IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2021, 07:54   #1
Standart Huawei telefon başına 2.5 dolar isteyecek

ABD ambargoları nedeniyle zor zamanlardan geçen Huawei, yeni gelir modelleri oluşturmaya başladı. 5G patentlerini uzun süredir elinde tutan Huawei’nin Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinden patent ücreti talep edeceği gündeme geldi.
Apple'ın Qualcomm konusunda, 5G lisansları için çok fahiş fiyatlar istediği nedeniyle ciddi tartışmalar yaptığı söyleniyor. Ardından iki firmanın orta noktayı bularak anlaştığı ancak Huawei’nin bu konuda araya girdiği belirtiliyor. Huawei’nin şu an Qualcomm ve Ericsson’dan daha düşük ücretler talep edeceği belirtiliyor.
Huawei telefon başına 2.5 dolar isteyecek

Huawei fikri mülkiyetler biriminin başında olan Jason Ding, 'telefon başına ödenecek teklif hakkının kesinlikle 2,50 doları geçmeyeceğini' garanti ediyor. Apple’ın daha düşük fiyatlara lisans satın alma eğilimi zaten bilinenler arasında. Dünyada rekor sayıda iPhone 12 satılması Apple’ın ani bir lisans değişikliğine gitme kararı vermesine neden olabilir. Huawei her ne kadar ABD’den engellenmiş olsa da ABD’li firmalara lisans satmaması için herhangi bir kanun yok.

5G teknolojisinin kullanımı arttıkça alınan patentler daha değerli olacak. 5G lisans piyasasının inanılmaz bir rekabet ortamına dönüşmesi kaçınılmaz gibi. Huawei, Ericcson, Qualcomm ve Nokia bu piyasada birbirleriyle lisans savaşlarına girecekler. Huawei’nin ABD pazarında kendine tekrar yer bulmasında en büyük fırsat elindeki lisanslar olacak gibi görünüyor.

ALINTI
________________

www.sohbetzirve.com / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:28.