IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2023, 12:56   #1
Standart Bank of America: Dijital para birimleri geleceğin kaçınılmaz bir parçası olacak

Bank of America: Dijital para birimleri geleceğin kaçınılmaz bir parçası olacak



Bank of America stratejistleri, paylaştıkları son raporda dijital para birimlerinin geleceğin kaçınılmaz bir parçası olacağını söyledi.
Merkez bankaları tarafından başlatılan sabit paraların ve dijital para birimlerinin günümüzün para ve ödeme sistemlerinin doğal bir evrimi olduğunu belirten stratejistler, CBDC uygulamasının tüm aşamalarında özel sektörlerle iş birliğine gidilmesini beklediklerini aktardı.

Stratejistler, merkez bankaları tarafından dijital para ihraçlarının ise üç ana nedenden dolayı kaçınılmaz olduğunu aktardı. Stratejistler bunlardan ilkinin, sınır ötesi ve yurt içi ödemelerin gerçekleştirilmesinin para transferlerinin verimliliğini artırması olduğunu belirtti. İkinci destekleyici faktör ise merkez bankalarının parasal kontrolü kaybetme riskini azaltmasıyken; üçüncü faktör, finansal katılımın artırılması oldu.

Ancak Bank of America tarafından yayımlanan raporda, özel sektörün yardımı olmadan merkez bankaları ve hükümetlerin dağıtık defter teknolojisine dayalı yeni bir finansal sistem inşa etmelerinin mümkün olmayacağı da belirtildi. Bu sebeple özel sektörün CBDC'nin gelişimi için kritik öneme sahip olduğu ve CBDC uygulamasının tüm aşamalarında özel sektörün desteğinin bekleneceği aktarıldı.

Banka ayrıca bazı risklere de değindi. Buna göre, CBDC ihracı ve benimsenmesinin uygun şekilde tasarlanmadığı takdirde bankaların batma riskinin artabileceğine vurgu yapıldı. Ayrıca bankacılık sistemindeki stres hatları sırasında doğrudan ve hibrit yaklaşımlarla dağıtılan kredi veya likidite riski olmadığı göz önüne alındığında, insanların mevduatlarını çekip CBDC'lerle değiştirmelerinin de önemli bir risk faktörü olduğu belirtildi.


Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.