IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2023, 14:53   #1
Standart Kripto sektörüne milyonerlerin ilgisi giderek artıyor

Kripto sektörüne milyonerlerin ilgisi giderek artıyor

deVere Group tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, yüksek servete sahip her beş müşteriden yaklaşık dördü finansal danışmanlarına portföylerine kripto varlık ekleme konusunda sorular sordu.
2022 yılı kripto sektörü için zorlu bir yıl olmasına rağmen milyoner müşterilerin %82'si Bitcoin gibi dijital varlıklara yatırım yapmayı araştırdı.

Finansal danışmanlık firması deVere Group tarafından yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçları, 30 Ocak'ta açıklandı.

Buna göre, ankete katılan her 10 yüksek servete sahip (1,2 milyon ila 6,1 milyon dolar arasında yatırım yapılabilir varlığa sahip) bireylerin sekizinin son 12 ay içinde finansal danışmanlardan kripto konusunda tavsiye istediğini görüldü.

deVere Group'un CEO'su ve kurucusu Nigel Green, ankete katılan grubun "tipik olarak daha muhafazakâr" olmasına rağmen, ilginin Bitcoin'in "dijital, küresel, sınırsız ve merkezi olmayan" temel değerlerinden kaynaklandığına inandığını söyledi.

Firmanın önceki yıllarda yaptığı çalışmalar, varlıklı yatırımcıların kripto yatırımlarına olan ilgisinin artma eğiliminde olduğunu göstermişti.

DeVere tarafından 2020 yılında yapılan bir araştırma ankete katılan 700 yüksek net değere sahip bireyin %73'ünün 2022 yılı sonuna kadar kripto para birimlerine sahip olduğunu ya da yatırım yapmak istediğini ortaya koymuştu. Firmanın 2019 yılı araştırması ise yüksek servet sahibi bireylerin %68'inin 2022 yılı sonuna kadar kriptoya yatırım yaptığını ya da yatırım yapmayı planladığını ortaya koymuştu.

Green ayrıca Fidelity, BlackRock ve JPMorgan gibi eski finans kuruluşlarının müşterilerine kripto hizmetleri sunma konusundaki artan ilgisinin de sektör için iyi bir işaret olduğunu belirtti.

DeVere CEO'su, geleneksel finans sistemindeki değişen koşulların ardından 2022'deki "kripto kışı" çözüldükçe bu ilgi ivmesinin daha da artabileceğine inandığını aktararak, "Bitcoin, enflasyonun zirve yaptığı, para politikalarının daha elverişli hale geldiği ve yüksek profilli iflaslar da dahil olmak üzere çeşitli kripto sektörü krizlerinin artık dikiz aynasında olduğu beklentileriyle 2013'ten bu yana en iyi ocak ayını geçirme yolunda ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

PricewaterhouseCoopers'ın haziran ayında yayımladığı bir rapor ise ankete katılan 89 geleneksel hedge fonun, yaklaşık üçte birinin BTC gibi dijital varlıklara yatırım yaptığını gösterdi.

Ayrıca, geçen yıl kripto varlıklarını artıranlar yalnızca varlıklı bireyler olmadı. JP Morgan Chase tarafından 13 Aralık'ta yayımlanan bir rapora göre, Amerikan nüfusunun yaklaşık %13'ü (yaklaşık 43 milyon kişi) hayatlarının bir döneminde kripto para sahibi oldu. 2020'de bu oran sadece %3 civarındaydı.
Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:59.