IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2022, 12:23   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kalp hastalığı ailenizden miras mı?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
geçmişinizde bir kalp hastalığı öyküsü ( anne, baba ve kardeşler gibi birinci derece yakınlarınızda, 55 yaşından önce gelişen) olması durumunda, sizde de kalp hastalığı görülme riski, diğer kişilere oranla yüksektir. Sadece kalp hastalığı değil kalp hastalığına neden olan damar sertliği, hipertansiyon, yüksek kolesterol, diyabet gibi risk faktörleri için de durum aynıdır.

Genleriniz size ailenizden mirastır ve sağlığınız üzerinde önemli etkileri vardır. Ailenizi değiştirme şansınız olmadığı gibi, günümüz teknolojisinde henüz genlerinizin etkilerini değiştirme şansınız da yoktur. Ancak, değiştirebileceğiniz birşey var.

“Yaşam Tarzınız”
Kalp hastalığına yakalanma riskinizi arttıracak herşeyi değiştirebilirsiniz. Öncelikle aile geçmişinizi bilmek, hangi risk faktörlerine yatkın olduğunuz konusunda size rehberlik edecektir. Mutlaka belli aralıklarla kolesterol, kan şekeri ve kan basıncı değerlerinizi ölçtürmelisiniz. Böylece neye karşı önlem alacağınızı bilirsiniz.

Aile öyküsü olsun ya da olmasın, sağlıklı bir yaşam şeklini benimsemek kalp hastalığına yakalanma riskinizi önemli ölçüde düşürür.

Yaşınıza göre sağlıklı bir kiloda olmak, düzenli egzersiz yapmak, sigara ve türevlerinden uzak durmak, sağlıklı ve beslenmek, fazla tuz ve şekerden, aynı zamanda paketlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak, sağlıklı bir yaşam şeklini benimsemek anlamına gelir.

Tütün ürünlerinden uzak durun: Tütün ürünlerinden uzak durun: Sigara ve diğer türün ürünlerinin kalp ve damarlarınıza verdiği zarar artık kanıtlanmış durumdadır.

Alkol miktarını sınırlayın: Tercih ettiğiniz içecek ne olursa olsun, miktar önemlidir. Alkol kötü kolesterol değerinizin yükselmesine neden olur.

Sağlıklı beslenin ve porsiyonlarınızı küçültün: Sebze, meyve, tahıllar, çiğ kuruyemiş gibi tüketebileceğiniz pek çok sağlıklı besin vardır. Sağlıklı yağlarla evinizde hazırlayacağınız yemekler iyi bir tercih olacaktır. Kırmızı et yerine, özellikle balık ve kümes hayvanlarını tercih edebilirsiniz. Burada da önemli olan miktar ve sıklıktır. Örneğin kırmızı et tüketimini haftada 1 gün olarak sınırlandırabilirsiniz.

Düzenli egzersiz yapın: En az 30 dakika olacak şekilde düzenli bir egzersiz programını hayatınıza katmalısınız. Bu sadece tempolu bir yürüyüş olabileceği gibi çeşitli vücut hareketlerini içeren bir program da olabilir. Burada en önemli kısım düzenli olarak yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesidir.

Kontrollerinizi ihmal etmeyin: Özellikle ailenizde kalp hastalığı hikayesi varsa ve 40 yaşını geçmişseniz, mutlaka düzenli bir şekilde tansiyon ve kolesterol ölçümlerinizi yaptırmalısınız. Hem yüksek tansiyon hem de yüksek kolesterol düzeyleri kalp krizi riskini artırır. Bunları yaşam tarzı değişiklikleri ve gerektiği durumlarda ilaç tedavisiyle kontrol altında tutmak kalp krizi ve inme gibi durumlara karşı korunmanıza yardım eder.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:01.