IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2022, 06:04   #1
Post Betaferon nedir? Ne için kullanılır?


Betaferon nedir? Ne için kullanılır?

BETAFERON nedir?
Liyofilize toz içeren her bir flakon, sulandırıldığında ml’de, 0.25* mg (8 milyon IU) rekombinan interferon beta-1b içerir. Bir flakon, %20’lik bir emniyet marjı da dahil olmak üzere, 0.3 mg (9.6 milyon IU) rekombinan interferon beta-1b içermektedir. Kullanıma hazır enjektörde 1.2 ml çözücü bulunmakta olup, her ml çözücü 5.4 mg sodyum klorür içermektedir.
BETAFERON ambalajında, 15 adet kutu bulunmaktadır. Bu kutuların her birinde, bir enjeksiyonunuz için gerekli olan ilaç ve ekipman bulunmaktadır. Her bir kutu; 1 adet liyofilize toz içeren flakon + 1 adet kullanıma hazır enjektör İğnesi takılı olan 1 adet flakon adaptörü + 2 adet alkollü ped içermektedir.

Multipl skleroz (MS); merkezi sinir sistemini (MSS), özellikle beyin ve omuriliğin işlevini etkileyen uzun süreli bir hastalıktır. MS'de iltihap MSS sinirlerinin etrafındaki koruyucu kılıfı (miyelin) tahrip eder ve sinirlerin düzgün şekilde çalışmasını durdurur. Buna demiyelinizasyon denir.
MS'nin tam nedeni bilinmemektedir. Vücudun bağışıklık sisteminin anormal cevabının MSS'nin hasar gördüğü proseste önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.
MSS hasarı MS atağı (nüks) içinde meydana gelebilir. Yürüme zorluğu gibi geçici engelliliğe neden olabilir. Belirtiler tamamen ya da kısmen yok olabilir. İnterferon beta-1b'nin bağışıklık sisteminin yanıtını değiştirdiği ve hastalık aktivitesinin azaltılmasına yardım ettiği gösterilmiştir


Ne için kullanılır?

* yürüyebilir durumda ve son iki yılda en az iki nörolojik disfonksiyon atağı geçirmiş, tam ya da kısmi iyileşme arz eden, relapsing-remitting tipinde olan multipl skleroz hastalarının tedavisinde,
* sekonder tipte multipl skleroz hastalarında klinik relapsların şiddetinin ve sıklığının azaltılmasında ve hastalık ilerlemesinin yavaşlatılmasında kullanılır.


( Alıntı )
________________


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:13.