IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

110Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2021, 21:29   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İrcRehberi Chairman'i BLueMooN ile 8 Mart Röportajı


İrcRehberi Chairman'i BLueMooN ile 8 Mart Röportajı

İrcRehberi Chairman'i BLueMooN ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Röportajı


Reyhan :
Merhabalar


ZeyNa :
Merhaba


BLueMooN :
Merhaba arkadaşlar nasılsınız ?


ZeyNa :
Çok şükür teşekkür ederim kendi adıma, siz nasılsınız?


BLueMooN :
Sağolun, yorgunum ancak iyiyim :)


Reyhan :
Bende iyiyim teşekkür ederim :)
İlk soruyu ben sorayım o halde Onur biraz kendinden bahseder misin ?


BLueMooN :
Evet, ben 83 doğumlu, kamu kurumunda çalışan, evli, 2 çocuklu, evden işe işten eve giden sıradan bir yaşantısı olan birisiyim.
Kısa ve öz :)


ZeyNa :
Ne güzel, ne mutlu sana. Rabbim evlatlarını sana bağışlasın.


BLueMooN :
Amin, cümlemizin evlatlarını ailesine bağışlasın ve olmasını isteyenlere de hayırlısıyla olması dileğiyle


ZeyNa :
Peki ne zamandır sanal ortamlardasın? IRC forum geçmişin nedir? Nasıl başladın?


BLueMooN :
99 yılının haziran ayıydı, o zaman lise son sınıfa geçmiştim. O zamanlar pek öss sınavına girme gibi bir niyetim olmadığından arkadaşımın ailesinin açmış olduğu internet cafe de çalışarak internetle tanışmış oldum.
Tabii o zamanlar mIRC ilgimi çektiği için irc ortamlarında takılmaya başlamıştım. Yanılmıyorsam 2005 yılın da irc forum hayatım başlamış oldu. Amacım o zamanlar irc sunucunun reklamını yapabilmekti.


Reyhan :
Çok uzun bir süre ne güzel gerçekten. Biz daha toyuz bu işlerde, üstad olmak başkadır. Zaman insana sakinlik, bilgi ve tecrübe katıyor. İrc olsun, forum olsun.


BLueMooN :
Estağfurullah.Herkesin ircrehberi.net üzerinde emeği var.
Ben ve benim gibi dinozorlar diyeyim :) sadece tecrübemizi yeri geldiğinde aktarmak isteriz o kadar. Üstadlık beni aşan kelimeler.


Reyhan :
Benim için üstadsınız gerçekten. Ben yavaş yavaş konuya girelim istiyorum 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü dolayısı ile buradayız malum, ircrehberi kadınları hakkında ne düşünüyorsun ? Olumlu ya da olumsuz ?


BLueMooN :
ircrehberi.net kadın üyelerimiz net ortamında bir çok alan da görev alıyorlar. Gerek irc sunucularında gerek ircrehberi.net bünyesinde tıpkı hayatın her alanın da olduğu gibi siyasetten, spora, bilim dünyasına kadar her alan da varlar. Bizde de üye olanlardan Helperlarımızdan, DJ'lerden, Yöneticilerimize kadar her kademe de bulunuyorlar. ircrehberi.net erkek üyelerimizin emeklerinden ziyade kadın üyelerimizin emekleri ve başarıları sayesinde bu noktaya gelmiştir diye düşünüyorum..
Evet erkeklerden homurdanmalar olabilir :)


ZeyNa :
Güzel bi düşünce. Kendi adıma teşekkür ederim kadınların emeklerinin farkında olduğun için.
Şimdi izninle sana IRCRehberi.Net kadın yöneticilerinin bazı sorularını ileteceğiz.
YouLosT
Kadınlar ne kadar ilgi ve şefkat ister? Ne kadar korunup kollanmalı?
Kadınlar da kendi ayakları üzerinde durup bi yerlere gelebilir buna bakış açısı nedir?


BLueMooN :
Ben teşekkür ederim, buyurun tabii.
Evet, aslında insanın doğası gereği istemenin sonu yoktur. Bence kadınlar İlgi alaka, şefkat beklerler. Tabii bu durum kişiden kişiye değişir. Günümüzde kadınlar ülkemiz genelinde ve çağdaş toplumlar da iyi yerlere geliyorlar. Kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Benim eşim de bir kamu çalışanı. Düşünce, akıl, zeka bakımından bence kadınlar erkeklerden bir adım önde. Biz erkekler basit bir şekilde düşünürken kadınlar daha farklı daha geniş açıdan düşünüp bir durum karşısın da pratik çözümler üretebiliyorlar.


Reyhan :
Ne güzel yaaa, böyle düşünen erkek sayısı az. Ama giderek çoğalıyor neyse ki.
Elyanura
Cennet annelerin ayakları altında derler ve her kadın bir anne eş adayıdır ama ne olursa olsun durmayan kadin cinayetleriyle ilgili duşunceniz nedir?


BLueMooN :
Evet güzel bir soru daha. Kadın cinayeti konusu çok acı, beni ve çoğu kesimi derinden üzen bir mesele. Malesef önüne geçilemiyor, bu konu üzerine çok konuşulabilir lakin sadece "Kadın Cinayetleri Son Bulsun" istiyorum. Savunmasız bir çocuğa saldırmaktan farksız bir durum.


ZeyNa :
Dileriz ki son bulur. Bizim de temennimiz bu yönde daha fazla bu cinayetlere göz yumulsun sessiz kalınsın istemiyoruz.
Aze
IRCRehberi.Net için kadınlar hangi planda?
Senin gözünde kadını en çok kadın yapan nokta nedir?


BLueMooN :
Kadınlar ircrehberi.net bünyesinde çok önemli bir yere sahipler. Forumun 4 atlısı erkek lakin üst yönetimi istisnalar hariç her zaman kadınlara emanet etmiştir. Tabii ki yukarıda da dediğim gibi editör liderimiz de bir kadındır, zamanın da webmaster sorumlumuz da bir kadındı. Tabii sadece yetkiyle, rankla verilen değeri ölçemeyiz. Forumu güzelleştiren siz kadınlarsınız ve kadını en çok kadın yapan nokta anne olmasıdır. Çok kutsal bir vazifedir. Kendinden geçip evladı için fedakarlık yapmaktır. Umarım soruyu doğru anlamışımdır.


Reyhan :
Kadın cinayetleri konusunda bende sıram gelmişken konuşayım. İnşallah son bulur tüm erkek şiddeti de, erkekler tarafından öldürülen tüm kadın cinayetleri de.
Annelik demişken bende kendi sorumu sormak istiyorum : İş hayatında aktif olarak çalışan kadınların evlilik ve çocuk sahibi olma gibi korkuları var. Sence bu sorunlar nasıl düzeltilebilir ?


BLueMooN :
Açıkçası çalışan bir anne olmak gerçekten zor, eşlere büyük işler düşüyor. Çocuklara iş hayatından dolayı fazla vakit ayıramamak, anneler için zor bir durum. Çocuğa sevgisini kısıtlı zaman da vermek zorunda. Kaliteli zaman geçirmek, bilinçli bir anne olduktan sonra o açığı kapatacaklarını düşünüyorum.


ZeyNa :
Gamzeli
Kadına şiddetin önlenememesinin sebebi nedir ?


BLueMooN :
Kadına karşı şiddetin önlenememesinin bir çok sebebi olabilir. Kadınların toplum da eskiye nazaran daha baskın bir şekilde yer alması, bazı erkek müsvettelerinin bunu hazmedememesi sebebiyle zekası yetmediği yerde şiddete başvuruyorlar. Bu da zamanla eğitimle ve kadınların konumunu kabullenmekle düzelecektir diye düşünüyorum. Yasalar da düzenlemeler oluyor, uzaklaştırma cezası, kadın sığınma evleri, polis koruması gibi kadına fayda getirecek sosyal yardımlar oluyor elbet lakin kadınlarımızı korumak için ne yazık ki yetersiz kalınıyor.


Reyhan :
BidiBidi
Dövülmeden , Sövülmeden, aldatılmadan, tecavüz
edilmeden , öldürülmeden tek bir gün geçiremeyen
kadınlara , bir gün belirlemişler. Paylaşım yapıp,
günü kutlayan erkekleri samimi buluyor musunuz?


BLueMooN :
Erkekler için bu kadar genelleme yapmak doğru değil. Aldatma kısmını bir kenara bırakalım, malesef sonuç olarak aldatan erkek kadar aldatan kadın da vardır. Kadınlara yönelik kötü olaylar oluyor. Bunları yazılı ve görsel basından üzülerek takip ediyoruz. İnşallah bunlar azalarak son bulur. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan erkekler de kadınlara değer verdiğini gösterir bence. Bir gün değil her gün bu değer kadınlara hissettirilmelidir.


ZeyNa :
Lavinia
Kadınları mutlu etmenin üç yolu ?


BLueMooN :
Kadınları mutlu etmek hem çok kolay hem de çok zordur. Bir çiçek almak, sürpriz yapmak, önemli günleri hatırlamak kadınları mutlu eder. Tabii bunun harici en ufak bir durumda tüm yaptığınız olumlu şeyleri çöpe atma riski her zaman var.


Reyhan :
Lareina
Merhaba Onur bey, bir erkek olarak kadınlara şiddet yönelik nasıl bir kanun gelirse bunun önüne daha az geçilebilir ?


BLueMooN :
Merhaba, kanun koyucular kadınlara yönelik pozitif anlamda her zaman bir çalışma yürütmekteler. Mağdur kadını korumak için elektronik kelepçe uygulaması gibi teknolojiden faydalanılıyor ancak görüyoruz ki yeterli olmuyor. Kanunların yanında özellikle ilkokuldan başlanarak eğitim öğretim hayatında zamana yayarak kadına şiddetin önüne geçileceğini düşünüyorum.


ZeyNa :
Yazgı
Meslek hayatının her alanına giren kadınları erkeklerin gözünden yorumlayabilir mi ?


BLueMooN :
Daha evvelde bahsettiğim gibi kadınlar artık ekonomik anlamda iş hayatında her yerde varlar. Taksicilikten, cerraha, modadan, sanattan mühendisliğe kadar varlar. Bu beni mutlu ediyor. Tüm erkekler adına konuşamam. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalılar. Tabii ki iş ve aile hayatı iyice dengelemeli. Kadınların yükü günümüz de daha ağır. Onlara gerekli kolaylıklar sağlanmalı diye düşünüyorum.


Reyhan :
Sim
Kadinlar günü hakkinda ki düsünceleriniz nedir ?


BLueMooN :
Kadınlar gününü çalışma hayatımda müdürlerimiz tarafından organize edilerek kutlandığına, çiçekler alınıp hediyeler verildiğine çoğu kez şahit oldum. Tabii ki bunu her kurumda görmek pek mümkün değil. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesine baktığımız da kötü bir olayın üzerine yıllar sonra 8 Martın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını biliyoruz. Keşke o olaylar yaşanmasaydı. Tek bir güne sığmayacak kadar önemli olan kadınların her zaman değerli oldukları onlara hissettirilmelidir. Bizleri doğuran annelerimiz en yakınımızdaki kardeşimiz, canımızdan öte kızlarımız ve hayat arkadaşımız olan eşlerimiz hepsi birer kadın. Allah onların eksikliğini göstermesin inşallah.


ZeyNa :
Bu da kendi sorum. Sence güçlü kadın nasıl tanımlanır ?


BLueMooN :
Zor bir soru olmuş. Kendini geliştiren, sorumluluk alan, öz güvenli, çalışkan bir kadın güçlü kadın tanımına uyar diyorum.


Reyhan :
Evet sorularımızın sonuna geldik son olarak eklemek istediğin bir şey var mı ?


BLueMooN :
Son olarak başta ircrehberi.net kadınlarının ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Şiddetin olmadığı, üzülerek izlediğimiz kadın cinayetleri haberlerinin artık olmadığı, kadının daha fazla saygı gördüğü bir gelecek diliyorum. Soru soran sormayan herkesi bu röportaj için tebrik ediyorum. Sevgiyle saygıyla sağlıcakla kalın.


Reyhan :
Biz teşekkür ederiz vakit ayırdığın için Onur


ZeyNa :
Çok keyif aldığım bir röportajdı. Sorularımızı samimiyetle cevapladığın vakit ayırdığın için teşekkür ederiz.




Teşekkür:

Hiç kimsenin röportaj teklifini kabul etmeyip böyle zorlu bir konuda bizi kırmayıp röportajımızı kabul eden @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a
Bütün röportajlarımızda yardımını esirgemeyen röportaj sorumlumuz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ya
İrcrehberi.net'in tüm emekçi kadınlarına
ve
Dünyanın tüm kadınlarına teşekkür ederiz.
İyiki Varsınız


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 07 Mart 2021, 21:36   #2
Standart

Harika bir röportajdı. Benim için farklı bir deneyim oldu.
Emeğimize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cığım.

 
Alt 07 Mart 2021, 21:40   #3
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel bir röportaj olmuş emeğinize sağlık

 
Alt 07 Mart 2021, 21:42   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

keyifle okudum cok güzel olmus arkadaslar.
emeginize saglik her birinizin.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 07 Mart 2021, 21:43   #5
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk başta emeği geçenlere teşekkürler. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , ve tabi ki de kadim dost @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içten cevaplar için teşekkürler aynı jenerasyonuz kardeşimle.

 
Alt 07 Mart 2021, 21:50   #6
Özel Üye
Ecren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok güzel ve başarılı bir röportaj olmuş emeğinize sağlık. .

________________

Göğsünü sıkı kapa,
Rüzgar yiyen yaralar yeniden açılır. .


Ya Hayr Ya Sabr. .
 
Alt 07 Mart 2021, 21:54   #7
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Muhteşem bir röportaj olmuş.Emeğinize sağlık.Gerçekten keyifle okudum.

 
Alt 07 Mart 2021, 22:03   #8
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık tüm herkesin, çok keyifli olmuş.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] düşüncelerin içinde ayrıca kutlarım.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 07 Mart 2021, 22:10   #9
Standart

cok hos ve guzel bir reportaj olmus arkadaslar hepinize tsk ederim
ayrica emeginize saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mmm
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizede basarilar dilerim
verdiginiz tum cevaplarida kendi adima cok begendim tsk ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 07 Mart 2021, 22:14   #10
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatınız da başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:25.