IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IR-SOSYAL FARKINDALIK Yaşadığımız çevrede ki canlıların başına gelen olayları algılayıp, topluma sesimizi duyurabileceğimiz alan

13Beğeni(ler)
  • 4 Post By Rea
  • 1 Post By Rea
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By SonsuZ
  • 1 Post By izz
  • 1 Post By BerduŞ
  • 1 Post By Kardelen
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Malefiz
  • 1 Post By BugsBunny


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2023, 10:11   #1
Rea
Dikiş tutmayan Gülüşlerimiz VAR
Rea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ

17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ

17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ

Dünya prematüre günü, her yıl tüm dünyada ve ülkemizde prematüre konusunda farkındalık kazandırmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile kutlanan özel bir gündür.

Prematüre doğum nedir?


Normal bir doğum süreci yaklaşık 40 hafta sürmektedir. Bu noktada 37nci haftadan önce gerçekleşen tüm doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılmaktadır. Prematüre doğum gebelik yaşına göre ve bebeğin doğduğu ağırlığa göre farklı gruplara ayrılır. Bu gruplar prematüre doğumun seviyesini belirlemektedir. Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 150 bin bebek dünyaya gelmekte ve bu bebeklerin 50bine yakını ise erken doğumla yani prematüre olarak doğmaktadır.

Prematüre doğumun sebepleri nelerdir?

Prematüre doğuma sebep olan pek çok faktör bulunmaktadır. Bu sebepler anneden kaynaklanabildiği gibi aynı zamanda çevresel faktörlerden de etkilenmektedir.

Annenin yaşı – Uzmanlar tarafından belirlenen ideal gebelik yaşı 20–30 yaş arasında gösterilmektedir. 35 yaş sonrasında gerçekleşen gebelikler ise riskli gebelik olarak sınıflandırılmaktadır. Bu noktada geç gebeliğin erken doğum üzerinde etkisi bulunmaktadır.
Hipertansiyon - Annenin önceden ya da gebelik sırasında hipertansiyon rahatsızlığını yaşaması gebeliğin seyrini değiştirebilir ve erken doğuma sebebiyet verebilir.
Sigara ve uyuşturucu kullanımı – Annenin gebelik öncesinde ya da özellikle gebelik sırasında sigara ve uyuşturucu madde kullanıyor olması erken doğuma sebep olabileceği gibi aynı zamanda bebekte meydana gelebilecek rahatsızlıklara hatta bebek ölümüne kadar pek çok istenmeyen duruma sebep olabilir.
Doğum sıklığı – Uzmanlar iki gebelik arasında ortalama olarak 2 yılın geçmesini tavsiye etmektedir. Aksi takdirde hem annenin fiziksel hem de ruhsal olarak toparlanma süreci tamamlanmayacağı için düşük yapma ya da erken doğum gibi riskler ortaya çıkabilir.
Genital sebepler – Annenin genital yapısındaki fizyolojik bozukluklar ve rahatsızlıklar da erken doğuma sebebiyet verebilir.
Enfeksiyonlar ve kalıtsal ya da kronik rahatsızlıklar – Annenin daha önce geçirdiği ya da gebelik sırasında da devam eden bu tür rahatsızlıkları erken doğum riskini arttırmaktadır.
Çevresel faktörler ve stres – Prematüre doğumuna neden olan en önemli faktörlerden birisi de annenin gebeliği sırasında maruz kaldığı stres, yetersiz çevre koşulları, yetersiz beslenme, psikolojik rahatsızlıklardır.
Doğum, anne ve babaların heyecanla beklediği zorlu bir sürecin sonunda bebeklerine kavuştukları andır. Ancak beklenmedik şekilde meydana gelen erken doğumlar ise ebeveynler için oldukça yıpratıcı ve korkutucu bir hal almaktadır. Günümüzde teknolojide ve tıp alanında gelinen noktalar göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık olarak 25 haftalığa kadar dünyaya gelen tüm bebeklerin hayata tutunma ve yaşama şansı bulunmaktadır. Ancak her ne olursa olsun, bu süreç hem anne hem de baba için korkularla dolu olarak geçmektedir. Özellikle anneler bu süreçte kendilerini suçlar ve oldukça yoğun kaygılar hissederler. Bu noktada bir prematüre annesini anlamak ve ona destek olmak oldukça önemlidir. Çoğunlukla “senin çocuğun normal değil.”mesajı anneye iletilir, etraf tarafından çeşitli baskılara maruz kalır yeterince zorlu olan bu süreç daha da yıpratıcı bir hal alır. Prematüre Günü’nün amaçlarından birisi de toplumu ve bireyleri bu konuda bilinçlendirmek, ebeveynlere karşı tutumları düzenlemek, prematüre bebek sahibi ailelere anlayışla ve sevgi ile yaklaşma bilincini kazandırmaktır. Doğum, bebeğin dünyaya gelmesi ile kutlanan bir gündür ancak bu durum erken doğum ile bebek sahibi olan ailelerde biraz farklıdır. O gün kutlamanın, heyecanın günü değil de korku ve endişelerin günü olur. Hem aile hem de bebek için zorlu bir yaşam mücadelesinin başladığı gün olur. Bu sebeple, Dünya Prematüre Günü aslında hem konu ile ilgili bilinçlendirme, önlemler alma konusunda bilgilendirme, aileleri anlama amacını taşır hem de prematüre bebek sahibi ailelerin artık ertelediği kutlamayı yapabilmesini amaçlar.

Biraz aceleci davranıp erkenden dünyaya hoş gelen tüm prematüre bebeklerin ve tüm prematüre bebek sahibi biricik anne-babaların Dünya Prematüre Günü kutlu olsun!

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Kasım 2023, 10:12   #2
Rea
Dikiş tutmayan Gülüşlerimiz VAR
Rea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

‘’Her mucizenin ardında sevgi vardır Anne sevgisinin yarattığı mucizeye her gün tanıklık edebildiğim şükürler olsun . ‘’ Her karanlık gecenin , aydınlık bir sabahı vardır. Işık saçabilmek için önce yanmak gerek demiş Mevlana.

 
Alt 18 Kasım 2023, 10:28   #3
Standart

Aceleci minik prens ve prensesler, günleri kutlu olsun
Tüm bebekler biraz erkende olsa sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.

 
Alt 18 Kasım 2023, 10:34   #4
Standart

Biraz aceleci davranıp erkenden dünyaya hoş gelen tüm prematüre bebeklerin ve tüm prematüre bebek sahibi biricik anne-babaların Dünya Prematüre Günü kutlu olsun!

Dünyanın en güzel duygusu anne baba olmak.Ama vaktinden önce gelince beklenen korku kaplıyor içsanın içini yaşar mı ölür mü diye.Ama daha sağlam hayata sıkı sıkı tutunan dünyaya gelişi iyibari ile savaşçı olarak başlıyorlar yaşama.

________________

 
Alt 18 Kasım 2023, 11:20   #5
izz
izz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

..onlar tamm bir savascii! hayatta kalma mücadelesini kazandığı için çok başarılı olurlar. Dünyaya erken gelmis tum bebislere yaşamları boyunca saglik diliyorum. Onlar bu savasi kazanmış mücadeleci birer kahraman 🌻👶

________________

.İ𝒛𝒍𝒆𝒓 𝒌𝒂𝑳ı𝒓, 𝑺𝒂𝒅𝒆𝒄𝒆 İ𝒛𝒍𝒆𝒓 𝒌𝒂𝑳ı𝒓𝒔ı𝑵17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ
17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ
 
Alt 18 Kasım 2023, 11:24   #6
Standart

Kutlu olsun..

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 18 Kasım 2023, 11:30   #7
Soyle.net&Sohbetburada.com
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Koca yürekli minik kahramanlar

________________

🌙
Avicii
 
Alt 18 Kasım 2023, 11:49   #8
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kutlu olsun

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 18 Kasım 2023, 12:01   #9
Standart

Minik kahramanlar onlar.
Gününüz kutlu olsun sağlıkla büyüyün

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


17 KASIM PREMATÜRE GÜNÜ
 
Alt 18 Kasım 2023, 12:03   #10
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kutlu olsun

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:55.