IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kadınca Yaşam ve kadın - erkek ilişkilerinin paylaşıldığı bölüm.

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 12:05   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hepsi kadinlar tarafindan kesfedildi!

Her gun ev ici veya rutin islerin bir parcasi olan esyalari kullaniyoruz. Ancak yillar once kesfedilen bu esyalari birileri hayal etti ve gercege donusturdu. Buyuleyici olan sey ise gercege donusturenin bir kadin olmasi.

Kadinlar tarafindan icat edilen, gunluk hayatimizi daha pratik ve kolay hale getiren 8 ev esyasinin bir listesini hazirladik.

LUPE HERNANDEZ - EL DEZENFEKTANI

1966 yilinda, Kaliforniya, Bakersfield sehrinde, genc bir hemsirelik ogrencisi, sabun ve suya erisim olmadiginda ellerini temizlemek icin bir yol tasarladi. Adi Lupe Hernández idi ve % 60-65 alkol iceren, bakterileri oldurebilen ve azaltabilen bir madde fikrini patentledi.

AMANDA JONES - VAKUMLU KONSERVE

1872'de yazar ve arastirmaci Amanda Jones, konserve icin “Jones sureci” olarak adlandirilan bir vakum yontemi icat etti. Iceriginin hava gecirmez bir kapta islendigi ve kapatildigi gida muhafazasindan olusuyordu. Bulusunda 5 patent aldi. 1880'de Sikago'da kadin haklarini ve oy hakkini guclu bir sekilde destekleyen konserve sirketini kurdu.

RACHEL FULLER BROWN - ANTIFUNGAL ANTIBIYOTIK


Rachel Fuller Brown, ilk etkili antifungal antibiyotigi gelistiren Amerikali bir kimyagerdi. Kesfi, mikrobiyolog Elizabeth Lee Hazen ile uzun mesafeli bir isbirliginin sonucuydu. Bu kadinlar sayesinde, mantar ilaclari artik eczanelerde etkili bir ilac olarak satilmaktadir.

FLORENCE LAWRENCE - ILK MEKANIK DONUS SINYALI


Oyuncu ve mucit Florence Lawrence, ilk mekanik donus sinyali ve mekanik fren lambasi ile otomotiv endustrisini gelistirdi. Varyasyonu, otomobilin arka tamponuna yerlestirilen, surucu koltugunda bulunan dugmelere basilarak etkinlestirilebilen ve diger suruculere aracin nereye yonelecegini bildiren bir sinyal koluydu. Ancak, bu yaratilisin patentini alamadi.

MARIE VAN BRITTAN BROWN - GUVENLIK KAMERASI


New York'ta dogan Marie Van Brittan Brown, 1966'da ev guvenlik sistemini icat etti. Sistem, sinyali evin icindeki bir monitore gonderen bir acik kameradan olusuyordu, boylece kisi, kapinin disinda kimin oldugunu gorebildi, ve uzaktan kumandayla kapiyi acabildi. Marie, kisa sure icinde sadece evlere degil, ayni zamanda isletmelere de hizmet eden Ulusal Bilim Komitesi'nden bir odul aldi.

ANGELA RUIZ ROBLES - ELEKTRONIK KITAP
Ángela Ruiz Robles, zamaninin cok otesinde elektronik kitabi hayata geciren bir mucitti. 1949'da Ruiz, “Mekanik AnsIklopedi” icin patent aldi. Amaci, bilgiyi ogrencilere daha etkilesimli bir sekilde yaklastirmakti. Kitap, dugmelerin, bobinlerin, isIklarin ve kaydirilabilir sayfalarin yer aldigi mekanik ve elektrikli bir cihazdi. Tum dillerde otomatik alfabe kitaplari iceriyordu.


MARY PHELPS JACOB - MODERN SUTYEN


Mary Phelps Jacob, ayni zamanda Caresse Crosby olarak da bilinir, Paris'te Amerikali bir sanat patronu, bir yayinciydi. Ayni zamanda Ilk sutyeni icat eden kisi olarak tarihe gecti. 1910'da bir gece, bir davete hazirlanirken Mary, rahatsiz olmanin yani sira giydigi kiyafet icin cok uygun olmayan bir korse giydi. Bu yuzden kisisel hizmetcisinden 2 mendil, bir pembe kurdele, bir igne ve iplikt istedi. Bu, yeni bir ic camasiri formunu baslatti. Bir sutyen astarini ve kayisini boyle ortaya cikti.

SARAH GUPPY - EKMEK KIZARTMA MAKINESI


Sarah Guppy, Ingiltere'deki buyuk projelere katkida bulunan Ingiliz bir mucitti. Evde kullanim icin cesitli nesneler gelistirdi. Bunlar arasinda, ekmekleri sicak tutan kucuk bir tabaktan olusan bugunku ekmek kizartma makinesinin atasi. O ve ailesi sadece 19. yuzyilin ilk yarisinda 10 patent kaydetti. Buna ek olarak, Sarah Guppy cocuklar icin kitaplar yazdi ve kizlar icin bir yardim okulu kurdu.
 
Alt 29 Nisan 2020, 12:07   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

MARY PHELPS JACOB izindeyiz reyiz

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 18 Nisan 2021, 15:29   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kadınların gücü işte..

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:51.