IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By rainbow6
  • 1 Post By Stolichnaya


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2022, 18:54   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance

Türkiye'de son günlerde peşi sıra dolandırıcılık haberleri gelmeye devam ederken bunlardan sonuncusu, IA Alliance isimli bir sistem oldu. TikTok videoları izleyerek para kazandırmayı vadeden uygulama, yatırılan paraların ardından Türkiye'de erişilemez hale geldi.
Kolay yoldan para kazanma gayesi, bugüne kadar Türkiye’de pek çok dolandırıcılığın yaşanmasına neden oldu. Çoğu zaman aynı yolu izleyen bu dolandırıcılık olaylarında ilk önce oluşturulan sisteme giriş yapan herkese para kazandırılıyor, ardından bu kişilerin ceplerindeki parayı almaya başlıyorlar. En sonundaysa elde ettikleri tüm parayla ortadan kayboluyorlar.
Son olarak geçtiğimiz günlerde Hik Online ve SovrnTur ile gündeme geldiğini görmüşken son günlerde bir sistem daha dolandırıcılığa karıştığı iddia ediliyor. Kullanıcılarına YouTube ve TikTok üzerindeki videoları beğenmeleri karşılığında para kazanma vaadi veren “IA Alliance” isimli platforma son birkaç gündür ulaşılamadığı ifade ediliyor.
İnternet sitesine ve uygulamasına erişilemiyor:

Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Türkiye’nin yanı sıra Çin ve Tayland’da da faaliyet gösteren IA Alliance, TikTok ve YouTube videolarını beğendirerek kullanıcılarına stabil kripto para birimi USDT üzerinden para kazandırıyordu. Kullanıcıların parayı çekmeleri içinse VIP üyelik satın almaları gerekiyordu. Birkaç seviyeden oluşan bu VIP üyeliklerin paketleri 500 – 1.500 TL arasında değişirken, ne kadar yüksek paket alınırsa o kadar yüksek kazanç vadediliyordu. Aktarılan bilgilere göre beğeni başına 6 TL’den 9 TL’ye kadar ödül koyuluyordu.
İşte bu sistemin Türkiye’deki kullanıcıları, son günlerde sisteme yatırdıkları parayı hesaplarında göremedikleri konusunda birkaç gündür şikâyette bulunuyorlar. Şikayetler artmaya devam ederken, IA Alliance’ın internet sitesi de ortadan kayboldu. Kullanıcılar, artık internet sitesine erişemediklerini ifade ediyorlar. Aynı şekilde sistemin mobil uygulaması da artık kullanılamıyor.

IA Alliance’ın şu ana kadar kaç kullanıcıya ev sahipliği yaptığı ya da kaç TL’lik gelir elde ettikleri bilinmiyor. Fakat şikâyette bulunan bazı kullanıcılar, sisteme tek seferde 20 bin TL’ye varan para transferi yaptıklarını gösteren dekontlar paylaşıyorlar. Sistemin kullanıcılarından oluşan bir WhatsApp grubundaysa konuyla ilgili, kaynağı belli olmayan bazı açıklamalar yer aldı.
IA Alliance hakkında resmi bir açıklama bulunmazken, bir WhatsApp grubuna gönderilen ve kaynağı bilinmeyen ses kayıtlarına göre sistemin kullandığı iki banka hesabı bloke edilmiş durumda. Ayrıca IA Alliance’a karşı iki avukat ve bir savcının harekete geçtiği bilgisi de ortaya atılmış durumda. Bu bilgilerin doğru olup olmadığı ise bilinmiyor.
Bazı IA Alliance kullanıcılarının şikayetleri

Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance
Yeni Dolandırıcılık Vakası Daha Ortaya Çıktı: IA Alliance


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



 
Alt 12 Ocak 2022, 19:09   #2
Standart

İyi olmuş. Seviniyorum artık böyle haberlere. Beter olsunlar. 3 kuruş koyup, 50 kuruş kazanacağını sanan uyanıkları iyi yoluyorlar.

Böyle olayları görünce aklıma Sülün Osman'ın şu sözü geliyor;

Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım.

Alıntı:
“Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. On tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. Kuyumcunun kapısındayız ve dükkan kapalı. Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan.

Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın. Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım da ortaya çıkıyor ve o almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkanı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri.

Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona, “be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı?” Gayet açık ki beni dolandırmayı planlamıştı. Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım.”

 
Alt 12 Ocak 2022, 19:12   #3
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kolay para kazanmak diye birşey yok . İnsanlar bunu neden hala anlamış değil.

 
Alt 17 Ocak 2022, 06:07   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paraları aldıktan sonra tabiki erişilmez olucak. Ah, ah bu millet akıllanmıyor.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:43.