IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2022, 18:47   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Google Arama Geçmişinin Sadece Son 15 Dakikası Silinebilecek

Google uygulamasının son 15 dakikalık süreçte internet geçmiş verilerini silen özelliğinin Android sürümü nihayet yayınlandı. iOS'ta geçen yıldan beri bulunan özellik, birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara ulaşacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, Mayıs 2021'de gerçekleştirdiği I/O etkinlikleri kapsamında Google uygulamasının yeni özelliğini duyurmuştu. Bu özellik, kullanıcıların arama geçmişini silmeleri için yeni bir seçenek sunuyordu. Özellik kapsamında kullanıcılar, yalnızca son 15 dakikadaki geçmiş verilerini de silebileceklerdi. Temmuz 2021'de iOS ekosistemi için kullanılabilir olan özellik, artık nihayet Android kullanıcıları tarafından da deneyimlenebiliyor.
Google uygulamasına eklenen yeni özellik, oldukça basit bir kullanım imkanı sunuyor. Bir kullanıcının bu özellikten faydalanabilmesi için önce uygulamaya girmesi, ardından da profil resimlerine dokunmaları gerekiyor. Kullanıcılar, karşılarına çıkan menüyü kullanarak son 15 dakikalık verilerini silebilecekler.
Özelliğin tüm kullanıcılara ulaşması birkaç hafta sürecek

Google Arama Geçmişinin Sadece Son 15 Dakikası Silinebilecek
Konuyla ilgili açıklamalar, Google sözcüsü Ned Adriance tarafından yapıldı. Adriance, özelliğin dağıtımına başlandığını ancak bunun bir süreç olduğunu, Android ekosistemindeki tüm kullanıcıların bu özelliğe erişmesinin birkaç hafta süreceğini söyledi. Eğer Google uygulamasını aktif olarak kullanıyorsanız, özelliğin gelip gelmediğini anlamak için yukarıda bahsettiğimiz adımları deneyebilirsiniz.


Google uygulamasının kullanıcılara sunduğu farklı geçmiş temizleme kombinasyonları da mevcut. Örneğin bir kullanıcı 3, 18 ya da 36 aylık periyotlar belirleyerek geçmiş verilerinin otomatik olarak silinmesine imkan tanıyor. Şu an için iOS ve Android ekosisteminde kullanılabilir olan otomatik silme özelliğinin masaüstü sürüme gelip gelmeyeceği şimdilik bilinmiyor.


Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 03 Mayıs 2022, 01:46   #2
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylaşım için teşekkürler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:10.