IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kadınca Yaşam ve kadın - erkek ilişkilerinin paylaşıldığı bölüm.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2020, 10:20   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Her beş kadından biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor

Avustralya'daki Monash Universitesi'nin yaptigi bir arastirmaya gore genc kadinlarin yarisi cinsel uyarilmada ve orgazm olmada gucluk cekiyor. Calismaya katilan uzmanlara gore, her bes genc kadindan birinde belirgin bir cinsel islev bozuklugu var.

Bilim insanlarinin 18 ve 39 yas arasidaki 7 bin kadin uzerinde yaptigi arastirmaya gore, kadinlar cinsel yasamlari soz konusu oldugunda utanc, stres ve mutsuzluk hissi yasiyor. Soz konusu arastirmada her bes kisiden biri cinsel islev bozuklugu, iliskiye girmede gucluk ve orgazm zorlugu yasadigi saptandi.

Calismaya katilan Profesor Susan Davis, cinsel refahin temel bir insan hakki olarak kabul edildigini soyleyerek soyle konustu: 'Her bes genc kadindan birinde belirgin bir cinsel islev bozuklugu olmasi ve bu yas grubundaki kadinlarin yarisinin cinsel olarak kisisel sIkinti yasamasi buyuk bir endise kaynagidir. Bu, topluma bir uyandirma cagrisidir ve saglik profesyonellerinin genc kadinlarin cinsel saglik endiselerini tartismaya acik ve yeterli sekilde hazirlanmalarinin onemini gostermektedir.


ANTIDEPRESANLAR LIBIDOYU DUSURUYOR
Dogurganlik ve Sterilite dergisinde yayinlanan sonuclar, katilimcilarin yaklasIk ucte birinin (yuzde 29,6) cinsel islevle ilgili kisisel sIkintiyi disfonksiyon olmadan yasadigini ortaya koydu. Antidepresanlar gibi psIkotropik ilaclar da cinsel islev uzerinde en yaygin etkiye sahipti. Antidepresanlarin dusuk libido, gec bosalma ve orgazm guclugu konusunda etkili oldugu saptandi.
 
Alt 07 Haziran 2021, 22:09   #2
Standart

hmm bilmiyordum utanmakta varmis

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:18.