IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Haje


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2022, 15:03   #1
Standart Uzmanlara Göre Rastgele Sesler, Daha İyi Öğrenmeyi Sağlıyor

[FONT="Trebuchet MS"]Bilim insanlarına göre belli türlerde sesler dinlemek, bir şeyleri daha kolay öğrenmeyi ya da öğrenmeyi derinleştirme açısından faydalı olabiliyor. Gelecekte bu özellik dahada geliştirilebilir.

Çalışırken arka planda bir podcast ya da müzik dinliyor musunuz? Ya da sessizliği mi tercih ediyorsunuz? Bilim insanlarının yaptığı bir çalışmaya göre, arka planda rastgele seslerin olması, öğrenme yeteneğini arttırmaya ya da öğrenilen bilgileri derinleştirmeye yardımcı olabiliyor.

Bilim insanlarının yaptığı çalışmanın sonucuna göre arka planda rastgele, yapay olarak oluşturulmuş seslerin yer alması beynimize yardımcı oluyor. Bu durumun nedeni ise beynimizin anatomik yapısı.

Yapay seslerle zihin açıklığı sağlamak mümkün olabilir

Uzmanlara Göre Rastgele Sesler, Daha İyi Öğrenmeyi Sağlıyor

Arka planda rastgele sesler olduğu zaman beynimizin plastisitesi artıyor. Plastisite de beynimizin öğrenme kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Temel olarak plastisite arttıkça beynimiz yeni bağlantılar kurmaya ve yeni kanallar oluşturmaya çok daha müsait oluyor.

Elbette bilim insanları burada rastgele şarkılardan bahsetmiyorlar. Yani öyle Spotify'dan açtığımız bir çalma listesi ile öğrenme yeteneğimizi arttırmak mümkün olmuyor. Bu etkiyi tetiklemek için özel bir müzik türünü dinlemek gerekiyor. Bu müzik türüne de Transkranyal Rasgele Ses Uyaranı (tRNS) adı veriliyor.

tRNS yönteminde yönteminde kişinin kafatasına elektrotlar yerleştiriliyor ve beynin çeşitli kısımlarına zayıf elektrik akımları gönderiliyor. Avustralya'daki Edith Cowan Üniversitesi'nden nörolojist Onno van der Groen, bu etkinin umut verici olduğunu ve nörolojik sorunları olan kişilerin öğrenmelerini güçlendirebileceğini söylüyor.

Araştırmada yeni bir çalışma yer almıyor olsa da, tRNS'in önceki çalışmalardaki etkisini değerlendirmesi açısından önemli olduğu belirtiliyor. tRNS kısa vadede öğrenmeyi arttırırken uzun vadede ise bilişsel performansın kalıcı olarak artmasına destek oluyor. Geçmiş çalışmalara göre tRNS görsel algılama kapasitesini arttırıyor, veriyi daha verimli işlemeyi sağlıyor ve odaklanma yeteneğimizi de arttırıyor. Öte yandan tRNS herkeste aynı etkiyi yaratmıyor, örneğin hali hazırda süper matematik yapan birinin matematiğini daha da geliştirmiyor. Yeni bir şey öğrenirken faydalı oluyor. Araştırmacılar şimdi tRNS'i daha da kullanılabilir hale getirmenin yollarını arıyor.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 12 Aralık 2022, 14:46   #2
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kesinlikle .

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:09.