IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2022, 20:31   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rusya, Kripto Para Madenciliğini Yasaklamayı Planlıyor

Rusya, Çin’i takip ederek kripto para birimleriyle ilgili birçok şeyin önüne geçmeyi hedefliyor. Ülkenin merkez bankası, Rusya’nın finansal sistemine ve çevresine zarar verebileceği endişeleriyle kendi topraklarında kripto kullanımının ve madenciliğinin yasaklanmasını önerdi.

Rusya Merkez Bankası Finansal İstikrar Departmanı direktörü Elizaveta Danilova, çevrimiçi bir basın toplantısında ‘Kripto para birimleri: trendler, riskler, önlemler’ raporunu sundu. Rapor, kripto para biriminin bir piramit şemasıyla benzerlikler taşıdığını ve genellikle suç faaliyetlerinde kullanıldığını belirtiyor. Ayrıca vatandaşlara paralarını ulusal ekonomiden çekmenin bir yolunu sunarak para politikası egemenliğini baltaladığından bahsedildi.

Öte yandan kripto para madenciliğinin enerji arzı için bir risk oluşturduğu ve para birimleri yayıldıkça olumsuz etkilerin artacağı vurgulanıyor. Merkez bankası, “Kripto para birimleriyle ilişkili potansiyel finansal istikrar riskleri, Rusya da dahil olmak üzere gelişmekte olan piyasalar için çok daha yüksek” dedi.

Rusya’da kripto kullanarak ödeme yapmak zaten engelleniyor ve yatırım fonlarının buna yatırım yapması yasak. Yine de ülke, ABD ve Kazakistan’ın ardından dünyanın üçüncü büyük kripto madenciliği ülkesi olmaya devam ediyor.

Bu noktada kripto para birimine sahip olma konusunda katı yasaklardan bahsedilmiyor ve kripto paralar yasa dışı hale getirilmeyecek. Ancak yine de mevcut kuralları çiğneyenler için daha sert cezalar gündemde. Madenciliğe gelince, rapor “en uygun çözümün” madenciliği Rusya’da tamamen yasaklamak olacağını belirtiyor.

Ek bir hatırlatma olarak, Bitcoin fiyatı son günlerde devam etmeye devam ediyor ve şu sıralar 33.800 dolar civarında seyrediyor.


Rusya, Kripto Para Madenciliğini Yasaklamayı Planlıyor


alıntıdır.
________________

 
Alt 24 Ocak 2022, 20:45   #2
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bugün değer kaybından dolayı dolarla ilgili karar aldılar.Sanırım alımı durdurdular.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16.