IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRCd Makaleler IRCd hakkında her türlü makalelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PnR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2022, 21:27   #1
► QuaLity ◄
[C}e{Y] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Chat nedir?

Teknoloji gelişiminin yalnızca günlük hayatımızı kolaylaştırmayıp, iletişim becerilerimizi de geliştirdiğinin en büyük kanıtlarından bir Chat’tir. Önce kısa bir tanımını yapalım. Chat, Türkçe anlamıyla sohbet demektir. Chat ile internet üzerinden hiç tanımadığımız rastgele biriyle sohbet edebiliriz, sadece tanımadığımız değil tanıdığımız kişilerle de özel programlar ve web siteleri aracılığı ile sohbet edebiliriz. Chat yapmak demek yalnızca tanımadığımız insanlarla konuşmamızı kapsamıyor yani.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İletişim çağında mekanikleştikçe sanki duygularımız da sanallaşıyor. Artık yüz yüze iletişim kuramaz olduk, kendimizi sanal olarak daha iyi ifade eder olduk bile diyebiliriz çıtayı yükseltip. Chat, eskinin masumluğunu günümüzde taşıyor mu bakın bu tartışılır. Eskiden hele ki Mirc zamanını hatırlayanlar için Chat yapmak bir macera, bir deneyim, bir eğlenceden ibaretti. Sohbet ettiğimiz kişinin “online” yani “çevrimiçi” olduğunu bildiren melodi ile hangimiz ışık hızıyla bilgisayarın başına geçmedik ki? MSN Messenger’ın “Şu an ne dinliyorum” özelliği ile hangimiz sevdiğimize imali şarkılar göndermedik ki? İşte bu kadar masumdu Chat o zamanlar. Sadece bir heyecandı. Belki de her şeyin ilki özeldir cümlesinin vermiş olduğu yetkiye dayanarak söylüyoruzdur bunlar, hissediyoruzdur bu duyguları kim bilir. Bildiğimiz şu ki Chat ilk çıktığı zamanlar gerçekten çok daha özeldi. Şimdilerde teknolojinin gelişmesi, yok yok pardon çığır açması ile Chat artık programların esiri oldu. Chat uygulamaları ile artık tanıdık tanımadık herkesle konuşur oldu. Bu arada Mirc ya da MSN döneminden günümüze sirayet eden “Nickname”lerden de bahsetmeden geçmeyelim.

Nickname nedir?
Türkçe karşılığı ile takma ad. Eğer sohbet ettiğiniz kişi ile kendi adınızı kullanmak istemiyorsanız ponçikli, minnoşlu ya da aslanlı, krallı nickname’ler ile havalı sohbetlere hızlı girişler yapabiliyorsunuz. Günümüzde kaldı mı bu nickname’ler, pek sanmıyoruz zira artık herkes kartlarını açık oynar oldu; amaçlarını da! Haliyle nickname furyası için Mirc tarihinin tozlu sayfalarından bir anı diyebiliriz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 09 Ocak 2022, 21:30   #2
PnR
Umut ßir Gökyüzü Ama BENİM Kanatlarım Kırık...
PnR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık.

________________


Allah'ın dediği olur...
 
Alt 09 Ocak 2022, 21:30   #3
PnR
Umut ßir Gökyüzü Ama BENİM Kanatlarım Kırık...
PnR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geldiğim güne Nahlet gelsin diyesim war ama güzel günlerde oldu

________________


Allah'ın dediği olur...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:47.