IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Suzi


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2024, 14:01   #1
Moderatör
Suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocuklar için kitap seçenekleri

Sadako(Takayukı Ishıı)


Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

Kâğıttan Bin Turna Kuşu

“Dünyanın her yerindeki tüm çocukların ve yetişkinlerin okuması gereken bir kitap.”

Hiroşima’ya atom bombası atıldığında henüz iki yaşında olan Sadako Sasaki, yara bile almadan kurtulmuştu!
Ancak on yıl sonra… Etkisi altında kaldığı radyasyonun yarattığı lösemi hastalığı sonucunda hayata gözlerini yumdu.
Sadako asla vazgeçmedi ve uzun, zorlu geçen aylar boyunca yaşama tutunmak için savaştı. Kâğıttan bin turna kuşu katlamayı başarırsa, dileğinin kabul olacağına ve iyileşeceğine inanıyordu.
Onun kâğıttan bin turna kuşu katlama kararlılığı ve hastalığına karşı verdiği cesur mücadele, sınıf arkadaşlarına ilham oldu. Ölümünden sonra, atom bombasının kurbanı olan Sadako’yu ve diğer çocukları hatırlamak adına Çocuk Barış Anıtı’nı inşa edebilmek için ulusal bir kampanya başlattılar. Elinde büyük bir turna kuşu tutan ve gökyüzüne bakan Sadako figürü olarak inşa edilen bu anıt, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler tarafından rengârenk kâğıtlardan yapılan binlerce turna kuşuyla süslenmiştir ve barışın sembolü haline gelmiştir!

“Sadako’nun kalpleri acıtan hikâyesini okumak, kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim. Yazarın, Sadako’nun ailesiyle birebir olarak iletişime geçerek hazırladığı bu kitap, küçük bir kızın kendinden sonraki nesillere, cesaretiyle ve kararlılığıyla ilham olabileceğini gösteriyor!”

Cesaretin ve umudun gerçek yaşam öyküsü...

Yazıyı Bulan Çocuk(Sinan Yaşar)


Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

"Ben Beyaz Bulut! Hiç alçak gönüllülük etmeyeceğim; bugün elinizdeki bu kitabı okuyabiliyorsanız, bunda benim büyük bir payım var. Çünkü insanlık tarihinde yazıyı bulan ve kullanan ilk kişi benim.

Bu kitapta yazanlarsa işte benim hikâyem.

Bir geyik böceğinin peşinde başıma gelenler."

Sinan Yaşar, Yazıyı Bulan Çocuk'la bizleri Sümerler'in yaşadığı döneme, ilk şehir devletlerine, gündelik hayatın henüz doğadan kopmadığı, büyük keşiflerin yapıldığı çağlara götürüyor ve tarih, bu sürükleyici macerayla Sümer'de başlıyor...


Fadiş( Gülten Dayıoğlu)


Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

Yıkılmış bir yuvadan arta kalan Fadiş, Analı babalı bir yuvası olmadığından , çeşitli köy, kasaba, ve kentlerde akrabalardan oluşan değişik ailelerin yanında yaşamak zorundadır. Tek dayanağı annesi Cemile’dir Ama, baba onu ikide bir kaçırıp annesinden uzaklaştırır. Anne, kızının izine düşer onu bulur. Ancak geçim için çalışmak zorunda olduğundan, Fadiş’i aylık yollamak koşuluyla yakınlarına bırakır. Ana kızın yaşamı özlemle sürer.Bir türlü bir araya gelemezler. Fadiş’in duygu yüklü yaşam serüveni, öylesine renkli, öylesine ilginç ve sürükleyicidir ki!

Yazarın ilk romanı olan Fadiş 1971 yılında basılmıştır. O zamandan bu güne kadar, kuşaktan kuşağa sürekli okunarak, klasik çocuk romanı niteliği kazanmıştır. Yediden yetmişe ,bu kitapta, herkes kendinden bir şey bulmaktadır. Özellikle Fadiş’in yaşamın zorlukları karşısında gösterdiği direnç, insanlara örnek olmaktadır. Köy ,kasaba, kent yaşamı içinde süren Fadiş ’in serüvenleri ,özgündür sevinç coşku, kaygı, korku, acı, yanında örf adetler, gelenek görenekler, insan ilişkileri , sevgi dolu bir yaklaşımla işlenmektedir. Bu yüzden Fadiş, otuz yıldır halkın elinde, gönlünde yaşamayı başarmıştır.


Çanakkale Destanı(Bilgin Adalı)


Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

Hiçbir cephede, hiçbir savaşta görülmemiş unutulmaz insan öyküleri...

Gündüz düşman", gece "dost" olan askerlerin, bir yandan birbirlerini öldürmeleri, diğer yandan insani dayanışmaları...

"Çanakkale Savaşı üstüne pek çok kitap yazıldı, Türkçe ve başka dillerde. Hemen hepsi sonuçta, savaşı, stratejileri, kayıpları, askerî ve siyasal değerlendirmeleri öne çıkaran kitaplardı. Bu kısa destanda ben, savaşın insani yönüne ağırlık vermeye çabaladım. Son otuz yılda bu konuda okuduğum Türkçe ve İngilizce bütün kitaplardan almış olduğum dağınık notlardan yararlandım bu çalışmada. Kimi yanlışlarım varsa, bağışlana. Savaşın, bir şair duyarlığıyla anlatılışı bu metin sonuçta.

Bugüne kadar bir "savaşlar tarihi" olarak algılanmış olan dünya tarihinin, bundan sonra, savaş dışında bir şeyin, içinde savaş bulunmayan gelişmelerin, buluşların, insanlık öykülerinin tarihine dönüşmesini diliyorum. O tarihin içinde, acılardan çok sevinçler ve mutluluklar bulunmasıdır en büyük dileğim."

Tuna'dan Uçan Kuş(Gülten Dayıoğlu)


Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

Boris, Tuna kıyılarında yaşayan, çok akıllı ve olağanüstü yeteneklere sahip bir çocuktu. Padişah fermanıyla devşirmeye alındı. Zorla annesinin kollarından koparılan Boris, Başkent İstanbul'a götürülürken, Turnacıbaşı'nın elinden kaçtı. Daha sonra, azılı eşkiya Dramalı Deli Hüseyin'e tutsak oldu. Afrika'da köle pazarında satılarak, kendini Habeşistan sarayında buldu. Diri diri gömülme pahasına, buradan kurtarıldı. Yeniden İstanbul'a getirildi. Adı değiştirilip Behram oldu. Kısa sürede Padişah'ın gözüne girdi. Topkapı Sarayında, Enderun okulunda eğitim görerek, yükselmeye başladı.Behram, Tuna'dan uçan bir kuştu. Asya, Afrika, Avrupa göklerinde, yıllar yılı kanat çırptı. Soluk kesici serüvenlere daldı. Başından akla gelmedik olaylar geçti. Sonra bir gün, kanadı kırıldı. Ama, o yılmadı. Yaşamı boyunca, zihin, bellek ve gönül kanatlarıyla uçmayı sürdürdü. Devrişmelikten, Osmanlı İmparatorluğunun Başvezir'liğine yükselen Behram'ın ibret dolu yaşamını heyecanla okuyacaksınız.

Sol Ayağım(Christy Brown)

Çocuklar için kitap seçenekleri

Konusu:

Zorluklar, Başarmaya Engel Değil

Geçirdiği beyin felcinden dolayı doğumundan itibaren sadece sol ayağını kullanabilen Christy Brown, Sol Ayağım eserinde mücadele dolu yaşam öyküsünü çarpıcı ve sürükleyici bir dille okurlarına aktarıyor. Yazar, eserinin başlangıcında beş yaşına gelene kadar bedensel ve zihinsel olarak hiçbir gelişim gösteremediğini anlatıyor. Ve buna rağmen nasıl büyük bir azim gösterdiğini; böylece zamanla konuşmayı, okumayı, yazmayı ve hatta ayak parmaklarıyla resim yapmayı nasıl öğrendiğini tüm detaylarıyla paylaşıyor. Otobiyografik anlatımının yanı sıra bu yapıt, okurlarını hayata karşı motive edici yönüyle ise dünyanın en etkili kişisel gelişim kitapları arasında gösteriliyor.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:09.