IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Publisher


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2020, 14:25   #1
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gece Yarısı Kütüphanesi-Matt Haig

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Evrenin sınırlarının dışında bir yerde, her biri başka bir gerçekliğin hikayesi olan sonsuz sayıda kitap içeren bir kütüphane var. Biri, hayatınızın herhangi bir noktasında farklı bir seçim yapmış olsaydınız yaşayabileceğiniz diğer hayat için başka bir kitapla birlikte hayatınızın hikayesini olduğu gibi anlatır.


Midnight Library Kitabından Alıntılar

“Yaşamadığımız hayatların yasını tutmak kolaydır. Keşke başka yetenekler geliştirmiş olsaydık, farklı tekliflere evet dedi. Keşke daha çok çalışsaydık, daha iyi sevilseydik, mali durumumuzu daha akıllıca idare etseydik, daha popüler olsaydık, grupta kalsak, Avustralya'ya gitsek, kahveye evet demeseydik ya da daha çok kanlı yoga yapsaydık.

Yapmadığımız arkadaşlarımızı, yapmadığımız işleri yapmadığımız insanları, evlenmediğimiz insanları ve sahip olmadığımız çocukları özlemek için hiç çaba sarf etmemekteyiz. Kendinizi diğer insanların merceğinden görmek ve olmanızı istedikleri farklı kaleydoskopik versiyonlarınız olmanızı dilemek zor değil. Zamanımız dolana kadar pişman olmak ve sonsuza kadar pişmanlık duymak kolaydır.

Ama asıl sorun yaşamadığımız için pişman olduğumuz hayatlar değildir. Pişmanlığın kendisi. Bizi büzüştüren, solan ve kendimizin ve diğer insanların en büyük düşmanı gibi hissettiren pişmanlıktır.

Diğer sürümlerden herhangi birinin daha iyi veya daha kötü olup olmadığını söyleyemeyiz. Bu hayatlar gerçekleşiyor, doğru, ama siz de oluyorsunuz ve odaklanmamız gereken olay bu;

"Olmadığın bir şey olmayı hedeflersen, her zaman başarısız olursun. Sen olmayı hedefle. Sizin gibi bakmayı, davranmayı ve düşünmeyi hedefleyin. Kendinizin en gerçek versiyonu olmayı hedefleyin. Kendini kucakla. Onaylayın. Sevdim. Sıkı çalışın. Ve insanlar onunla alay ederken veya alay ederken ikinci bir düşünme. Çoğu dedikodu kılık değiştirmiş kıskançlıktır. "



Kitap Hakkında Yorumlar:

Büyülü

Kendi varlığımızdaki insanlara karşı nazik olalım.

The Midnight Library seçimler, pişmanlıklar ve yaşamı kucaklamakla ilgili bir kitaptır.

Nora Seed gerçekten kötü bir gün geçiriyor. Saldırıya uğradı, işini kaybetti, başkalarının başarısızlıklarından sorumlu tutuldu ve kedisine bir araba çarptı. Ayrıca ciddi şekilde depresyonda. Bu gün, Nora'nın hayatının son on yılında yaşadığı birçok kötü günden biridir. Artık can alamıyor ve intihara teşebbüs ediyor.

-

'Olmadığın bir şey olmayı hedeflersen, her zaman başarısız olursun. kendin olmayı hedefle ... senin en gerçek versiyonun. '

sessizce derin ve derinden anlamlı.

Çok 'Cennete karşılamak beş kişi' büyülü, kitap kurdu hissi ile. Hayatlarının yeterli olup olmadığını merak eden herkes için mükemmel.

-


Aklım uçtu; ruhum yanıyor ve bilim kurgu bağımlısı olabileceğimi fark ettim.

"O anda, sandığından çok daha fazlasını yapabileceğini anladı."

(Birçok hayatından birinde)

.
.
.
"Biraz yolunu kaybetmiş olabilirsin."

"İlk etapta Midnight Kütüphanesi'ne bu yüzden gelmedim mi? Yolumu kaybettiğim için mi?"

"Evet, ama şimdi kaybının içinde kayboldun."
Matt Haig'in en yeni romanı The Midnight Library , kesinlikle çok güzeldi. ... bazen öğrenmenin tek yolu yaşamaktır. Nora ölmek istediğine karar verdi. O kadar mutsuz ve hayatının hiç kimse için önemli olduğunu düşünmüyor. Hayatındaki herkesi hayal kırıklığına uğrattı ve ölümünün bir etkisi olacağını düşünmüyor. Kendini, her biri farklı bir seçim yapmış ya da farklı bir seçim yapmış olsaydı, her biri Nora'nın yaşayabileceği bir hayatı içeren kitaplarla dolu The Midnight Library'de buluyor

-

"Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var.

Ve bu kütüphanede, raflar sonsuza dek devam ediyor. Her kitap, yaşayabileceğiniz başka bir hayatı deneme şansı sunuyor.

Başka seçimler yapmış olsaydınız işlerin nasıl farklı olacağını görmek için. "

Tek kelimeyle - büyüleyici!

"Görüyorsunuz, bir şeyi farklı yapmak çoğu zaman her şeyi farklı yapmakla aynı şeydir. Eylemler bir ömür içinde tersine çevrilemez, ne kadar denersek deneyelim ..."


 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:52.