat yaşamayı tercih eden eski manken, Umuda Koşanlar Derneği isimli yardım kuruluşunu kurarak Afrika, Suriye gibi ülkelerdeki yardıma muhtaç insanlara destek vermeye başladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HAYATINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

Bu süreçte özel hayatını değiştirip kendisini insanlara yardım etmeye adayan ünlü oyuncu hakkında eski yaşantısına dair bir takım haberler gündeme geldi. Ünlü oyuncuyla alakalı eskiden yaşamış olduğu olaylar ve özel hayatıyla ilgili çıkan haberler gündeme gelince Gamze Özçelik avukatıyla birlikte İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak hakkında çıkan müstehcen nitelikteki haberleri kaldırtmak istedi.



UNUTULMA HAKKINI KULLANDI

Ünlü oyuncu, avukatı aracılığıyla hakkında yazılan bir takım haberlerin kişilik haklarına ve itibarına zarar verdiğinden dolayı hakkında çıkan bir takım haberleri kaldırtmak için dilekçe sundu. Gamze Özçelik'in talebini değerlendiren mahkeme, kişilerin geçmişte yaşadıklarının unutulmasını, kişilerin yeni bir sayfa açtığı beyanları ve bu beyanlarını destekleyen tutum ve davranışlarını dikkate alınarak geçmiş eylemlerinin 'unutulma hakkı' kapsamında değerlendirdi. Bu kapsamda mahkeme, eski mankenin talebini haklı bularak hakkında çıkan onur kırıcı haberlerin kaldırılmasına karar verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


________________

.
 
Alt 15 Ocak 2021, 14:40   #2
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Doğru karar olmuş.
Bende bu haktan yararlanmak istiyorum.
Teşekkürler hakim bey.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:16.