IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Güz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2021, 18:40   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Japon Kripto Para Borsası Liquid Hacklendi

Bilgisayar korsanlarının kripto para dünyasındaki son saldırısı, Japon kripto para borsası Liquid'e yönelik oldu. Sistemi hacklemeyi başaran bilgisayar korsanları, 80 milyon dolar değerinde kripto parayı çaldılar. Liquid, bilgisayar korsanlarının hırsızlıkta kullandıkları kripto para adreslerini ifşa etti.
Japonya merkezli kripto para borsası "Liquid", siber saldırıya uğradığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu saldırılar sırasında, 80 milyon dolar değerinde kripto para hırsızlığı gerçekleşti. Saldırı ve çalınan paralar üzerine derhal harekete geçen borsa yetkilileri, para çekme ve para yatırma işlemlerinin tamamının durdurulduğunu açıkladılar.
Liquid yetkilileri, siber saldırıyı ve 80 milyon dolar değerinde kripto paranın çalınma duyurusunu, Twitter üzerinden gerçekleştirdiler. Süreci büyük bir şeffaflıkla yöneteceklerini açıklayan yetkililer, an itibarıyla sözlerini tutuyorlar gibi görünüyor. Zira çalınan kripto paraların aktarıldığı cüzdanlar bir bir ifşa ediliyor. Ayrıca soruştuma kapsamında gelinen son aşama da düzenli aralıklarla açıklanıyor.
Çalınan kripto paraların türü ve miktarı tespit edildi:

Japon Kripto Para Borsası Liquid Hacklendi
Kripto para dünyasında sıklıkla kullanılan platformlardan bir tanesi olan Cointelegraph, Liquid'in verdiği bilgiler doğrultusunda bir araştırma yaptı. Bu araştırma kapsamında çalınan kripto paraların türünü ve miktarını tespit edebildiğini söyleyen Cointelegraph'a göre hackerlar; 107 Bitcoin, 9 milyon Tron, 11 milyon Ripple ve 60 milyon dolar değerinde de Ethereum ve ERC-20 tokenı çaldılar.

Popüler borsalardan bir tanesi olan KuCoin'in CEO'su Jonny Lyu, Liquid'in başına gelen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Borsaya gerçekleştirilen saldırının farkında olduklarını ve tedbirler aldıklarını söyleyen Lyu, Liquid'in paylaştığı ve hackerlara ait olduğunu söylediği adresleri kara listeye eklediklerini, bu sayede de şu an için ellerinden geleni yapmış olduklarını belirtti.
Alıntıdır.
 
Alt 19 Ağustos 2021, 19:59   #2
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

oldukça şaşırtıcı. hem hacker hesaplarını belirliyorsun, hem de tutup sadece kara listeye ekliyosun. biraz tuhaf olmamış mı hani.

________________


Japon Kripto Para Borsası Liquid Hacklendianlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
Japon Kripto Para Borsası Liquid Hacklendi
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:33.