IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yazgı
  • 2 Post By Security-Bot
  • 1 Post By velevki
  • 1 Post By BuKLe


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2020, 23:01   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Christy Brown - Sol Ayağım

Sol Ayağım (İngilizce: My Left Foot), adlı roman esasında yazarının kendi hayatını anlattığı, anı ve biyografi özellikli bir romandır. Bu bakımdan eser daha ziyade roman türünde yazılmış bir biyografi özelliği taşımaktadır.

Roman beyin felci geçirdiği için sadece sol ayağını kullanabilen İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown tarafından 1954 yılında kaleme alınmıştır. Yazar bu romanını da sadece sol ayağını kullanabilerek yazabilmiştir. Bu nedenle romanın adı da yazarın kullanabildiği tek organı olan sol ayağından gelmektedir. Otobiyografi olmasından öte öğrencileri ve insanları mükemmel bir şekilde motive etmeyi başaran içeriği ile aynı zamanda dünyanın en iyi kişisel gelişim kitabı olarak da görülen bu roman yazarın kendi hayatının oto biyografisidir.

Beyin felci geçiren İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown beyin felci geçirerek doğmuş, beş yaşına kadar hiç bir zekâ belirtisi göstermemiştir. Sadece sol ayak parmaklarını kımıldatabilen özürlü ve engelli bir çocuk olarak dünyaya gelmiş olan yazar, zamanla sadece sol ayak parmaklarını kullanarak resim yapmayı, yazmayı, okumayı ve konuşmayı dahi başarmıştır. Bu roman da tüm bunları anlatmaktadır.

Eser, yazarın engelli bir çocuk olarak dünyaya gelmesinden sonra bunları başarmak için yaptığı çabaları kaleme almış olan bir otobiyografi şeklindedir. “Doğuştan beyin felçli doğduğu için sadece sol ayağını kullanabilen İrlandalı yazar Christy Brown'un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanmış gerçek bir yaşam öyküsüdür."

Yazar, kitapta sol ayağıyla kalem tutmayı, konuşamamanın verdiği acizlikleri ve annesiyle babasının yardımıyla tekrar hayata ümitlendirilmesini anlatmaktadır.
Kitap, pek çok dile çevrilmiş pek çok ülkede ilgiyle karşılanmış, pek çok ülkede "en çok satanlar" listesine girmeyi başarmıştır. Kitabın gördüğü bu ilgi üzerine eserin film uyarlaması da yapılmış, Daniel Day-Lewis'in başrolünü oynadığı ve performansıyla Oscar Ödülü kazandığı filme de konu olmuştur.[1]

Christy Brown’u canlandıran Daniel Day-Lewis 1989 yılında, bu filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştır. Brenda Fricker ise bu filmdeki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını kazanmıştır. Ayrıca film en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dalında da Oscar'a aday gösterilmiştir.[2]


KİTABIN KONUSU:

Eser, bir oto biyografi çalışmasıdır. Beyin felci geçiren İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown beyin felci geçirerek doğmuş, dünyaya geldiğinde Sadece sol ayak parmaklarını kımıldatabilen özürlü ve engelli bir çocuktur. Hayatı idame ettirebilmek için okumayı öğrenmek, bazı şeyleri kendi kendine yapabilmek için bazı zorlukları aşmak zorundadır. Eser beyin felçli olarak dünyaya gelen yazarın yaşadığı zorlukları ve iradesi ile üstesinden gelebildiği güçlükleri konu edinmektedir.

KİTABIN ANA FİKRİ.

Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Hayata olan bağlılığımız ve kendimize olan inancımızla imkânsız gözüken pek çok şeyi başarmamız mümkündür.

Hayata bakış açınızı değiştirebilecek bir kitap yani en azından her şeye sahipken başarabileceklerinizi size haykırır nitelikte.
 
Alt 23 Nisan 2021, 21:52   #2
Standart Sol Ayağım

Sol Ayağım

Beyin felci ile doğan ve bu yüzden doktorların zihinsel özürlü olduğu ve fazla yaşamayacağını düşündüğü Christy Brown’un farklı bir çocuk olduğu annesi keşfediyor. Doktorların ne dediğini umursamadan ve umudunu kaybetmeden oğlu için her şeyi yapıyor.

Zaten bunun sonucunda da yazar ilk olarak sol ayağı ile A harfini yazıyor. İlk yazabildiği kelime ise Anne.

Yazarın hayatını anlatan bir otobiyografi denilebilir. Aslında bazı kişiler için kişisel gelişim kitabı olarak kullanılabilecek bir eser.

 
Alt 23 Nisan 2021, 21:54   #3
Standart

Okunması gereken kitaplardan biri..

________________

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir...
 
Alt 23 Nisan 2021, 21:58   #4
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Harika bir kitap. Soluksuz okumuştum. Okumayanlara tavsiye edilir. Bir annenin mücadelesi ve çocuğun duyguları o kadar güzel ifade edilmiş ki.. Tekrar tekrar okunur.

 
Alt 23 Nisan 2021, 22:00   #5
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Muhteşem bir kitap bu

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 29 Ocak 2022, 16:37   #6
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dün filmini izleme imkanım oldu.
Önce kitabını okuyup sonra filmini izleyin derim.
-inanılmaz. vazgeçmemek ne demek öğretiyor.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 31 Ocak 2022, 19:06   #7
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uzun zaman önce okumuştum güzel kitap biraz daha çocuklara hitap ediyor bence

 
Alt 24 Aralık 2022, 17:09   #8
Standart

iki serisini de okudum gerçekten okunması gereken bir kitap

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:37.