IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2024, 22:13   #1
Emektar
Miray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kur’an ayı geldi

Ramazan geldi. Hoş geldi. Sefa getirdi. Huzurla geldi. Sadaka ile geldi. Sahur ile geldi. İftar ile geldi. Oruç ile geldi. Teravih ile geldi. Sadaka i fıtır ile geldi. Salat u selam ile geldi. Kur'an ile geldi. Fatiha suresi ile geldi. Secde ve rükû ile geldi.
Şimdi zaman tevbe zamanı. Allah'a sığınma zamanı. Günahlardan kaçınma zamanı. Gönül iyileştirme zamanı. Küsleri barıştırma, gönlü kırık olanları şad etme zamanı. Hamd ve şükür ile iman ve sağlığa dua zamanı.

RAMAZAN DİREKTİFİ NEDİR ACEB?

Yetim başını okşa. Yetim malı yeme. Şer düşünme. Fitne yapma. Nankörlük etme. Kalp kırma. Küfretme. Hased etme.
Yalan söyleme. İftira etme. Haram kazanma. Haram harcama.
Başkasının namusuna, iffetine, sağlığına, malına, huzuruna tasallut etme. Bunu yaparsan bir gün adli ilahi seni hesap etmediğin yerden muheseka eder. Eden bulur neticede.
Rüşvete iltimas etme. Başkasının işine, makamına, hayatına zarar verme. Veren el ol. Zira veren el, alan elden daha hayırlıdır. Daha üstün değil ama daha hayırlıdır

Kur’an ayı geldi

RAMAZAN TOPLANTISI

Ramazan gelince Hz Peygamber (sav) sahabesini topladı, şöyle buyurdu;
"Sübhanallah! Daha neyi bekliyorsunuz? Sizi ne bekliyor biliyor musunuz?" Hz Ömer telaşlandı ve "Ey Allah'ın elçisi, Vahiy mi indi?
Yoksa düşman mı geliyor?" Efendimiz; "düşman gelmedi lakin Ramazan geldi. Allah bir gecede bu kıble ehlinin tümünün günahlarını affedecek!" Orada bulunanlardan birisi " vay vay "dercesine başını salladı. Efendimiz o kişiye dönerek ; "sanki göğsün dediğimizin zor olduğunu sana fısıldadı." Adam hayır vallahi ey Allah'ın resulü, ama şunu düşündüm.
Münafıklar var, onları düşündüm Allah o şer olan kişileri, münafıkları damı affedecek?
Efendimiz (sav) şöyle buyurdu; "İnanıyor görünüp inanmayan münafık kâfirdir. Kâfire ise Ramazan'da bir af yoktur.
Her ne kadar zayıf bir senedlede bize ulaşsa, bize bu uyarı ve müjde kayda değerdir.

YAZIKLAR OLSUN

Efendimiz minbere çıktı. Üç defa âmin dedi. Sahabe şaşırdılar. O, şöyle açıkladı;
Cebrail bana geldi ve üç dua etti, bende âmin dedim. Bu üç şey şudur.
Ramazana yetişip de kendini affettirmeyene yazıklar olsun.
Yanında anılmana rağmen sana salat getirmeyene yazıklar olsun.
Baba ve annesinin yaşlı dönemine ulaşıp da onlara yardım ederek cennete giremeyene yazıklar olsun, dedi. Bende âmin dedim.

GAZZE'Yİ UNUTMAYALIM

Siyonist zihniyet Gazze'de otuz bin üzerinde mümini katletti.
Çocuklar şehit oldu. Anneler, babalar yaşı kemale eren insanlar hayatını kaybetti. Şimdilerde timsah gözyaşları ile günah çıkarmaya çabalayanlar var. Bu gözyaşları bile sırıtıyor.
Zira söz İslam olunca İslam dışındakiler bir tek millet olarak birleşiyorlar. Küfür tek millettir sözü boşuna söylenmedi.
Laf olsun diye söylenmedi. Keşke zıddı olsa sa. Biz de desek ki; 'batıda merhametli el, zalim eli büktü'. Keşke bunu diyebilseydik, keşke yanılsaydık.

GAZZEYE YARDIM ZAMANI

Şimdi Ramazan. Orada uçaklardan atılan yiyeceklerle evlatlarını açlığa karşı doyurmaya çabalıyorlar. Bu yiyecekler bile bazen ölüm sebebi olabiliyor insanların üzerine inince. Yardımları bile minnet ve cefa dolu.
İslam âlemi bizi utandırıyor. Doğru konuşalım. Dobra dobra konuşalım. Ümmeti Muhammed böyle olmamalıydı. Daha etkili daha insiyatif alıcı olmalıydı. Elbette gün gelecek devran dönecek. Ama daha kaç masum şehit olacak, bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey varki; Allah (cc) bütün bunların hesabını bize soracak.

Bakalım Ramazan ayında yardım kapıları açılacak mı? Açılsa da imkânımızla, gücümüzle koşuşturalım.

BÜYÜKLERİN DUALARI

İMÂM ŞAFIÎ'NİN DUÂSI

O'ndan başka ilah yoktur. O, üstündür, hikmet sahibidir. Muhakkak ki Allah katında din, İslâm'dır. Ben de Allah'ın tanık olduğu şeye tanıklık ederim ve bu tanıklığı, Allah'a emanet ederim, onu bana kıyamet gününde versin. Allah'ım her türlü âfet ve belâdan, gece ve gündüz gelecek musibetlerden, kutsallığının nuruna, kutluluğunun büyüklüğüne, temizliğinin azametine sığınırım. Hayırdan başka bizi her şeyden koru, bize yalnız hayır ver Allah'ım.

Sığınacağım varlık sensin, sana sığınırım, sığınılacak yer sensin, sana iltica ederim, yalnız senden yardım dilerim, ey huzurunda zorbaların küçüldüğü, Firavunların boyunlarının eğildiği Rabbim. Senin yüzüstü bırakmandan, örttüğünü açmandan, senin zikrini unutmaktan, şükründen yüz çevirmekten sana sığınırım. Gece ve gündüz, uykuda ve uyanıkken, hazarda ve seferde, hayatta ve ölünce senin himayendeyim.
Seni anmak benim şiarım, seni övmek benim örtümdür.
Senden başka ilah yoktur. Azametini yüceltmek için, zatının yüceliğini anmak için seni tespih eder, sana hamd ederim.
Ya Rabbi Beni yüz üstü bırakma, kullarının şerrinden beni koru.

BİR AYET

(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bakara-185)

BİR HADİS

"RABBİNİZ buyuruyor ki; Her iyiliğe on katından başlayarak yedi yüz katına kadar sevap yazılır. Oruç ise böyle bir değerlendirmeye tabi olmayıp onun mükâfatı bana ait olup onu ben mükâfatlandıracağım. Oruç ateşe karşı koruyucu bir kalkandır. Oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur. Bilgisiz biri siz oruçlu iken size sataşırsa ben oruçluyum desin başka cevap vermesin." (Buhârî, Savm: 2; Müslim, Sıyam: 30)

BİR SEVAP:

Sabah namazının iki rekât sünneti dünyadan ve içindekilerden hayırlıdır.
Kim sabah namazını kılarsa Allah'ın zimmetindedir.

SORU - CEVAP

Kötü söz söylemek, gıybet, küfür etmek orucu bozar mı?. 61 gün 'ceza orucu' tutmam gerekir mi?

Bu saydıklarınızın hepsi kötü ahlakın çeşitleridir. Oruçlu olana veya olmayana haram kılınmıştır. Peygamberimiz 'Gıybeti ve yalanı bırakmayan kişinin orucuna Allah'ın ihtiyacı yoktur' buyurur. Bütün bunlarla beraber saydıklarınızın hiçbiri orucu bozmaz. Belki manevi faydasını engeller.

Kadınlar özel günlerinde oruç tutabilirler mi?

Hz. Peygamber regl günlerinde kadınların oruç tutmayacaklarını ifade buyurmuştur. Bu, kadınlar için bir rahatlıktır. Daha sonra tutmadıkları günleri kaza ederler.

Namaz kılmayan bir kişi oruç tutabilir mi?

Namaz ve oruç ayrı iki farzdırlar. Elbette ki Müslüman'ın beş vakit namazını kılması ve orucunu tutması gerekir. Bu farzdır. Ancak namaz kılmayan veya kılamayan bir kişiye "oruç tutamazsın" deme hakkına sahip değiliz. Kişi neyi yapabilirse o onun için iyidir. Tümünü yapamayana, tümünü terketmek de doğru değildir. Her ikisi ayrı iki ibadettir.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

.

~𝓑𝓪𝓼𝓴𝓪 𝓫𝓲𝓻 𝓮𝓿𝓻𝓮𝓷𝓭𝓮 𝓮𝓷 𝓰𝓾𝔃𝓮𝓵 𝓱𝓪𝓵𝓲𝔂𝓵𝓮...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:51.