IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Stolichnaya


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2021, 23:28   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Banff Ulusal Parkı

Dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında üst sıralarda bulunan Kanada, doğal güzelliklerinin yanında birçok gezilecek yere de sahiptir. Şehir hayatının doğal yaşam alanları ile birleştiği Kanada, cennet ortamını andıran doğal parklara da sahiptir. Ülkede gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de Banff Ulusal Parkıdır.

Parkın içerisinde Peyto Gölü, kayalık dağlar, 1.800 metre yüksekliğe ulaşan Waputik sağ silsileleri bulunmaktadır. Buzul alanın etkisi ile göl, eşsiz bir turkuaz rengine bürünmektedir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Banff Milli Parkı Nerede?
1885 yılında kurulan Milli Park, Kanada’nın en eski ulusal parklardan biridir. Söz konusu ulusal park Kanada’nın Alberta Eyaletine bağlı, Calgary’nin 90 mil batısında bulunur. Park 6.641 km²’lik bir alana konuşludur.

Banff Ulusal Park Giriş Ücreti
Banff Ulusal Parkına giriş ücreti kişi başı 9 Kanada Doları. 2-7 kişi arasında kapasiteye sahip olan araçlar için gün boyu giriş ücreti 18 Kanada dolarıdır.

Banff Ulusal Parkı Yapılabilecek Aktiviteler
Banff kasabasında konuşlu olan ulusal parkta yapılacak birçok aktivite bulunur. Bu kapsamda aşağıdaki faaliyetleri yaparak hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de kültürel zenginliğin tadına varabilirsiniz. Kanada’da gezilecek yerler arasında üst sıralarda olan kasabada sizi bekleyen aktiviteler ise şöyle:

Su Raftingi
Ulusal Parkta heyecanlı vakit geçirebileceğiniz çok güzel rafting alanları vardır. Parkın hemen yanında yer alan Kananaskis Nehri ve dağlardan gelen su, rafting için çok elverişli alanlardır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gondol Gezisi
Banff’da gondol gezisi ile 2.280 m rakımda manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bu muhteşem manzara gezinin en keyifli ânı olabilir.

Havza ve Mağara Tarihi Alanı
Banff Ulusal Parkı’nın tarihini yansıtan mimariyi burada keşfedebilirsiniz. Burası milli parktaki kapalı ve değerli alanlardan biridir. Bu havzayı ziyaret eden konuklar, parkın nasıl oluştuğu ile ilgili fikir sahibi olabilirler.

Banff Gölü Gezisi
Parktaki zümrüt yeşili gölde gezerek harika zaman geçirebilirsiniz. Kanada dağlarının güzelliğini göl gezintisi ile daha yakından hissedebilirsiniz. Gölün uzunluğunun tam 28 km olduğunu da belirtmek gerekir.

Kaplıcalar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen bu milli parkta keşfedilmemiş birçok yer vardır. Dağların el değmemiş zirvelerinde bulunan kaplıcalar da bunlardan biridir. Oluşumuna ve doğasına hayran kalacağınız bu oluşum, üşüyen eller ve ayakları ısıtmak için fevkalade bir mekândır.

Yürüyüş
Banff Ulusal Parkı ve Lake Louise’ın içine alındığı yürüyüş organizasyonları ile bölgenin panoramik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Dağ geçitleri, egzotik göl ve donmuş göl gezintileri size rüya gibi bir dönem yaşatacaktır.

Banff Ulusal Parkı Kalınacak Yerler
Banff Ulusal Parkında ziyaretçilerin konaklaması için birçok tesis kurulmuştur. Söz konusu tesislerin meşhur olanları aşağıda bulabilirsiniz.

Skoki Lodges
Skoki Vadisinin dağlık kesimlerinde inşa edilen otel, milli parka 11 km uzaklıktadır. Parkın gezilmesi ve yürüyüş organizasyonlarına katılmak için bu otel çok ideal bir konaklama yeridir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Louise Gölü
Ulusal Parktaki güzelliğin yansımasını Louise Gölü’nde görebilirsiniz. Turkuaz renkli olan bu gölün çevresinde bol miktarda boz ayı görebilirsiniz. Gölün etrafında yürüyüş yapabilir, kendinizi rüya dolu bir atmosferde bulabilirsiniz.

Johnston Kanyonu
Tamamen doğal bir oluşum olan bu kanyon, kireçtaşı kanyonundan oyulmuş. Ortam dramatik bir poz yaratıyor. Kanyon duvarları ve şelaleleri ile ziyaretçiler burada heyecanlı dakikalar yaşıyorlar.

Banff İklimi
Kanadanın genel soğuk iklimi itibariyle ulusal parkın hangi mevsimde ziyaret edilmesi gerektiği akıllarda soru işareti oluşturabilir. Her mevsimin ayrı bir tat kattığı Banff iklimi mevsimlere göre aşağıda verilmiştir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kış
Banff Ulusal Parkında kasım ayında başlayan kar, kısa sürede bölgeyi etkisi altına alır. Bu sayede kayak sezonu da açılmaya başlar. Kar mevsiminin başlaması ile parktaki göller de donmaya başlar. Aralık ayının sonundan itibaren bölgede karla kaplanmayan hiçbir alan kalmaz. Sıcaklığın bu dönemde zaman zaman eksi 20 dereceye kadar düştüğünü söyleyebiliriz.

İlkbahar
Banff bölgesine ilkbahar diğer bölgelerden farklı olarak haziran ayından itibaren başlar. Kış çok sert geçtiği için ilkbahar özlemle beklenen bir mevsimdir.

Yaz
Banff bölgesi haziran-ağustos ayları arasında yoğun yağış alır. Ağustos ayından itibaren yazın etkisi hissedilir. Yürüyüş ve eğlenceli bisiklet turları ile bu parkın tadı çıkarılabilir. Mekânın güzelliklerine şahitlik etmek adına ağustos ayı harika bir zaman dilimidir.

''Alıntı''
 
Alt 21 Aralık 2021, 23:35   #2
Standart

kar yagmis ah burdada yagicak da ne zaman (:

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:21.