IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2023, 04:34   #1
Standart Sıra Sende – Amanda Li

Sıra Sende – Amanda Li

TANITIM
Pek çok çocuk kitabının yazarı ve editörü Amanda Li’nin kaleminden hayatları boyunca karşılarına çıkan zorluklarla yılmadan mücadele eden ve dünyayı değiştiren 28 olağanüstü çocuğun öyküsü Sıra Sende, 2020 yılında İngiltere’deki genç okurların katılımıyla BBC’de yayınlanan Blue Peter programı tarafından verilen Blue Peter Kitap Ödülü’nün sahibi oldu.

Çizer koltuğunda pek çok farklı alandaki başarısıyla dikkat çeken ve renklerden ilham alan Amy Blackwell’in oturduğu Sıra Sende çizimleri ve tasarımıyla da genç okurun dikkatini çekecek nitelikte.

Bu kitapta; çocuk haklarını canı pahasına savunanlardan her türlü zorbalıkla mücadele etmek zorunda kalanlara kadar pek çok sıradışı hikâyeye tanık olacaksınız. Her biri zor şartlar altında büyüyüp kendisine, çevresine ve dünyaya yön vermiş tam 28 çocuk. Genç yaşında körlerin de okuyabilmelerini sağlayacak alfabeyi keşfeden Louis Braille’dan kızların ve tüm çocukların okuma hakkını savunan Malala Yusufzay’a; yakın zamanda kaybettiğimiz efsanevi futbolcu Pelé’den geçirdiği kazaya rağmen hayata tutunan ve en mühim eserlerinin ilhamını hasta yatağında alan Frida Kahlo’ya pek çok benzersiz hayat hikâyesine şahit olacaksınız. Bununla da kalmayacak kendi kahramanlık hikâyenizi yazacaksınız.

Sıra Sende: Sıradan Çocukların Sıradışı Hikâyeleri’nde hayatta kalabilmeyi başarmaktan zorbalığın ve depresyonun üstesinden gelmeye kadar inanılmaz mücadeleler veren ve bu yolculukta başarılı olan gençlerin olağanüstü hikayelerini bulacağınız kitaptaki tavsiyeler, ipuçları ve yönlendirmeler sayesinde siz de karşınıza çıkan zorluklarla daha kolay başa çıkabilecek, dünyaya nasıl fayda sağlayabileceğinize dair fikir yürütebileceksiniz.

Kitap hakkındaki yorumlar
“Okunabilirlik ve çeşitlilik açısından öne çıkıyor. Gemici düğümü atmadan liderlik becerilerine kadar neyin nasıl yapılacağını anlatan ve harika ipuçları içeren bir eser. Anlatılan hayatların her biri birbirinden etkileyici ve hepsi de genç okuyucuları teşvik ediyor.” – Guardian

Amazon’a baktığımızda kitap hakkında ilham vericiliği ve harikalığıyla ilgili okuyucu yorumlarının oranı çok yüksek. Kitap hem çocuk hem de ilk gençlik kitapları içinde oldukça övülüyor. İşte bazıları:

“İlham veren insanlar hakkında harika bir kitap. Çocuklar gerçekten keyif aldılar.”

“Ne harika bir kitap! Bilgilendirici, ilham verici ve pratik. Çocuklar için harika ama aynı zamanda yetişkinler için büyüleyici.”

“Yeterince tavsiye etmeye kelimeler yetmez. Hikâyeler harika ve her hikayeden sonraki “yaşam tavsiyesi” gerçekten çok iyi. Küçük oğlum (8 yaşında) onu çok seviyor ve her gece okuyoruz. Harika bir kitap.”

Amanda Li kimdir?
Amanda Li, çocuklar ve gençler için kurgu dışı, mizah ve etkinlik başlıklarıyla kitaplar oluşturma konusunda bir uzman. Tam zamanlı bir yazar olduğundan beri evrende nasıl maraton koşacağını, uzaylılarla nasıl iletişim kuracağını ve ıssız bir adada tek başına nasıl hayatta kalacağını öğrendi. Gelecekte bu becerilerden birini kullanmayı umuyor.

İmparatorluk Savaş Müzesi’nden İzciler Derneği’ne kadar birçok kurum için çalıştı ve yetmişten fazla kitabı yayınlandı. Ayrıca hayalet yazar ve yaratıcı danışman olarak da çalışıyor, çocuk markaları ve lisansları için fikirler geliştiriyor. Amanda serbest yazar olmadan önce illüstrasyon ve tasarım okudu, ardından uzun yıllar çocuk yayıncılığında editör olarak çalıştı.

Künye
Yayınevi: Doruk Yayınları
Kitap Adı: Sıra Sende: Sıradan Çocukların Sıradışı Hikâyeleri
Kitabın Orijinal Adı: Rise Up: Ordinary Kids with Extraordinary Stories
Yazar: Amanda Li
Resimleyen: Amy Blackwell
Çevirmen: Olcay Mağden
Orijinal Dil: İngilizce
Dizi: Çocuk Edebiyatı
Tür: Biyografi
Yaş Sınırı: 9+ Yaş
Basım Tarihi: 2023
Sayfa Sayısı: 210 sayfa
Ebat: 18,6 x 24,3 cm


ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:10.