IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By aL-yazmaLi


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2024, 20:52   #1
Emektar
Miray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evde Yapılabilecek Hobiler için Eğlenceli +19 Hobi Örneği

Evde yapılabilecek hobiler için çok eğlenceli fikirler mevcut. Yapılacak hobi fikri arıyorsanız doğru adrestesiniz, fikirlere göz atmak için içeriğe göz atın!

Hobiler, insanı hem rahatlatır hem de üretilen şeyle insan mutluluk duyar. İnsanlar hayatlarını sürdürebilmek adına kendilerine kazanç sağlamak için bir işte çalışıp aldıkları parayla geçimini sağlayıp hayatlarını sürdürmektedir. Lakin insan ihtiyaçları sadece yemek yeme ve çalışmaktan ibaret değildir. Hal böyleyken sürekli arayış içinde olan insanlar özellikle de hanımlar farklı alanlarda da yetenekleri göstererek becerilerini kullanmak ve evde yapılabilecek değişik hobiler ile kendilerini daha iyi ifade etmek istemektedir.

Boş vakitlerimde oturup hiçbir şey yapmamak sadece can sıkıntısı getirmektedir. Bu da bizim kendimizi meşgul edebileceğimiz farklı alanlara yönelmemiz de neden olmaktadır. Oturduğumuz evde yapılabilecek hobiler günlük stres atmaya ve yeni şeyler öğrenerek kendimize bir şeyler katmak adına iyi bir yol olarak görülür. Ev hanımları için hobiler diye de adlandırabileceğimiz birbirinden güzel basit ev hobileri için doğru adrestesiniz.

Evde yapılabilecek hobiler konusunda birçok fikir çıkarmak mümkün. Peki, Evde oturup ne gibi hobiler yaparak zamanımızı geçirebiliriz. Bunlara örnekler ve anlatarak sizin de kendinize uygun Hobileri seçerek eğlenmenize yardımcı olacağız.

Yeni bir dil öğrenmeye Ne dersiniz?

Evde hobi olarak ne yapabilirim sorusuna cevap niteliğindeki bu fikir size çok iyi gelecek! Her dil bir ifade şeklidir. Ne kadar dil öğrenirsiniz o kadar kendinizi ifade seçeneğine sahip olursunuz. Bazen öğrenmiş olduğumuz dil bizim anlatmak istediklerimizi için yeterli gelmeyebilir. Her dilin kendine has vurguları ve ifade seçenekleri vardır. İfade seçeneklerinizi zenginleştirmek yeni bir dil öğrenmekle beraber hem zevkli hem de birçok kapının size açılmasını sağlayacaktır.

Yeni takılar üretin!


Kadınlar kendi zevklerine göre takıları bulmak için birçok yeri arayarak zevkine en yakın olan takıları seçmektedirler. Oysa kendi takılarına kolaylıkla istedikleri uygun taşları ve renkleri bir araya getirerek yapabilmeleri oldukça kolay bir işlemdir. Bu şekilde kendilerini bir basit hobi örneği seçmiş olur hem de kolay bir şekilde kendisine yakışacak takılar yapabilirsiniz. Hatta bu takıları yapıp satan birçok kişide bu işini severek devam etmektedir.

Boyalarla bir araya gelenler

Renkler uğraşmak hem zevkli hem de seçilebilecek en eğlenceli hobilerden birisidir. Örnek resim yapabilme kabiliyetiniz varsa sevdiğiniz ya da hayalini kurduğunuz herhangi bir nesneye kâğıda dökerek bunun renklendirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey boş bir kâğıdın üzerine sevdiğiniz şeyleri yapıp istediğiniz renklerle içini doldurmak olacaktır. Evde uğraşılabilecek hobiler başlığında yer bulan resim yapmak çocukken en sevdiğimiz çalışmalar içinde yer almaktaydı. Bu sebepten dolayı resmi yapmak hem çocukluğumuzdaki yaşadığınız anları hem de hayal gücünüzü geliştirmek adına sizi büyük katkılar ekleyecektir.

Ellerin sanatı kanaviçe


Evde yapılabilecek hobiler arasında yer alan ve özellikle bayanların tercih edebileceği hobiler arasında en ideal seçimlerden birisidir kanaviçe diğer el işlerine göre hem daha popüler hem de daha güzel görünümlerin ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Kaçan ive yapabilmek için uygun bir bezin üzerine iğne ile dikişler yapılır. Kanaviçe yapılabilmesi için bezin etrafındaki çemberin hareketsiz kalmasını sağlayan aparat işlemi çok daha kolay olmasını sağlamaktadır. Başlarda çok kolay gibi görünmese de zamanla ellerin çalışmasıyla çok zevkli bir hal alacaktır.

Pastaları süsleyerek yeni görünümler vermek

Bu sadece bayanların değil erkeklerin de yapabileceği bir hobidir. Mutfakta zaman geçirmek her zaman çok eğlenceli ve kişilerin kafalarını dağıtmaları için ideal bir ortamdır. Yaptığımız her yiyecek gibi pastalarda görüntüsü ile iştahımızı kabartmaktadır. Pastalar bir hediye olarak görüldüğü gibi yaptığımız süslemeler sonucunda bunu bir kişi vererek onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Aldığınız pasta süsleri ne hazırlamış olduğunuz pastaya ekleyip çok güzel görüntüler elde edebilirsiniz. Bu görüntüler zamanla becerinizi bağlı olarak çok farklı süsleme teknikleri ne geliştirebilmenize olanak sağlayabilir.

Bahçe bakımı ile strese son verin!

Toprağın insanın bütün kötü hislerini hayatındaki streslerini ve düşüncelerinden aranıp yeniden doğmasına sağlayacak kendine özgü bir yapısı vardır. Genellikle iş hayatından ayrılmış emekli kişilerin uğraş alanı gibi görünse de gençlerin hobi olarak tercih etmeleri kendi hayatlarındaki stresten kurtulmaları adına yapabilecekleri en güzel hobiler arasında yer almaktadır. Renkli çiçeklerle hayatınızı renklendirebilirsiniz ektiğiniz tohumlar zamanla büyüyüp yeşerdiğini gördüğünüz zaman bu başarıdan dolayı hem kendinizle gurur duymuş olur hem de hobinize devam etmek istediğiniz her zaman olur. Hayatınızda kendinizi meşgul edip yapabileceğiniz bir alanda olmuş olursunuz.

Akvaryumla ilgilenmek

İçini balıklar için süslediğimiz akvaryuma balıkları koyarak bazen sadece bunu izlemek bile insanları keyiflendiren kafasının rahat olmasına neden olabilmektedir. Canlılar ihtiyaçlarını gidermek İnsanları mutlu olmasındaki en temel sebeplerden birisidir.

Evde yapılabilecek hobi: Taş boyama!


Taşlar bizim üzerine rahatlıkla boyalarla renkleri bilmemiz ya da çeşitli figürler yapabilmemiz için hem manalı hem de kolaylık sağlayan cisimlerdir. Evde yapılabilecek kolay tasarımlar içerisinde yer alan doğal taş boyama fikri hem evinize hem de size çok iyi gelecek fikirlerden! Taşların kendine has renkleri vardır bu renklerin daha canlı görünmesi için üzerine cilalama işlemi yapıp bunları birer koleksiyon haline getirebilirsiniz birçok kişi koleksiyona sahip olup birbirine benzeyen şeyleri toplayıp biriktirirler taşlarda bu koleksiyon seçimleri arasında en ideallerinden birisidir. Sizde taşları boyayarak ortaya harika görünümlü dekor ürünleri yaratabilirsiniz.

Eşyaların adı tekrardan dekore edin

Eşyaların modası geçtiği için onları evinden uzaklaştırmak isteyebiliriz. Fakat günümüz ile birçok yeni eşya eski eşyaların parçalarının birleştirilmesi ile meydana gelmektedir. Bu sebepten dolayı kendi becerilerinizi kullanarak evinizdeki eşyaları farklı kullanım amaçları için biçimlendirerek ya da görüntülerinde değişiklik meydana getirip anlamlar yükleyebilirsiniz.


Origami kâğıt dünyası

Kâğıtta şekil yapıp gördüğümüz nesnelere aynısını yapabilmek bir sanattır. Bu sanat kimsenin doğuştan sahip olduğu bir yetenek değildir. Neler yapabileceğinizi görmek için yapabileceğiniz tek şey elinize kâğıt Olup daha önceki yapılmış örneklerden yararlanmaktadır. Böylelikle herhangi bir masrafa girmeden çok kolay bir şekilde evinizde origami öğrenerek evde yapılabilecek hobiler bulma açısından bir hobi edinebilirsiniz.

Çevrenizdeki güzellikleri fotoğraflarım


Fotoğraf çekmek herkesin elindeki cep telefonuyla kolaylıkla ulaşıp yapabileceği bir işlemdir. Fakat her iş gibi bu da yapıldıkça yeteneğin geliştiği ve farklı bakış açılarını artığı bir hobi olabilir. Çektiğiniz fotoğrafları istediğimiz düzenleme programları ile rahatlıkla renk tonlarında ayarlamalar yapıp başardığımız kaliteli bir fotoğrafın elimizde bulunması yeni fotoğraflar çekmemize yardımcı olmaktadır.

Maketlerle ihtiyaçlarınızı giderin

Örneğin bir kalem kutusu almak yerine karton ya da benzeri mukavva kâğıtlarından yararlanarak kendi isteğiniz doğrultusunda bir kalem kutusu yapabilirsiniz.

Örgü örmek

Evde yapılabilecek hobi işleri konusunda örgü örmek belki de en çok tercih edilenlerden! Örgüler öğrenilmesi kolay ve zamanla geliştirilebilir bir yetenektir. Hobi olarak kullanmak ise hem giyebileceğimiz çorap, patik ya da kazak türevi giyim eşyalarını yapabilmemizi hem de kendimizi meşgul edip mutlu olabileceğimiz bir hobi edinmenize olanak sağlar.

Kumaşlarla minik oyuncaklar yapmak

Elimize bir parça kumaşın olmasa birçok oyuncağın yapılmasına yeterlidir. Kalıpların dışına iplerle bir örgü yapmak bu işin en kolay ve zevkli tarafıdır.

Yumurta kolileri ile dekoratif eşyalar

Farklı renklerde olan yumurta kolilerini bir araya getirip duvarı boydan boya kapatmak ya da bu kolileri istediğimiz renklerle boyayarak yaşadığımız evi çok güzel bir görüntü almasını sağlayabiliriz.

Kavanozlardan bir eser yaratmak

Yiyeceklerimizin içinde bulunduğu kavanozlar genellikle çöpe atılır. Fakat bu kavanozları alıp etrafına güzel renkli desenler vererek içine birer mum yerleştirmek inanılmaz görüntülerin elde edilerek atıklarımızı değerlendirilebilir birer süs eşyaları yapabilirsiniz.


Çalgı aletleri

Çalgı aletleri herkes hayatımda bir dönem kullanmak istedi fakat bir türlü başlayamadı bir hobidir. Bu hobi genellikle boş kaldığımız zaman aklımıza gelmeyen fakat hep içimizde olan bir hobi seçeneğidir. İstediğimiz çalgı aletini alıp gerek internet üzerinden dersleri takip ederek ufaktan başlayabilirsiniz.

Yüzük tasarlamak

Halka şeklinde aldığımız yüzüklere uygun taşları yapıştırıcıyla yapıştırdığınız zaman kendiniz İstediğiniz yüzük modelini oluşturabilirsiniz.

Midyeleri boyamak


Deniz ürünü olan midyeler kolay bir şekilde temizlenip etrafına boyalarla renklendirmeleri yaparak harika ötesi eserler ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

El işleri ile avizeleri desteklemek

Evlerimizdeki avizeleri etrafına el işleri ile yapılan desenler yapıştırılarak çok güzel görüntüler elde edebilirsiniz.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

.

~𝓑𝓪𝓼𝓴𝓪 𝓫𝓲𝓻 𝓮𝓿𝓻𝓮𝓷𝓭𝓮 𝓮𝓷 𝓰𝓾𝔃𝓮𝓵 𝓱𝓪𝓵𝓲𝔂𝓵𝓮...
 
Alt 18 Mart 2024, 14:02   #2
🧿 💜 hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiçbir şey 💜 🧿
aL-yazmaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

boya oLa biLirde cok beceriksizim bu konuda ... sonuca karismam

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] payLasim icin tskLer

________________

Evde Yapılabilecek Hobiler için Eğlenceli +19 Hobi Örneği



 
Alt 11 Nisan 2024, 08:00   #3
Standart

Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bizleri bilgilendirdiğin için şahsen teşekkür ederim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:42.