IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2021, 11:59   #1
Standart Elon Musk Ve Diger Unlu Yatirimcilarin Ve Kurumsal Sirketlerin Bitcoin Hamleleri

Bircogumuzun takip ettigi ve tanidigi isim Elon Musk her paylasimi ile kripto para borsasinda yeni hareketlenmelere sebep oluyor. Twitter’i aktif olarak kullanan Musk tam bir Dogecoin hayrani. Surekli olarak degistirdigi kararlar ve piyasa yorumlari dogrultusunda kripto para borsasinin da dengesini alt ust edebiliyor. Elon Musk’in Bitcoin al sat ve Doge icin yaptigi paylasimlar yatirimcilar tarafindan da buyuk tepkilerle karsilanmaktadir.

Elon Musk’in Bitcoin Kararsizligi



Musk yaptigi aciklamalarla aktif olarak piyasada yer almakta. Son zamanlarda gundemde kalmasindaki en buyuk etken ise Bitcoin konusunda yasadigi kararsizlik. Yaptigi aciklamada cevreye zarar verdigi iddiasiyla Tesla araclarinin satin aliminda Bitcoin kullanilmayacagini dile getirmistir. Bu durum piyasada buyuk yanki uyandirmisti. Musk’in bu aciklamasi yuzunden Bitcoin %10 oraninda deger kaybetmisti. Ustelik bu durum sadece Bitcoin’de degil Tesla’nin da hisselerinde dususe sebep olmustu.


Simdi ise Elon Musk fikrini degistirmis olacak ki Tesla’nin gundeminde yeniden Bitcoin odemeleri yer aliyor. Yaptigi son aciklamaya gore kripto para uretimlerinde temiz enerji kullanim orani yuzde 50’yi buldugunda tekrardan Bitcoin kullanimina devam edilecegini duyurdu. Elon Musk’in yaptigi bu olumlu aciklama sonrasi piyasa bu durumdan olumlu bir sekilde etkilenerek Bitcoin’de artis yasadi.

Musk’in Bitcoin piyasasini, yaptigi her aciklamayla degistirmesi Bitcoin al sat yapan kisilerin de bu duruma tepki gostermesine neden olmaktadir.

Musk ve Dogecoin Manipulasyonu

Dogecoin ile ilgili yaptigi aciklamalarla tam bir Dogecoin hayrani oldugunuzu bildigimiz Elon Musk son aciklamalariyla yine gundemde kalmayi basariyor. Son zamanlarda Twitter uzerinden yaptigi kripto para manipulasyonlari sayesinde Dogecoin tarihi zirvelerini gormustu. Ancak bu durum yatirimcilar tarafindan cok tepki cekti. Cunku bu yukselisler kalici olmadigi icin Dogecoin’e en tepedeyken giren yatirimcilar oldukca buyuk zarara ugradi.



Dogecoin’in bir benzeri olan memecoin Shiba coin ise yine Elon Musk’in yaptigi aciklamalardan oldukca etkilenmekte ve Doge ile benzer grafikler ortaya koymaktadir.

Elon Musk’in daha onceden de ayni manipulasyonu Tesla hisseleri uzerinden yaptigi biliniyor. Bu manipulasyonlar sonucunda ABD Menkul Kiymetler Komisyonu Elon Musk’i yakin takibe aldi. Yapilan incelemelerin gidisati uzun surerse piyasa uzerinde yine dususlerin yasanmasi oldukca olasi gozukmektedir.


Elon Musk’in Kimsenin Bilmedigi Bitcoin ve Dogecoin Varligi Var Mi?

Elon Musk’in Tesla’nin satislari icin 1,5 milyar dolarlik bir Bitcoin yatirimi yaptigi bilinmektedir. Ancak bu yatirimlar disinda kisisel olarak BTC ya da Doge’u var mi kimse tarafindan bilinmemektedir. Topluluk ise Musk’in sadece bu yatirimla sinirli kalmadigini, kendisine ait Bitcoin ve Dogecoin varliginin oldugunu dusunmektedir. Elon Musk’in hediye olarak 0,25 BTC’si oldugunu biliyoruz ama kapali kapinin ardinda daha fazla Bitcoin sahibi olabilmesi oldukca guclu bir ihtimal.

General Motors Arac Satisinda Bitcoin Kullanimini Kullanicilara Birakti


Tesla, Bitcoin ile ilgili odemelerini askiya alirken Bitcoin ile ilgili baska bir atak General Motors firmasindan geldi. Firmanin CEO’su Mary Barra, katildigi bir televizyon programinda Bitcoin ile arac satisi yapmayi dusunur musunuz sorusuna “musterilerimizin talepleri dogrultusunda boyle bir yol izleyebiliriz” diyerek Bitcoin’e yesil isIk yakti. Ayni zamanda 2025 yilina kadar elektrikli arac satisi icinde bir yatirim yapmayi planladiklarini acikladi. General Motors CEO’su daha once Bitcoin’e yatirim yapmayi dusunmedigini belirtmisti.

Otomotiv sektoru kripto para piyasasindaki gelismeleri yakindan takip ediyor olacak ki Mary Barra kararini degistirip musterilerden gelen talepleri degerlendirme karari aldi. Gelen talepler dogrultusunda General Motors da araba ve servis ucretleri icin Bitcoin kullanan sirketlerden biri olacaktir.


Bu durum aslinda bize Bitcoin nedir sorusunu tekrar sordurtmaktadir. Cunku Bitcoin’in ortaya cikis amaclarindan birisi ulusal paralarin yerine gecmekti. Tesla’dan sonra General Motors’un bu duruma yesil isIk yakmasi Bitcoin’in hedefine yavas yavas yaklastigini gostermektedir.

Elon Musk ve Jack Dorsey Bitcoin Icin Karsi Karsiya Geldi

Twitter’in Ceo’su Jack Dorsey, insanlari Bitcoin hakkinda detaylica bilgilendirip yanlis anlasilmalari ortadan kaldirmak icin “B World” adli toplulugu Twitter uzerinden tanitti. Bunu gore Elon Musk ise vakit kaybetmeden Dorsey’e ithafen “iki merakli” diye bir tweet atti. Dorsey ise Musk’a “Tum meraklarinizi paylasabiliriz” diyerek etkinlige katilmasi icin meydan okudu. Bilindigi uzere Elon Musk Tesla’nin satisinda Bitcoin’i kullanacakti fakat cevreye verdigi zarardan dolayi bundan vazgecmisti. B World toplulugunun kurulma amaci ise yatirimcilari Bitcoin hakkinda dogru bir sekilde bilgilendirip Bitcoin hakkinda bilincli tartismalara girmesini saglamaktir. Bu davet dogrultusunda 21 Temmuz 2021 tarihinde bu ikili onemli bir etkinlik gerceklestirecek. Piyasalarin bu etkinlik sonrasinda ise nasil tepkiler verecegi herkes icin merak konusu durumundadir.


Los Angeles’tan Cocuklar Icin Buyuk Hamle

ABD kripto para dunyasini sevindirecek bir haberle gundeme geldi. Los Angeles’ta yapilacak yaz kampinda 5 ila 17 yas arasinda cocuklara kripto para egitimi verilecek. 5 gun surecek olan bu kampin one cikan konusu ise Bitcoin olacak. Bitcoin madenciligi, blok zincir teknolojisi, kripto para ticareti gibi bircok konuda cocuklar bilgilendirilecektir. Crypto Kids Camp isimli kampa ilgi son derece buyuk. Onemli markalarda bu kamp icin desteklerini esirgemedi. Kamp devam ederken Finansal Sirketlerden biri olan Well Fargo’nun yaptigi anket sonucu ise herkesi sasirtti. Anket sonuclarina gore 13-17 yas arasi cocuklarin buyuk bir kismi kripto parayla ilgili ailesinden daha fazla bilgiye sahiptir. Bunun sonucunda ise sosyal medyanin gucu bilgi acisindan bir kez daha kendisini kanitlamistir.

Kripto para borsasindaki gelismeleri takip edip, kripto parayi almak isterseniz Coinzo tam aradiginiz adres! Kolay islem secenekleri ve dusuk komisyonlarla siz de kripto para sahibi olabilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:02   #2
Standart

bi bitmedi su bicoin

________________

No MoRe DramA
 
Alt 10 Temmuz 2021, 11:42   #3
Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bi bitmedi su bicoin
aynen katiliyorum : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:56.