IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sterben
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By KuzeyAras


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2021, 19:38   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Google, aynı zamanda bazı gizli komutlar sayesinde kullanıcılarını şaşırtmayı da başarıyor. Bazı Google hileleri kullanarak garip arama sonuçlarına, oyunlara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Üstelik tüm bunları mobil cihazınız üzerinden yapmanız mümkün.
Bir arama motoru olarak başladığı yolcuğunda bugün büyük bir dijital dev olan Google’ın mühendisleri, bunca iş arasında bile Google’ın içine bazı sürpriz yumurtalar yerleştirmeyi başarmışlar. Google hileleri ya da easter egg olarak isimlendirilen bu sürprizler için bazı gizli komutları bilmeniz gerekiyor. Google hileleri ile ekranınıza şaşıracağınız sonuçlar hatta eğlenceli oyunlar bile çıkabilir.
Google hileleri ile ortaya garip sonuçlar çıkaran pek çok üçüncü taraf internet sitesi ve masaüstü versiyon üzerinden kullanabileceğiniz komutlar var. Ancak biz yalnızca mobil cihazlar üzerinden de görebileceğiniz komutlara yer verdik. Bu Google hileleri sayesinde sevilen arama motorunun sürpriz yumurtalarını keşfedecek, çoğu zaman şaşıracak ama her zaman da eğleneceksiniz.

Askew ile ekranı çarpıtın: askew

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Askew kelimesi İngilizce çarpık, çarpıtmak, yanlamak gibi anlamlara geliyor. Nereden akıllarına geldi bilinmez, Google üzerinden askew kelimesini arattığınız zaman ekran bir tık sağa yatıyor ve arama sonuçlarını bu çarpık ekran üzerinden görüyorsunuz.



Sonsuz bir döngü için: recursion

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Recursion kelimesi İngilizce yineleme, tekrarlama gibi anlamlara geliyor. Bu da nereden geldi akıllarına bilinmez, Google üzerinden recursion kelimesini arattığınız zaman ‘Bunu mu demek istediniz?’ uyarısı ile karşınıza tekrar recursion kelimesi çıkıyor. Evet bunu aradım diye her dokunduğunuzda yeniden ve yeniden aynı ekran ile karşılaşıyorsunuz. İnsana kendinden şüphe ettiriyor.



Evrendeki her şeyin yanıtını bulun: the answer to life the universe and everything

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Google’da her şeyi ama her şeyi bulabileceğimizi biliyoruz, buna evrenin sırları da dahil. Google üzerinden "the answer to life the universe and everything" cümlesini arattığınız zaman yanıt olarak karşınıza 42 sayısı çıkacak. Bu yanıt aslında Douglas Adams tarafından kaleme alınan Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabına bir gönderme. Kitapta her şeyin anahtarı olarak 42 sayısından bahsediliyor. Neden olmasın?


Ekranı şöyle bir yuvarlayın: do a barrel roll

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Uçakların kendi ekseni etrafında bir tur dönme hareketi, İngilizce ‘do a barrel roll’ olarak adlandırılıyor. Eğer Google üzerinden do a barrel roll kelimesini aratırsanız sonuç sayfasına ulaşmadan önce ekranınız şöyle bir tam tur dönecek ve ancak öyle sonuç sayfasına ulaşabileceksiniz. Bazen sinir bozucu olabiliyor.


Pacman ile canavarlardan kaçın: pacman

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Efsane oyun Pacman geri geldi. Hem de herhangi bir program ya da mobil uygulama indirmeden yalnızca Google üzerinden oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Google üzerinden pacman kelimesini aratmak ve Google Doodle’ını açmak. Canavarlardan kaçabildiğiniz kadar kaçın.


Efsane yılan oyununun eğlencesine kapılın: play snake

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Elbette Nokia 3310 yılanı gibi olmaz ama Google üzerinden de efsane yılan oyununu oynamanız mümkün. Google üzerinden play snake kelimelerini aratın ve Oyna butonuna dokunun. Yiyebildiğiniz kadar elma yiyerek yılanınızı büyütün.


X O X oyununun galibi olun: tic tac toe

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Ülkemizde X O X olarak bilinen Tic Tac Toe oyununu oynamak için Google üzerinden "tic tac toe" araması yapmanız yeterli olacak. Oyunu kolay, orta ve imkansız seviyelerinden birinde oynayarak sınırlarınızı zorlayın. Hatta dilerseniz oyunu bir arkadaşınızla birlikte oynamanız bile mümkün.


İkinci Dünya Savaşı şifresini çözün: Bletchley Park

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
İkinci Dünya Savaşı dünya tarihinde kanlı bir leke olmasının yanı sıra hala çözülmeyen sırlara da sahip. Çözülen sırlardan biri, bombalama amacıyla bölgelere verilen şifreler. Google üzerinden "Bletchley Park" araması yaptığınız zaman karşınıza bu bölgenin enigma şifresi çıkacak. Bletchley Park’ın özelliği ise Nazilerin şifrelerinin çözüldüğü yer olması.


Mavi ay aralığını öğrenin: once in a blue moon

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Bir ay içinde iki kez dolunay görülme olayı mavi ay olarak adlandırılıyor. Google üzerinden "once in a blue moon" cümlesini arattığınız zaman karşınıza bir işlem çıkacak. Bu işlemi hertzden yıla çevirirseniz 2,7 yıl elde edersiniz. Bunun anlamı her 2,7 yılda bir mavi ay olayı görüldüğüdür.



Matematiğin sevgisini hissedin:

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
  • sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5
Yukarıdaki denklem size ne ifade ediyor? Çözmekle vakit harcamayın ve Google üzerinden direkt olarak aratın ya da üzerine tıklayın. Karşınıza matematiğin en sevgi dolu hali çıkacak. Google hileleri kalpleri de ısıtıyor.


Yanınızda zar taşımayı bırakın (Yani taşıyan varsa bırakabilir): roll a dice

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Kaderin dokunuşunu zarlarla hissetmek isteyenler artık zar taşımakla uğraşmak zorunda değiller. Google üzerinden "rool a dice" kelimesini aratın ve doya doya zar atın. Üstelik bildiğimiz zarların yanı sıra 10, 12 hatta 20 köşeli zarlar ile kaderin oyun alanını genişletin.


Yazı - tura atmak için bozuk para aramaya son: flip a coin

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Google hileleri arasında gerçek anlamda hayat kurtaranlar bir tanesi. Yazı - tura atma ihtiyacı hasıl olduğu zaman ara ki bulasın bir bozuk para. Artık bozuk para aramaya son. Google üzerinden "flip a coin" cümlesini aratın ve doyasıya yazı - tura atın.



Kendi ritminizi belirleyin: metronome

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Sabit bir ritim yakalamanın en güzel yolu bir metronom aleti kullanmaktır. Neyse ki Google hileleri var ve her şeyi dijital olarak yapabiliyoruz. Google üzerinden "metronome" kelimesini arattığınız zaman karşınıza metronom aracı çıkacak. Buradan dilediğiniz BPM aralığını ayarladıktan sonra ritmi başlatabilirsiniz.



Çarkıfelek oynamaya ne dersiniz? spinner

Google'da 14 Eğlenceli ve Gizli Komut
Mehmet Ali Erbil’in muhteşem sunumu olmasa da Google üzerinden "spinner" kelimesini arattığınız zaman ufak bir çarkıfelek oyunu ile karşılaşabilirsiniz. 2 - 12 arası alan belirleyerek çarkı çevirin ve şansınıza hangi numaranın geleceğini görün. Arkadaşlarınızla ufak bir yarışma bile yapabilirsiniz.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 20 Mart 2021, 19:55   #2
Standart

emegine saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Mart 2021, 15:47   #3
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegıne Saglık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:59.