IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2020, 07:23   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Huawei’nin akıllı telefonları için kötü haber!

Huawei’nin akıllı telefonları için kötü haber!

Huawei’nin akıllı telefonları için kötü haber!

Huawei Kirin işlemcileri adına yolun sonu gözükmüş olabilir. Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump, Çinli firmaya karşı uyguladığı ambargo süresini 1 yıl daha uzattı. Bu sürenin uzatılması, Kirin işlemcili akıllı telefon modelleri için bir sonun başlangıcına yol açabilir.

Huawei Kirin işlemcileri tehlike altında
Neredeyse hiçbir ABD’li şirket ile bir ticari anlaşma yapamayan Huawei, yaşadığı zorluklar yüzünden kendi çözümlerini üretme yolunu seçmişti. Özellikle Google hizmetlerinin yeni Huawei modellerinde olmaması Çinli şirketi zor duruma düşürdü. Huawei’nin imdadına AppGallery yetişti.

Bu bağlamda hem yazılım sorunlarına hem de işlemci meselelerine yoğunlaşan Huawei, bazı cihazlarında Google’ın servislerini kullanabiliyor. Zira ilgili modellerin ambargo kararından önce üretilmesi ve bu ambargo kararından etkilenmeyen işlemcilerin kullanılması, Huawei’nin uğradığı zararı azaltmıştı.

Geçen yıldan beri uygulanan bu ambargo, bazı şirketlerin geçici bir lisans alması ile birlikte etkisini kısmen de olsa yitirmişti. Yine de Huawei için yeterli olmayan bu lisans, ABD’li şirketlerin Huawei ile uzun soluklu olan ortak projelere imza atmasına izin vermiyor.

Huawei’nin akıllı telefonları için kötü haber!

Ticaret anlaşmaları ve yazılım ürünleri konusunda zor durumda olan Huawei, her alanda kendi bağımsızlığını ilan etmek istiyor. Bu bağlamda ABD’li Qualcomm ile çalışmayı bırakan Huawei, işlemci konusunda kendi geliştirme birimi olan HiSilicon’dan yararlanıyor.

Fark edileceği üzere gücünü Snadpragon işlemcilerinden alan Huawei modellerinin yerini Kirin işlemcilerinden beslenen Huawei modelleri aldı. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni kurallar, Huawei’yi yakın gelecekte işlemcisiz bırakabilir.

Bu kurallara bakılırsa Huawei’nin gelecekte üretmeyi planladığı akıllı telefonların akıbeti belirsiz. Bundan böyle ABD’li şirketlerin yarı iletken teknolojilerini ve işlemci tasarımlarını Huawei’ye, HiSilicon’a ve bu iki markaya bağlı olan kuruluşlara satmadan önce lisans alması gerekecek. Buna benzer ticari faaliyetlerin de bu düzenlemeye bağlı olduğu bildirildi

Huawei’nin akıllı telefonları için kötü haber!

Bu uygulama, TSMC için bile geçerli olabilir. ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile çalışanların Huawei ile çalışmasını istemiyor. Trump’a göre Huawei’ye malzeme aktaran herhangi bir ABD’li şirket veya herhangi bir yabancı ortak şirket, bu işlemi izin almadan yapmamalı.

Bu ambargoyu ulusal güvenliği korumak amacı ile uyguladığını söyleyen Trump, ABD’li şirketlerin çıkarlarını da korumayı arzuluyor. HiSilicon’un diğer ülkelerin bileşenlerini ve malzemelerini tedarik etmesi mümkün olsa da böyle bir ticari ağın yeniden kurulması çok fazla vakit kaybına sebep olabilir.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:08.