IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2021, 21:38   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Dijital Para Yasası Bu Yıl İçinde Geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimine göre 31 Aralık 2021 tarihine kadar dijital para birimlerinin ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısı oluşturulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mart’ta duyurmuş olduğu Ekonomi Reformları Eylem Planı'nın takvimi belli oldu. Söz konusu takvime göre TC Merkez Bankası, dijital paraların ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturacak.
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık” ifadelerini kullanırken; oluşturulan takvimi incelemek isteyenler için Ekonomi Reform Takvimi’nin bir bağlantısını da paylaştı.
Kripto para işlemlerine vergi gelebileceği konusu açığa kavuşturulmadı

Dijital Para Yasası Bu Yıl İçinde Geliyor!

Söz konusu takvimde “Eylem no 3.4.d.” olarak belirtilen maddede 31 Aralık 2021 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından “Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını oluşturacağı” ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak daha önce gerçekleştirmiş olduğu açıklamalarda, tam da takvimde belirtildiği gibi kripto paralarla ilgili olarak ekonomik, teknolojik ve hukuksal altyapının oluşturulmasını sağlayacaklarını belirtmişti.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:19.