IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2020, 02:16   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart KPSS Tarihçesi

KPSS Tarihçesi

17 Ekim 1999 tarihinde yapılmaya başlanan Devlet Memurları Sınavı 12 Aralık 1999 tarihinde de DMS adı altında ÖSYM tarafından düzenlendi. Yapılan bu sınavlar Düz Memurluk alımı içindi.



Daha sonra Kamu Personel Yasası çerçevesinde yapılan değişikliklerle beraber yapılan eleme sınavının kapsamı daha da genişletilerek 4 oturumdan oluşan Öğretmenlik, düz memurluk , sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için olan yaklaşık 120 puan türünün yer aldığı bir ön eleme sınavı haline getirilerek 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapılmaya başlandı.



Şüphesiz ki ülkemizde kapıdan geçenin veya referansı güçlü olanın Kamuda Personel olarak çalışmasına, sırtımı Devlete dayarsam hiçbir sıkıntım kalmaz zihniyetine sahip bir kesimi sıkça görmeye başladığımız bir dönemde alışılagelmişin dışında bir sistem olarak geldi KMS .



Bu sınavla beraber artık hak edenler arasında bir rekabet başladı.Bilgi düzeyi yüksek olan adaylar yüksek puanlar almaya ve kurumların yarışma sınavlarına katılmaya başladı.Artık sırada bir sonraki yılın sınavı yapılma zamanı gelmişti ve yeni sınav isim değişikliği ile birlikte 06-07 Temmuz 2002’de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) olarak yapıldı.


Bir sonraki yıl yapılacak sınav için yoğun bir şekilde söylenti çıkmış ve nihayetinde bu söylentileri destekler nitelikte gelişmeler olmuştur.4 oturum halinde tasarlanmış ve yapılmaya başlanmış olan sınav 2 oturum halinde 13 Temmuz 2003 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS Öğretmenlik) öğretmen atamaları için yapılmıştır.


Tüm Kamu Personeli adaylarına bu zorlu yolda başarılar dileriz..


*Alıntı
________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:17.