IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2023, 04:41   #1
Standart Harika Bir Hayat – Hikmet Hükümenoğlu

Harika Bir Hayat – Hikmet Hükümenoğlu

TANITIM
1919 yılında başlayan ve 1950’li yıllara uzanan Harika Bir Hayat, Harika isimli bir kadının aşk, macera ve gizem dolu hikayesini anlatıyor.

Harika, her an yeni bir kimliğe bürünerek ve her seferinde bizi büyüleyerek karşımızda çıkıyor.

Yazarın, “en keyif alarak yazdığım romanım,” olarak tanımladığı kitapta; aşk, şiir, tiyatro, Beyaz Ruslar, gizemli dükkanlar, ihanet ve başrolünde de müthiş bir kadın; “Harika” var.

Kitap, İstanbul’un işgal yılları ile başlıyor. İlk sayfalardan bazı satırlarsa şöyle:

1918 yılının Kasım ayında İngiliz, Fransız ve İtalyan askerleri, payitahtı resmen olmasa da fiilen işgale başladı. Şehrin iki yakasına 3.500-4.000 civarında yabancı asker doluştu. Demirden ejderhalara benzeyen savaş gemileri Boğaz’ı tıkadı. Veysel Bey’in gazetedeki arkadaşları, “Ne Viyana ne Berlin işgal altında,” diye yakınıyordu. “Bunların niyeti İstanbul’u ele geçirmek!” Sadece İstanbul’u değil, bütün memleketi, diye defterine not düşmüştü Veysel Bey.

Arka kapaktan
Harika!

İşlenmemiş bir elmas. Patlamaya hazır bir bomba. Ölüme uçan eşsiz bir kelebek.

1919’da başlayan, ne zaman bittiğini –henüz– bilemediğimiz bir hayat. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren, dokunmadıklarında bile izini bırakan inanılmaz bir kadının, Harika’nın hayatı. Bazılarımız Harika, bazılarımız H. Kara, bazılarımız H. Ak olarak tanıyor onu – ki bunlar sadece bilinen kimlikleri. Yakın tarihimizin zor yıllarında, tanıdığımız simaların arasında dolaşan, dışarıdan normal görünse de ne zaman ne olağanüstülük göstereceği asla kestirilemeyen bir kadın.

Harika bir oyuncu, Harika bir şair, Harika bir istihbaratçı, Harika bir… Harika!

Her an yeni bir Harika’yla karşılaşabilirsiniz.

Harika, hislerini tarif ederken, “Sanki ben geriye çekildim ve başka bir kadın ışığa adım attı,” cümlesini kuracaktı aylar sonra. Bu diğer kadın, kararlı, kendine güvenen ve başkalarının ne düşündüğüne aldırmayan biriydi. Sürekli kafasının içinde ona yeteri kadar iyi olmadığını söyleyip duran ses yok olmuş ve sırtındaki yük kalkar kalkmaz ruhu hafiflemişti.

Hikmet Hükümenoğlu kimdir?
1971’de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde fizik (kendi deyimi ile üniversite sınavında tek bir fizik sorusuna doğru cevap veremeden), Koç Üniversitesi’nde işletme yönetimi eğitimi aldı. Bir süre boyunca finans sektöründe çalıştı. 2004 yılından sonra tüm işleri bırakıp roman yazmaya başladı.

Mimar Sinan Üniversitesi’nde öykü teknikleri üzerine dersler verdi. Kar Kuyusu (2005), Küçük Yalanlar Kitabı (2007), 47 Numaralı Kamara (2010), 04:00 (2012), Körburun (2016), Atmaca (2020) romanlarının yanı sıra 2018’de Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri adlı öykü kitabını yayımladı. Körburun’la 2017’de Attila İlhan Roman Ödülü’nü kazandı.

Künye
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Harika Bir Hayat
Yazar: Hikmet Hükümenoğlu
Dizi: Çağdaş Türk Edebiyatı
Tür: Roman
Basım Tarihi: 2023
Sayfa Sayısı: 376 sayfa
Ebat: 12,5 x 19,5 cm


ALINTI
 
Alt 28 Şubat 2023, 06:35   #2
Standart

Güzel bir kitaba benziyor.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:34.