IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2021, 13:20   #1
Standart Shiba Token Nedir? Nereden Alinir?

Bitcoin basta olmak uzere kripto para piyasasinin 2021 yilinda gerceklestirdigi buyuk artis bir baska deyisle finans dilinde, boga sezonu icerisinde bircok farkli trendler gozlendi. Bunlar; Defi (Merkeziyetsiz Finans), NFT (essiz, koleksiyonluk tokenlar), Fan tokenlar(spor kuluplerinin tokenlari), BSC(Binance Smart Chain tokenlari) ve son olarak da Dogecoin basta olmak uzere Shiba coin,Akita coin gibi kopeklerden, hayvanlardan esinlenilmis meme tokenlar. Turk Lirasi ile Shiba Almak icin dusuk komisyon oranlari ile Coinzo’yu inceleyebilirsiniz.

Dogecoin ve Elon Musk

Elon Musk, sirketi Tesla Corp ile gelistirdigi ve gerceklestirdigi araba teknolojisinden, uzay teknolojisine, gunes enerjisi sistemlerinden, yapay zekaya kadar cagin otesinde projeleriyle gunumuzun en onemli insanlarindan birisi olarak kabul ediliyor ve twitter, instagram gibi sosyal medya mecralarinda da ilgi ile takip ediliyor.

2021 yilinda Bitcoin ve ozellikle Dogecoin hakkinda yaptigi aciklamalar ile kripto para piyasasinin da onemli isimlerinden biri haline geldi. Twitter’da ciddi bir kullanici kitlesi olan Elon Musk’in aciklamalariyla Bitcoin Al islemlerinde ciddi bir artis oldugu goruluyor. Ek olarak rakamlara baktigimizda Elon Musk’in Dogecoin uzerindeki etkisi de fark ediliyor.


Shiba Token Nedir? Nereden Alinir?


5 ay gibi cok kisa bir sure icerisinde neredeyse 100 kat degerlenen Dogecoin, Dunya’nin en cok yukselen degerleri arasinda yer aldi. Suphesiz ki bu yukselisin arkasindaki guc Elon Musk’in twitter adresi. Belirli araliklarla Dogecoin ile ilgili attigi tweet atarak, hicbir zaman elindeki Doge’lari satmayacagini belirten Elon Musk’in siradaki hedefi ise Shiba coin.

Shiba nedir?


SHIBA; ismi Dogecoin ile bagdastirilan shiba inu cinsi kopekten almaktadir. Kullandigi stratejiler ve imgeler ile Doge’a yakin bir cizgide konumlanan Shiba coin, kendisini Dogecoin Killer (Dogecoin Katili) unvani ile tanitmaktadir. Ayni Dogecoin gibi ‘Meme’ yani saka amaci ile olusturulan Shiba token, kendi resmi internet sitesinde yer alan proje aciklamasinda “kendiliginden meydana gelmis merkeziyetsiz bir topluluk olusturma deneyi” oldugundan bahsediliyor.

Nedir, nasil ortaya cikmistir?


Ryoshi isimli bir yazilimci tarafindan ortaya cikarilan Shiba Inu, Ethereum tabaninda ERC-20 standardini kullanip ortaya cikarilmis bir tokendir. Ryoshi, 2020 yilinda Japonya Osaka’daki bir etkinlikte yakin bir arkadasiyla kripto paralar hakkinda konustu, onunla vizyonunu paylasti ve bu vizyonu hayata gecirmesi icin arkadasindan yardim istedi.

Shiba Inu (SHIB)’in toplam arzi 1 kentrilyon adetle sinirlandirilmistir. Ayrica toplam arzinin yuzde 50’si, Ryoshi tarafindan Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’e hediye edilmistir. 2021 Mayis ayinin basinda ise Vitalik Buterin Shiba Inu’larinin %10’luk bir kismini(1.5 milyar Dolar degerinde) Hindistan Covid Yardim Fonuna bagisladi. Geri kalan kismini ise kullanilmamak uzere yaktigini belirtti.

Koin-token yakma islemi ne anlama gelir?

Koin yakma islemi, dolasimda olan, coinleri dolasimdan cikarip yok etme surecidir. Bir daha geri getirilememek uzere yok edilen bu coinler sayesinde coinlerin toplam arzi duser. Bircok kisi yakimdan sonra kripto paranin fiyatinin ne olacagini merak eder. Bu konu hakkinda net bir sey soylenmemekle birlikte genel olarak, finansin en temel bilgilerinden biri olan; arzin azalinca talep ve fiyatin artmasi beklenir.

Grafikten de gorulecegi uzere Elon Musk’un Shiba hakkindaki attigi tweetler ve Elon Musk Dogecoin ardindan Shiba tokeni da destekliyor seklinde cikan soylentiler ile buyuk bir pump (yukselis) yiyen Shiba Inu, Ardindan Vitalik’in elindeki Shiba’larin belli bir kismini bagis yapmasi uzerine buyuk bir dump(dusus) yedi.

ShibaSwap nedir?

SHIBA, ortaya ciktigindan itibaren toplulugun onerileri ve istekleri dogrultusunda aktif olarak sekillendi ve sekillenmeye devam ediyor. Bu dogrultuda Ryoshi’nin ilk onerisi de kalan tokenlari yakmaya baslamak oldu.


Basari yakalayan bu strateji sayesinde, Shiba zaman icerisinde daha da buyumeye basladi ve kisa surede ShibaSwap adli merkeziyetsiz borsanin duyurusu yapildi. ShibaSwap borsasinda; SHIB ve onun ardindan gelistirilen LEASH ile BONE adli tokenlar bulunmakta. Bircok otorite tarafindan, Binance Smart Chain, Polkadot, Sol gibi benzer sistemlerin coinlere yaptigi buyuk etki goz onune alindiginda, benzer bir sisteme sahip olan Shiba’nin daha yolun cok basinda oldugu belirtiliyor.

Shiba yorum

2021’e damga vuran ve adindan oldukca soz ettiren Dogecoin’in ardindan ona bircok yonden benzerligiyle dikkat ceken ve Mayis ayinin en cok konusulan kripto parasi Shiba coin hakkinda bircok olumlu yorum yapildi.

Traders of Crypto’nun Kurucusu Antony Portno gectigimiz gunlerde SHIB ile ilgili konustu. 2021 yilinda Dogecoin’in elde ettigi basarisinin arkasindan gitmeyi umut eden bircok altcoin oldugunu belirten Portno “DOGE uzun yillardir piyasada ve kendini eglenceli para olarak tanitti. Shiba token da dogecoin yolundan ilerliyor ancak biraz daha manipulatif ve alayci bir varliktir.” dedi.


Mayis ayinda dunyanin en yuksek hacimli borsasi Binance’de listelenen Shiba coin, artista olan fiyatini daha da katladi. Binance Shiba’yi listelediginde, tokenin fiyati iki katina cikti. En etkileyici olani ise Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun “Bugun SHIB nedeniyle borsada ETH mevduat adreslerinin tukendigini ” ve bunun borsada ilk kez oldugunu aciklayan tweetlemesi oldu.

Shiba yukselir mi ?

Bircok kisinin aklinda benzer bir soru var Shiba token yukselir mi? Yukselirse ne kadar yukselir? Dogecoin gibi muthis bir yukselme grafigine imza atar mi? Bircok analist bu konuda olumlu gorus bildirirken, sadece fenomen olma ozelligiyle degil ayrica Shibaswap gibi onemli bir borsayi da bunyesinde barindirmasi sayesinde, Shiba tokenin onemli bir yukselise imza atma potansiyeline sahip oldugunu bildiriyor.

Kripto para borsasi AAX arastirma ve strateji baskani Ben Caselin, Fortune ile yaptigi bir roportajda , “Shiba gibi meme tokenlarin sosyal birer fenomendir ve bu populerlik ile yukselmesi beklenir”dedi.


Bir baska onemli Shiba yorumu ise Block Journal CEO’su David Hsiao’dan geldi. Hsiao “Herkes Shiba coinden bahsediyor, biz de bu meme coini satin alabiliriz.” diye belirtti.

Shiba coin yukselir mi bilinmez ancak en populer kripto paralardan biri oldugu konusunda herkes hemfikir.

Shiba nereden alinir?

Yabanci bircok borsada listelenen Shiba token, yerli borsalarin bircogunda ise henuz listelenmemekte. Yerli borsalar arasinda Coinzo kripto para platformu ilk Shiba listeleyen borsalarin basinda gelmektedir. 2018 yilindan itibaren hizmet veren Coinzo borsasi, piyasadaki en dusuk komisyon ucretlerinden birine sahip, bunun yaninda E-devlet onayi sayesinde kullanici guvenligini en yuksek seviyede tutan Coinzo, buyuk yukselis ve dususlerin yasandigi kripto para dunyasinda bu zamanlarda sistemi yavaslayan, coken yerli ve yabanci borsalar arasindan siyrilarak, kullanici dostu bir borsa olarak one cikiyor.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 03 Haziran 2021, 14:39   #2
Standart

ocak söndürür

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 03 Haziran 2021, 15:07   #3
Standart

Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ocak söndürür
: )))))))))

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 03 Haziran 2021, 15:16   #4
Standart

boyle seylerle ugrasilmaz insanin ocagi soner valla

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:05.