IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2020, 18:18   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ABD Ve Huawei Gerilimi TSMC’yi Vurabilir!

ABD Ve Huawei Gerilimi TSMC’yi Vurabilir!


ABD Ve Huawei Gerilimi TSMC’yi Vurabilir!

Çip üreticisi denilince, akla ilk gelen firmalardan birisi de TSMC. Pazarda liderliği elinde bulunduran Tayvanlı şirket, şu sıralar ABD ve Huawei gerilimi sebebiyle sorunlar yaşayabilir. Huawei ile ABD arasında yaşanan ticari gerilimler, sadece iki tarafı etkilemiyor. Ticaret yasağı konusunda taviz vermeyen ABD, diğer firmalara da şartlar koşuyor. Bu şartlar doğrultusunda, TSMC ile Huawei arasındaki ilişkiler zarar görebilir.

ABD Ve Huawei Gerilimi TSMC Gelirlerini Etkileyebilir


Analistlere göre, TSMC gelirinin yüzde 60 gibi büyük bir çoğunluğu ABD şirketlerinden geliyor. Çin merkezli şirketlerde ise bu gelir yüzde 20‘ye kadar düşüyor. Bu sebeple ABD tarafından bir yaptırım olduğu taktirde TSMC, Huawei ile olan ticari ilişkilerini her an sonlandırabilir.

Olası bir anlaşmazlıkla alakalı, TSMC başkanı Mark Liu bazı açıklamalarda bulundu. Liu konuyla ilgili, “Bir çözüm bulacağımıza eminim. Zorlukların birer birer üstesinden gelebiliriz.” ifadelerini kullandı. Liu buna ek olarak, olası bir ticaret yasağının kendilerini önemli ölçüde etkilemeyeceğini belirtti.

ABD ve Huawei gerilimi, TSMC ile Huawei arasında filizlenen bu gerilimin esas nedeni olarak görülebilir. Kısa bir süre önce fabrika ve kalkınma planları çerçevesinde ABD’ye 12 milyar dolar yatırım yapmak istediklerini açıklayan TSMC, ABD Ticaret Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin şartlarına bağlı olarak, yatırımın gerçekleşmesi durumunda TSMC ile Huawei arasındaki ticaret sonlandırılabilir.

TSMC’nin ABD kanadındaki en önemli ortakları Apple, Qualcomm, NVIDIA ve AMD. TSMC’nin 2022 yılına kadar olan ortaklık planlarını daha önce açıklamıştık. Bu planların içerisinde, Huawei’nin Kirin 1100 işlemcisi için çip teminatı da vardı. Olası bir yasak durumunda, Huawei işlemcisi için farklı bir çözüm bulmak zorunda bırakılabilir.


*Alıntı
________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:23.