IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2023, 02:56   #1
Standart 2023'ün ilk haftasında kazanç kaydeden Bitcoin için sırada ne var?

2023'ün ilk haftasında kazanç kaydeden Bitcoin için sırada ne var?

2022'yi yatay bir ticaret modelinde bitirdikten sonra, Bitcoin ( BTC ) fiyatı yeni yıla kısa vadeli kazançlarla başladı, ancak değer hala temel destek seviyelerinin altında. Bitcoin ayrıca makroekonomik haberler gibi unsurlardan ilham alırken yeni seviyelere doğru ivme kazanmaya çalışıyor.

2023'ün ilk haftasında kazanç kaydeden Bitcoin için sırada ne var?
Gerçekten de, 6 Ocak tarihli basın saatine göre Bitcoin, geçen haftaya göre yaklaşık %6,6 artışla 16.758 $ değerindeydi. Haftalık grafik, Bitcoin'in 2023 zirvesinin 4 Ocak'ta 16.721 dolar olduğunu gösteriyor.

2023'ün ilk haftasında kazanç kaydeden Bitcoin için sırada ne var?

Kazançlara rağmen, Bitcoin yatırımcıları, ilk kripto para birimi için yeni bir ralli başlatmak için olası bir dip arıyor. Şu anda, 17.000 dolar seviyesi BTC için kilit bir direnç pozisyonu olmaya devam ediyor.

Makroekonomik haberlerin BTC fiyatı üzerindeki etkisi
Son fiyat hareketine dayanarak, kripto ticareti uzmanı ve analist Michaël van de Poppe, 6 Ocak'ta bir tweet'te Bitcoin'in, özellikle önemli makroekonomik verilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, dikkat edilmesi gereken kilit uzun pozisyonları belirlerken destekte olduğunu belirtti.

“[Bitcoin] 16.6K $'ın üzerinde bir kusmuktan kaçınmak ve yukarı yönlü ivmeyi sürdürmek için 16.6K $'ın üzerinde tutunmalıdır. Bu bağlamda, bugünkü verilerle, uzun vadeli işlemler için biraz daha düşük, 17 bin dolara doğru bakıyor olabilirim” dedi.

2023'ün ilk haftasında kazanç kaydeden Bitcoin için sırada ne var?

Bitcoin'in 17.000$'a doğru olası rallisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kasım 2022'de tanık olduğu %3.7'den Aralık'ta %3.5'lik bir işsizlik oranı kaydetmesinden sonra kısmen destek bulabilir. Ayrıca, ABD ekonomisi Aralık'ta tahmini 200.000'den fazla 223.000 iş ekledi.

Bitcoin, Federal Rezerv para politikalarından etkilenirken, istihdam verileri, kurumun faiz artırım kararının bir parçasını oluşturduğu için çok önemli olacak.

Ayrıca, kripto yatırımcıları ISM'nin piyasaya sürülmesine bakıyor olacaklar. Tedarik Yönetimi Enstitüsü'nün (ISM), ABD genelinde hem imalat hem de imalat dışı sektörler için Satın Alma Yöneticileri Endeksini veya PMI'yi ölçmekten özellikle sorumlu olması dikkat çekicidir.

Bitcoin iyileşme belirtileri göstermesine rağmen, PricePredictions'daki makine öğrenimi algoritması, varlığın 2023'ün ilk ayında düşüş eğilimi içinde olabileceğini gösteriyor. Bu doğrultuda tahmin, Bitcoin'in 31 Ocak'ta 15.532 dolardan işlem göreceğini gösteriyor.

Bu arada yatırımcılar, varlığın 2022 kilometre taşlarına dayanmasını umuyor olacak. Örneğin, piyasadaki gerilemeye rağmen, Bitcoin'in blok zinciri 2022'de 8 trilyon doların üzerinde bir işleme tanık oldu.

Aynı zamanda, kripto sektörü oyuncuları, Bitcoin için karışık bir 2023 öngörürken, bir bölüm FTX çöküşü gibi olaylardan daha fazla etki beklerken, diğerleri 2024 halving olayını amiral gemisi kripto için önemli bir katalizör olarak öngörüyor.

Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:17.