IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2023, 19:59   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google, Bulaşıcı Malware Sebebiyle Binlerce Geliştirici Hesabını Blokladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Google, Play Store’u hem geliştiriciler hem de tüketiciler için güvenli bir ortam olarak tutma çabalarının bir parçası olarak 2022 yılında yüz binlerce tehlikeli hesabı yasakladığını ve bir milyondan fazla kötü niyetli uygulamayı mobil uygulama havuzundan kaldırdığını açıkladı.

Şirket, zararlı uygulamalarla ilgili yıllık raporunda 2022 yılı boyunca politikaları ihlal eden 1,43 milyon uygulamanın Google Play’de yayınlanmasının nasıl engellediğini özetledi.

Ayrıca Google, 173.000 zararlı hesabı yasakladığını ve 2 milyar dolardan fazla hileli ve kötü niyetli işlemi önlediğini, makine öğrenimi sistemlerine ve uygulama inceleme süreçlerine daha fazla yatırım yaptığını, tüm bunların da gelişmiş güvenlik özellikleri ve gelişmiş güvenlik politikalarıyla sonuçlandığını söyledi.

Google, geliştirici topluluğunu ve Android kullanıcılarını tehdit aktörlerinden daha iyi korumak için Play ekosistemine girmeyi daha zor hale getirdiğini açıkladı. Artık geliştiricilerin kimliklerini telefon, e-posta ve diğer doğrulama yöntemleriyle doğrulamaları gerekiyor.

“Hassas veri erişimini ve paylaşımını sınırlandırmak için SDK sağlayıcılarıyla iş birliği yapmaya devam ettik ve Google Play’deki bir milyondan fazla uygulamanın gizliliğini iyileştirdik.” diyen şirket, son üç yılda yaklaşık 500.000 uygulamanın hassas izinlere gereksiz yere erişmesini engellediğini sözlerine ekledi.

Geçen yıl Uygulama Güvenliği İyileştirmeleri programı sayesinde geliştiricilerin yaklaşık 300.000 uygulamada bulunan 500.000 kadar güvenlik zafiyetini düzeltmelerine yardımcı oldu. Bu uygulamalar 250 milyardan fazla kez indirildi.



kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.