IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 19:54   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Huawei Mate 40 için kötü haber! ABD müdahalesi

Huawei Mate 40 için kötü haber! ABD müdahalesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ABD ambargosu nedeniyle telefonlarında Google uygulamalarına yer veremeyen ve tedarikçiler ile sorunlar yaşamaya başlayan Huawei tüm bu kötü gidişata rağmen, yeni telefonlar geliştirmeye ve satışlarını iyi seviyede tutmaya devam ediyor. Ancak Huawei Mate 40 üretimi için beklenmeyen bir gelişme yaşandı.




Huawei Mate 40 üretimi ertelendi

Bekleniyordu diyoruz, zira bir süre beklememiz gerekiyor. Nikkei Asian Review’a göre Huawei, yeni amiral gemisi için parça tedariğini durdurdu. Buna ek olarak ABD ambargonun etkisini net bir şekilde görebilmek amacıyla önümüzdeki birkaç çeyrek için yeni parça siparişlerini azalttığı dile getiriliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu kararın alınmasında geçtiğimiz ay ABD’den gelen müdahalenin etkisi oldukça büyük. Trump hükumeti şirketin işlemci üreticileri ile ticaret yapmasını kısıtlayacak ambargoları devreye soktu. Bu nedenle Huawei’nin en önemli ortaklarından birisi olan ve Kirin işlemcileri üreten TSMC şirketten yeni sipariş almayı bıraktı. Huawei’nin önümüzdeki iki yıl
için stok yaptığı belirtiliyor, ancak bunlar akıllı telefonlardan ziyade sunucular için üretilen işlemciler.
Çinli teknoloji devinin işlemci geliştirmekten sorumlu alt şirketi HiSilicon, Trump’ın bu hamlesi sonrasında TSMC krizi veya diğer adıyla işlemci krizi ile karşı karşıya kaldı. Huawei’nin HiSilicon’un elindeki ekipmanları incelediği belirtilirken, aynı zamanda MediaTek ve Qualcomm tarafından geliştirilen işlemcilere göz atmaya başladığı vurgulanıyor. Özetlemek gerekirse: şu aşamada üretimin 1 – 2 ay arasında ertelendiği görülüyor, ancak Huawei sorunları bu süreçte çözebilirse tanıtımı ertelemesine gerek kalmayabilir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:46.