IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2020, 11:15   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mutlaka Okunmasi Gereken Kisisel Gelisim Kitaplari Hangileridir?

Kisisel gelisim icin okunmasi gereken bircok kitap ele alinabilir. Cunku kisisel gelisim alaninda her gun yeni bir kitap yaziliyor ve haliyle de bu kitaplar arasinda secim yapmak gitgide zorlasiyor. Ancak mutlaka okunmasi gereken kisisel gelisim kitaplarindan bazilarini su sekilde siralayabiliriz:

Duygusal Zeka
Daniel Goleman’in kaleme aldigi bu kitap, bazi sorular esliginde ilerliyor. Bu sorular ise kisinin
IQ seviyesiyle olculen zekasinin hayattaki basarisini etkileyip etkilemedigi hakkindadir ve yazar sonuc olarak kitapta, duygusal zekanin oneminin IQ’dan daha on planda oldugunu kanitliyor. Ayrica duygusal zekayi da su ozelliklerle tanimliyor:



*Oz bilinc,
*Baskalarinin duygularini paylasabilme,
*Durtulerini frenleme,
*Azim gibi ozelliklere sahip zekayi yazar duygusal zeka olarak tanimliyor. Arastirmalardan elde edilen bulgulara gore de duygusal zeka eksIkligi, kisinin aile yasamindan toplumsal iliskilerine kadar bircok alanda kotu sonuclar dogurabiliyor. Fakat Goleman’a gore; tanimini yaptigi bu duygusal zeka, dogumla beraber elde edilen bir ozellik degildir. Bu bakimdan, cocuklukta ele alinan duygusal dersler, kisinin yasami suresince davranis tarzini etkiliyor.

Evrenden Torpilim Var
Aykut Ogut’ ait olan bu kitapta yazarin kendi yasadiklari olaylardan yola cikiliyor ve istenildigi takdirde her seyin basarilabilecegi mesaji veriliyor. Yazarin kitap icerisinde bahsettigi bazi konular ise sunlardir:

*Kendisinin onceki donemlerde 150 kg oldugunu ve azmi sayesinde daha sonra 70 kg’a kadar dustugu,
*Dil ogrenmeden Amerika’ya gittigini ve burada seslendirme isleri yapacak sekilde Ingilizce’sini gelistirdigi gibi konular yazarin hayatinda buyuk yer edinen olaylar olarak okuyucuyla paylasiliyor.

Ustun Basari
Acar Baltas tarafindan yazilan bu kitapta gerceklestiremediginiz bircok seyi nasil basarabileceginiz hakkinda bircok oneri bulunuyor. Bu onerilerle birlikte de basarabileceginiz seyleri de su sekilde siraliyor:

*Ogrenmenin ozune ulasmak,
*Hizli okumayla birlikte bilgiyi ozumseyebilmek,
*Sinav kaygisini ve stresini onemli derecede azaltmak,
*Ogrenmenin bilimsel esaslarini ogrenmek,
*Hafizayi gelistirmek ve unutmayi onlemek gibi konular kitapta ustun basari saglayabileceginiz konular olarak gosteriliyor.



Beden Dili
Emekli FBI ajani olan Joe Navarro’nun kaleme aldigi bu kitapta, yazar 25 senelik kariyeri boyunca kazanmis oldugu deneyimler sayesinde vucut dilinin sifrelerini ortaya cikarmistir. Kitap, insan vucudunu cesitli bolumlere ayirarak butunu gormeyi saglayacak bir bicimde yazilmistir.

Su Hortumlu Dunyada Fil Yalniz Bir Hayvandir
Ahmet Serif Izgoren’e ait bir kisisel gelisim kitabi olan bu kitap, son derece icten hikayelerin ve sozlerin yer aldigi bir kitaptir. Kitap iceriginde hikayelerle anlatilan bazi konu basliklarini ise su sekilde siralayabiliriz:

*Benlik,
*Aliskanliklar,
*Sevgi,
*Olumlu dusunce,
*Mucadele,
*Iyilik,
*Hirs,
*Idealler,
*Gulumsemek,
*Karar almak,
*Deger vermek,
*Dogallik,
*Anlamak,
*Uretmek,
*Gorunus,
*Iletisim,
*Yurt sevgisi
*Inanc isimli basliklari altinda hikayelere yer verilen bu kitapla basarisizliklarinizin ve uzuntulerinizin kaynagini saptayabilirsiniz.

Aklini En Iyi Sekilde Kullan
Tony Buzan’a ait olan bu kitapta beynin sol ve sag yani disinda beynin alt ve ust bolumleri, not tutma ve hizli okuma yontemleri, ozel hafiza sistemleri orneklerle beraber oldukca kapsamli bir sekilde anlatiliyor.
Normal hayatta beyin kapasitemizin kucuk bir bolumunu kullandigimiz bilinen bir gercektir. Iste bu kitap sayesinde de beynimizin kullanilmayan gucunu gelistirmek adina bir rehber edinmis oluyoruz.

Esitler Evi
Ustun Dokmen tarafindan yazilan bu kitapta , ailede veya is yerinde baskici olan tavirlari aciklarken, sizin icin gerekli olan esitler evinin olusturulmasi adina kisilere dusen sorumluluklari animsatiyor. Evimizde ya da is yerimizde insan temel olcut seklinde aliniyorsa ve herkes birbirine esitse is yerimiz ve evimiz esitler evi olmus oluyor. Ancak evin beyi ya da patron, kendini reis olarak tanimliyorsa, esirler evindesiniz demektir. Butun sorun, bu esirler evini tamamiyla esitler evine cevirmektir. Bu baglamda yazar, bize guncel olaylarla ve orneklerle birlikte esitler evini kurma konusunda yardimci oluyor.

Negatif Limanlardan Pozitif Sulara
Oguz Saygin’a ait olan bu kitap, herkesin hayatta basari gosterebilecegini bunun icin de kesinlikle iyi bir nicini bulunmasi gerektigini anlatiyor. Yazar kitabin ilk bolumunde verdigi seminerler sonucunda insanlarda meydana gelen pek cok degisimin ilginc bir ornegini anlatiyor. Ayrica bu bolumde yazarin hayatindaki buyuk degisIkliklere, bu degisIkliklerin canli ornekler ile tarifine ve bu elde etmis oldugu basariyi anlatirken de kendisinin nasil basari kazandigina da deginmistir. Kitabin ucuncu bolumunde de bizlere hedef merkezli bir yasamin ne kazandirdiklarindan bahsediyor. Kitabin son bolumu olan dorduncu bolumunde ise yazarin motivasyon ve basari ile ilgili birtakim sozleri dusundurucu bilmecelere cevirerek gerceklestirdigi bir anlatim vardir.

Beynine Format At
M. Baris Muslu’nun kaleme aldigi bu kitap diger kisisel gelisim kitaplarina gore biraz farklidir. Kitap, NeuroFormat yontemiyle, tum korkularinizdan, fobilerinizden ya da saglik alaninda hayatini zorlastiran yanlis tercihlerinizden kurtulmanizi sagliyor.

Insan Olma Yolculugu
Osho, bu kitapta ”Bizi huzursuz eden catismalarla dolduran ve bencillikle comertligin, kirilganlikla gucun, sevgiyle nefretin, umutla caresizligin ortasinda birakan insan olmamizdir” der. Insan Olma Yolculugu adli bu kitapta da yazar yasanan bu celiskiler arasinda bir tercih yapmak yerine, bu celiskileri nasil yeni bir kesfe donusturup kabullenecegimizi anlatir.



Guzel ve Etkili Konusma Sanati
Emin Ozdemir tarafindan yazilan bu kitap, bes bolumden olusuyor. Kitabin birinci bolumde konusmanin hayatimizdaki yeri ve islevinden bahsedilmistir. Bunun disinda etkili ve guzel konusma sanati acisindan da kendi konusmamizi degerlendirme ve kendimizin oz elestirisini yapma gibi son derece elestirel nitelikli kilavuz sorularla birlikte bir anlatim gerceklestirilmistir. Kitabin ikinci bolumde ise bir konusmayi yapilandiran ogeler ve bu ogelerin belirleyici olan nitelikleri islenmistir. Ucuncu ve son bolumlerde ise konusmalarin hazirlanis evreleri ve sunulus bicimleri anlatilmistir.


alıntı

Konu Artist tarafından (28 Temmuz 2021 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 09 Temmuz 2020, 11:18   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evrenden Torpilim Var gerçekten güzel bir kitaptı.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:46.