IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2022, 20:05   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart World Wide Web'in Babası, İnternetin Geldiği Noktadan Rahatsız!

World Wide Web'in mucidi olarak tanınan Sir Tim Berners-Lee, internetin çok uzun zamandır kötü amaçlar için kullanıldığını ve bundan fazlasıyla rahatsız olduğunu söylüyor!

World Wide Web'in mucidi Sir Tim Berners-Lee, internetin olması gerekenden çok farklı bir noktada olduğuna ve bunun için yeni yaklaşımların devreye girmesi gerektiğine dikkat çekti. Fujitsu tarafından düzenlenen ActivateNow Zirvesi'nde Fujitsu CTO'su Vivek Mahajan ile konuşan Berners-Lee, Web'in orijinal odağından uzaklaştığını öne sürdü: "Web'in her şey ve herkes için olması gerektiğini düşünüyordum. Bilgisayardan, ağdan ve dilden bağımsız olması gerçekten önemliydi. Ancak kullanıcıların gerçekten yararlı ve yapıcı bir web'e sahip olduğundan emin olmamız gerekiyor, ve düzeltmemiz gereken birçok şey var.


Berners-Lee, bu sorunlara çözümün, kullanıcılara kendi özel verilerine kimlerin erişim izni verildiği konusunda ayrıntılı kontrol sunan, Solid Pods olarak adlandırılan merkezi olmayan veri depoları olduğunu söylüyor. Bu amaçla kurduğu şirketi Inrupt, hükümetler ve özel şirketlerle işbirliği yaparak Solid Pods veri merkezlerine erişimi genişletmeyi ve karşılıklı güven temelinde ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Berners-Lee, ideal bir dünyada bireyin halka açık verilerden tıbbi sonuçlar gibi özel bilgilere kadar uzanan tüm veri spektrumunu istediği gibi kullanma ve hangi verilerin paylaşıldığını kontrol etme gücüne sahip olması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda akıllı telefon, tablet ve diğer cihazların onları veya üzerlerindeki işletim sistemini üreten firmalara değil, sahiplerine hizmet etmesi gerektiğini belirtiyor: "Bir cihaza kimin için çalıştığını sorduğunuzda, cevap şu olmamalıdır: Sizi başka türlü satın almayacağınız şeyleri satın almak için tuzağa düşürmek için elde edebileceği tüm verileri sizden sağan büyük bir şirket'."

Berners-Lee son olarak, "İnternette alış veriş yaparken veya günümüzü nasıl geçireceğimizi planlarken bunu yaptığımız araç, sahibinin çıkarlarını önde tutarak önerilerde bulunmalı. Teknolojimiz, bireysel kullanımı hedefliyor" diyor.


World Wide Web'in Babası, İnternetin Geldiği Noktadan Rahatsız!



Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 19 Şubat 2022, 08:01   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende rahatsızım her şeyimiz bu kadar İnternet üzerine olmamalı.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:15.