IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Allecra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2020, 09:22   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Huawei için yeni bir tehdit: Çin

Huawei için yeni bir tehdit: Çin

Huawei, Google ve Trump‘tan sonra şimdi de Çin pazarında Xiaomi ve Oppo ile baş etmeye çalışıyor. Şirketin, yeni yıla geçerken, Amerika tarafından kara listeye alınmasının geçen seneye göre daha büyük zarar yaşayacağı tahmin edilmişti. Google servislerinden mahrum kalan Huawei için Çin’deki satışları şirketin kurtarıcısıydı. Ancak covid-19, Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon satışları için de bir engel teşkil ediyor.

Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon satışları ne durumda?

Strategy Analytics’in son raporuna göre, Şubat ayında dünya çapında akıllı telefon satışlarının geçen seneye göre yüzde 38 düştüğü açıklanmıştı. Bu rakamlar içinde en büyük problemi yaşayanın Huawei olması dikkat çekiyordu. Şubat sevkiyat rakamlarının, 12.2 milyondan 5.5 milyona indiği görülmüştü. Salgının etkileriyle, Mart ayı için de durumun pek parlak olmayacağı görülüyor. Şirket son 5 ayda düzenli bir düşüş gösteriyor.

Ayrıca diğer akıllı telefon şirketlerinin satışlarıyla kıyaslandığında Apple, Samsung ve Xiaomi‘nin arkasına düştüğü görülmüştü. Bu nedenle, şirketin asıl problemi Samsung, Trump ya da Apple gibi uzaklarda değil kendi evinde. Xiaomi ve Oppo gibi yerel rakipleri, ülkenin lider teknoloji firmasını büyük sıkıntıya sokuyor. Bu sene Xiaomi‘nin 3. sırayı Huawei‘den alması da bunu en önemli göstergesi.

Huawei için yeni bir tehdit: Çin

Şirketin içinden bir kaynak ise, Huawei‘nin akıllı telefon satışlarında yüzde 20 oranında bir düşüş beklediğini söyledi.

Xiaomi ise bu zaferin ardından gözünü daha da yükseklere dikmiş durumda. Şirket artık, genç pazar kitlesinin ardından, yüksek standartlara sahip akıllı telefonların olduğu pazarda da öne çıkmayı hedefliyor.

alıntı
 
Alt 24 Mart 2020, 09:23   #2
Hacker Tugbu
tugbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu işler böyle kiminin derdi kiminin sevinci olur

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:37.