IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2022, 19:42   #1
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kısa sürede süratli taşıma yöntemi

1. Kucakta Taşıma : Yaralı bir elle dizlerin altından diğer elle gövdenin al¬tından kavranarak ve ağırlık dizlere verilerek kaldırılır.
2. İlk Yardırmanın Omzundan Destek Alma : Yaralı kısmen yürüye-biliyorsa; bir elini ilk yardımcının omzuna atarak ağırlığını ona verir, ilk yardımcı da eliyle yaralının belinden destekleyebilir. Bir veya iki ilk yardımcı ile uygulanabilir. 3. Sırtta Taşıma : İlk yardımcı yaralıya sırı dönük şekilde çömelir ve bacaklarını kavrar. Yaralı da elleribi ilk yardımcının göğsünde birleştirir.
4. İtfaiyeci Yöntemi İle Omuzda Taşıma : Bir ilk yardımcı tarafından uygulanır. Yaralı önce oturur pozisyona getirilir. Daha sonra ilk yardımcı yaralı ters “V” gibi duracak şekilde yaralıyı omuzlarına alır. Yaralının bir kol ve bir bacağı ilk yardımcının arkasında; diğer kol ve bacağı ilk yardımcının önünde desteklenerek pozisyonlanır.
5. Altın Beşik Yöntemi (Tezkereci Yöntemi): İki ilk yardımcı tarafından uygulanır.
• İki el ile : İki ilk yardımcı hasta/yaralmın iki yanında pozisyonlanırlar. Yaralının ayak ucuna yakındaki kollarını yaralının bacakları altında; diğer kollarını ise yaralının koltuk altlarından geçirerek sırtında birleştirirler. Yaralı ilk yardımcıların omuzlarından destek alır.
• Dört el ile : İki ilk yardımcı önce kendi bileğini boşta kalan eli ile diğer ilk yardımcının bileğini kavrar.Yaralıy ı elleri üzerine oturtup taşımayı gerçekleştirirler.(Yaralı ilk yardımcıların omuzların destek almalıdır.)
1. Kollar ve Bacaklardan Tutarak Taşıma : İki ilk yardımcı ile uygulanır. Bir ilk yardımcı yaralının koltuk altlarından kavrarken; diğer ilk yardımcı yaralının bacaklarını yaralıya sırı dönük şekilde kavrar ve taşımayı gerçekleştirirler.






"Alıntı"
________________


Kısa sürede süratli taşıma yöntemi
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:33.