IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2023, 03:08   #1
Standart Kripto Paralardaki Düşüş Coinbase'i de Vurdu: Yüzlerce Çalışan Kovulacak!

Kripto para borsası Coinbase, toplam personelinin %20'sine denk gelen 950 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Bu kararın, kripto para piyasalarının kötü gidişatı nedeniyle alındığı ifade edildi.
Kripto paraların halihazırda kötü olan durumu dev borsa FTX’in çöküşünün ardından daha da kötüleşti ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son zamanların en düşük seviyelerine geriledi. Hâliyle bu durum da sektördeki birçok şirketin olumsuz olarak etkilenmesine, hatta bazılarının iflas etmesine yol açtı.

Bugün gelen bilgiler de dünyanın en büyük borsalarından Coinbase’in bu kötü gidişat nedeniyle bir adım atacağını ortaya koydu. CEO Brian Armstrong tarafından yapılan açıklamalara göre ABD’li şirket, çalışanlarının önemli bir kısmını işten çıkarmayı planlıyor. Bu hamle, Coinbase’i son zamanlarda personelini toplu bir şekilde kovan şirketler arasına soktu.

950 çalışan işten çıkarılacak

Kripto Paralardaki Düşüş Coinbase'i de Vurdu: Yüzlerce Çalışan Kovulacak!

Armstrong, personele gönderdiği bir e-postayla bu gelişmeyi duyurdu. Açıklamada, toplamda 4750 olan toplam çalışan sayısının %20’sine denk gelen 950 kişinin kovulacağı belirtildi. Şirket, toplu işten çıkarmanın, ‘kripto para piyasalarındaki gerilemeyi atlatma’ nedeniyle yapıldığını ekledi.

Armstrong ayrıca kara para aklama ve dolandırıcılıkla suçlanan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a atıfta bulunarak “sektördeki vicdansız aktörlerin” de Coinbase’in maliyet düşürme çabalarını etkilediğini ifade etti. 39 yaşındaki iş insanı açıklamalarında şunları da söyledi: “Meslektaşlarımızla yollarımızı ayırmak her zaman acı verici olsa da, personel sayısında değişiklik yapmadan masraflarımızı yeterince azaltmanın hiçbir yolu yoktu.”

Bu Coinbase’in son zamanlarda uyguladığı ilk işten çıkarma değil. Dev şirket, yaz aylarında da yine masrafları azaltma amacıyla 1.100 civarında çalışanını kovduğunu duyurmuştu. Buna ek olarak kasım ayında da 60 çalışanın işine son verilmişti.

Kripto sektörü dışında diğer teknoloji devletlerinden de devam eden ekonomik belirsizlik nedeniyle son aylarda benzer adımlar geliyordu. Bundan birkaç gün önce Amazon, 18.000 bin çalışanının işine son vereceğini duyurmuştu.

Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:40.