IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


12Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2021, 23:36   #1
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

Hobiler can sıkıntımızı giderip keyifli vakit geçirmemizi sağlarken, aynı zamanda bize bir şeyler de öğretir. Sahip olduğumuz gizli yetenekleri ortaya çıkarır, stresimizi azaltıp, ruh halimize olumlu derecede etki eder.

Ayrıca bugün hobi olarak yapmaya başlanılan bir şey ileride bir gelir kapısı bile olabilir. Bu, yaptığınız işte ne derecede uzmanlaştığınıza bağlı.

Hem belki yeni insanlarla tanışmanıza ve yeni arkadaşlıklar kurmanıza bile vesile olabilir. Evde veya dışarda yapılacak bir çok değişik hobi çeşidi var. Yine de bazılarımız kendine uygun hobi edinmede biraz zorluk çekebiliyor.

Eğer kendinize yapacak bir şeyler arıyorsanız belki bu liste işinize yarar.

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi


Yapılacak değişik hobileri kategoriler halinde listedim. Sadece zaman geçirme için değil, kendini geliştirmek amaçlı da hobi önerilerine ver verdim. Kendine bir uğraş edinmek isteyip ancak uygun bir hobi seçmekte zorlananlara umarım faydalı olur.

Beyin Çalıştıran Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi



Beynimiz de tıpkı vücudumuz gibi formda kalması için egzersize ihtiyaç duyar. Bu yüzden herkesin beynini çalıştıracak bir veya daha fazla hobi edinmeye ihtiyacı var. Bu tür hobiler olaylara yaklaşımınızı değiştirip, sorunları daha kolay çözmede size avantaj sağlar. İşte bir kaç öneri:

1. Yeni bir dil öğrenmek
2. Satranç oynamak
3. Bir enstrüman çalmak
4. Çizim yapmak
5. Kitap okumak
6. Günlük veya blog yazmak
Yeni bir dil öğrenmek için hiç bir zaman geç değil. Özellikle de teknolojinin doruk noktasında olduğu bir zamanda. Bir dil öğrenmek için ihtiyacımız olan her şey elimizin altında. İnternet sayesinde bunlara kolayca ulaşmak mümkün. Dünyada konuşulan 6.000’den fazla dil var. Aralarında ilginizi çeken mutlaka bir dil vardır. Yeni bir dil öğrendikçe o dilin ait olduğu kültürü de öğrenecek ve adeta yeni bir dünyayı tanıyacaksınız.

Bir tavsiye olarak lingq.com sitesini verebilirim. Türkçe dahil bir çok dili öğrenmede destek veriyor. Ücretsiz üye olarak hem sesli, hem de yazılı halde bulunan diyalog, hikaye, makale veya romanlara erişim sağlayabilirsiniz. İsterseniz kendi dilinizde oluşturacağınız içerikle siz de siteye katkı sağlayabilirsiniz.



Satranç zor bir oyun olarak görülse de aslında oldukça eğlencelidir. Ayrıca stratejik düşünme ve hızlı hareket etme konusunda oldukça fayda sağlar. Enstrüman çalmak ise müziğe ilgi duyan herkesin denemesi gereken, oldukça eğlenceli ve geliştirici bir aktivite. Son olarak bir şeyler çizmek, okumak veya yazmak da yapılacak en temel aktivitelerden. Bol vaktiniz varsa hem okuyup, hem yazabilirsiniz. Eğer bu işlemleri yabancı bir dilde yaparsanız tam fevkalade olur.

Kadınlara Yönelik Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

7. Yeni yemek tarifleri keşfetmek
8. Örgü örmek & takı yapmak
9. Spor yapmak
10. Bahçe işleriyle uğraşmak
11. Koleksiyon yapmak
Kadınlar elbette listedeki diğer tüm hobileri yapabilirler. Kadın ve erkek için ayrı kategori yapmamın sebebi, genel olarak kadın veya erkeğe daha çok hitap eden işleri listelemek. Yemek yapmak çoğu çalışan kadın için çok da ilginç bir şey olmasa da, vakti bol olan ve yeni tatlar keşfetmeyi sevenler için güzel bir hobi olabilir. Belki ev yemekleri satarak gelir bile elde edebilirsiniz. Örgü ve takı işleri de hem güzel bir hobi olabilir, hem de gelir sağlayabilir.

Spor yaparak ise hem vaktinizi değerlendirebilir, hem de sağlıklı ve formda kalırsınız. Pahalı spor salonlarına yazılmanıza da gerek yok. Planlı bir şekilde yürüyüşe veya koşuya gidebilirsiniz.



Bunların dışında, eğer uğraşacak küçük de olsa bir bahçeniz varsa zamanınızı burada harcayabilirsiniz. Bitkilerle ilgilenmek son derece sakinleştirici bir aktivitedir.

evde çalışmak
Hobilerinizden Para Kazanmanızı Sağlayacak 4 Öneri
Evden para kazandıran işler yapmak çoğumuzun hayali. Hobilerinizle gelir elde edebileceğiniz 4 yöntem listeledim.

Erkeklere Yönelik Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

12. Ahşap işleriyle uğraşmak
13. Model maketler yapmak
14. Ağırlık kaldırmak & vücut geliştirmek
15. Balık tutmak
16. Klasik araba restorasyonu yapmak
Gerekli aletleri tedarik ederek ahşap malzemelerle kendinize güzel bir uğraş edinebilirsiniz. Kesip, oyup, boyayıp değişik tasarımlar yapabilir, hatta bunları satabilirsiniz bile. Diğer yandan evde model maket yapmak da güzel bir hobi olabilir.

Erkekler için bir başka seçenek ise vücut geliştirmek. İster evde, ister salonda olsun düzenli çalışarak bir amaç edinmiş olursunuz.

Evde Yapılacak Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

17. DIY – Kendin yap
18. Belgesel izlemek
19. Tasarım yapmak
20. Facebook veya Twitter sayfası oluşturmak
Evde kendi başınıza yapacağınız bir çok keyifli hobi var. Benim tavsiyem bir “kendin yap kitabı” edinmeniz. İnternette bolca bulabilirsiniz. Dilerseniz YouTube videolarını izleyerek de kendi başınıza yapacağınız şeyler bulabilirsiniz. Kendin yap, konsept olarak eldeki mevcut bulunan veya ucuz temin edilecek eşyaları kullanarak bir şeyler oluşturmaktır. Yapacağınız şey kimi zaman bir kitaplık, kimi zaman ise daha kompleks elektronik bir eşya olabilir. Tamamen keyfinize ve zamanınıza göre bir uğraşa girebilirsiniz.

Evde genelde vaktimizi televizyon veya bilgisayar başında öldürüyoruz. Bunun yerine ilgi alanınıza göre bir belgesel seçip seri halinde izleyebilirsiniz. Tarih, bilim, doğa, siyaset veya başka bir konuda olabilir. Siz neyi seviyorsanız.



Tasarım konusunda ise, Photoshop ile logo, tişört, internet sitesi arayüzü tasarımlarıyla meşgul olabilirsiniz. Oluşturacağınız bir Facebook veya Twitter sayfası ile seçeceğiniz konuyla ilgili paylaşımlar da yapabilirsiniz. Bu işi yapıp binlerce, hatta milyonlarca takipçiye ulaşmış insanlar var.

Bilim ve Teknoloji Severler İçin Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

21. Programlama öğrenmek
22. Kısa film çekmek
23. Astronomi ile ilgilenmek
24. Drone uçurmak
25. Kuşları gözlemlemek
Eğer ilgi duyuyorsanız, bir programlama dili öğrenmek ileride çok işinize yarar. Tabii bu kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı. Ancak şimdilik sadece vaktinizi olumlu kullanmak açısından hobi olarak başlayabilirsiniz. Biraz araştırma yapıp size göre uygun olan bir dile başlayabilirsiniz.

Kısa film de güzel bir hobi olabilir. Profesyonel bir kameraya ihtiyacınız yok. Akıllı telefonunuzun kamerasını kullanıp, güzel bir senaryo yazarak filminizi kaydedebilirsiniz. Kimsenin beğenmesi de önemli değil. Önemli olan sizin bir şeyler üretmeniz.



Uzaya ilgiliniz varsa amatör olarak astronomi ile de ilgilenebilirsiniz. Başlangıç için gerekli olmasa da, ileri seviye için kendinize bir teleskop alabilirsiniz. Bolca araştırma yapmanız gerekse de, oldukça ilgi çekici bir uğraş olduğunu düşünüyorum.

Drone konusu biraz masraflı olabilir ama bütçeniz varsa gerçekten zevkli bir uğraş.

Sosyallik Kazandıracak Hobiler

Vakit Geçirmek İçin 30 Hobi Tavsiyesi

26. Dans kursuna gitmek
27. Paintball oynamak
28. Seyahat etmek
29. Fotoğrafçılık yapmak
30. Basit yarışmalara katılmak
Sevdiğiniz bir dans ve küçük de olsa bir bütçeniz varsa bir kursa yazılabilirsiniz. Hem güzel vakit geçirir, hem de yeni insanlarla tanışırsınız. Kurs çıkışı zaten öğrendiğiniz yeni şeyler hakkında konuşacak ve beraber takılmaya başlayacaksınız.

Arkadaş çevreniz varsa paintball gibi beraber yapacağınız aktiviteler seçmek de güzel bir fikir olabilir.



Seyahat konusunda ise aklınıza 5 yıldızlı bir otele gidip tatil yapmak gelmesin. Sırtınızda bir kamp çadırıyla merak ettiğiniz şehirlere yolculuk yapabilirsiniz. İnternette doğa yürüyüşü yapan grupları bulabilir ve onlara katılabilirsiniz. Fotoğrafçılık seyahat ile birleştirilirse çok daha güzel sonuçlar verebilir. Instagram hesabınızdan yayınlayacağınız fotoğraflarla doğa severlerin radarına girebilirsiniz. Ayrıca eğer güzel fotoğraflar elde edebilirseniz bunları internette stock marketlerde de satabilirsiniz.



Yarışma deyince büyük ödüllü bir yarışma düşünmeyin. İnternette fotoğraf yarışması, bilgi yarışması gibi hem eğleneceğiniz, hem de sosyalleşeceğiniz yarışmalar bulabilirsiniz.


alıntı
 
Alt 26 Mayıs 2021, 00:51   #2
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kardom.

________________

 
Alt 26 Mayıs 2021, 00:52   #3
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Prencies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kardom.
Teşekkür ederim Kardomm

 
Alt 26 Mayıs 2021, 00:55   #4
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ederim Kardomm
Yeni yemekler keşfettiğim doğrudur. Ama sadece kadınlar keşfetmemelidir. ^^

________________

 
Alt 26 Mayıs 2021, 00:56   #5
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Prencies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni yemekler keşfettiğim doğrudur. Ama sadece kadınlar keşfetmemelidir. ^^
hiç anlamam ama gurme olabilirim acıkınca oda :P

 
Alt 26 Mayıs 2021, 00:59   #6
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kardo sana boşuna çiğerci ustası demiyorum ben

________________

 
Alt 26 Mayıs 2021, 01:05   #7
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öpüşmek.. Hem hobilerin feriştahı, hem de sonrasında nasıl vakit geçiyo zerre anlamazsınız.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 07 Şubat 2022, 18:53   #8
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben neye başlasam belli bir süre geçtikten sonra sıkılıyorum sonra o basladigim şey yarim kaldı diye kendime kızıyorum ;d

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 07 Şubat 2022, 18:57   #9
Standart

En güzeli mutfakta vakit geçirmek yeni tarifler denemek

 
Alt 07 Şubat 2022, 18:58   #10
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

gitar veya piyano calmayi ögrenmeyi istiyorum

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:52.