IRCRehberi - IRCForumlarının En İyi Rehberi   ofsbilisim hosting
sohbet odaları


Ücretsiz Mobil Oyun

ZirveShell chat,sohbet


Help Extra Help hakkında herşeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

7Beğeni(ler)
  • 3 Post By Choice
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By She
  • 2 Post By Absent


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2021, 18:20   #1
Standart Helperlik neden önemlidir & Başarılı bir Helper Olmak

Başarılı bir Helper Olmak.. Helperlik neden önemlidir?

Sanal ortamda rahatca güvenle ve gönül rahatlığı ile sohbet etmek için herkes kendine göre komut bilgisi öğrenmek zorundadır, eğer öğrenmez ise kötü niyetli insanlar bizleri hem maddi hem manevi anlamda zarar verir, bu konuda insanları tamamen gönüllü olarak uyarmak ve bilgilendirmek amaçıyla görevli insana Helper denir. Başarılı bir Helper'in kesinlikle uyması gereken bazı kurallar vardır ;

1) Sabır ve Samimiyet

Cevap : Kanala gelen herkesi sabırlama dinlenmesi ve kurallar çercevesinde ona yardımcı olması ve her ne şartlarda olursa olsun görev yaptıgı Sunucuyu ve diğer görevli Arkadaşlarını toz kondurmama telaşında olmamalı kendi Samimiyetini kişiye aktarması lazımdır.

2) Kullandığı Nick ve Tarzı nasıl olmalı..

Cevap : Başarıyı yakalamak isteyen bir helper kesinlikle kullandığı nick önceden iyi seçmeli ve şartlar ne olursa olsun asla nickini değiştirmemelidir, ve diğer helperlerden farklı olduğunu yardım isteyen kullanıcıya belli etmeli ve her ne olursa olsun o kişiye kısaltma kelimelerle hitap etmemelidir.


3) Görevini iyi bilmesi gerekir,

Cevap : Bir helperin görevi tüm komutları bilmek ve ezberlemek kesinlikle değildir tüm komutları bilmesi ona başarı sağlamaz , klavyeyi çok pratik kullanması ona başarıyı getirir. ve diğer görevlilerle yarış haline girmemesinin gerektiğini ögrenmesi çok önemlidir,

3) Kıskanç olmamalı..

Cevap : Başarılı bir helper olmak için kesinlikle başka bir helper görevlisini kıskanmamalı ve onunla yarışmamalıdır. her anlamda güven vermeli ve kibirli olmamalıdır.

4) Reklam yapmalı

Cevap : Bir helper nasıl reklam yapar, şöyle her zaman atik olmalıdır, gözü kanalda olmalıdır, kanala gelen kişiye hızlıca yardım verip kanaldan çıkartmamalıdır, bazı zamanlarda yavaş cok ayrıntılı açıklamalı olmalıdır, böyle yaparsa eğer kendi reklamını yapar,

5) Ezberlemek

Cevap : hiç bir zaman başarıyı ezberlemekle ilgili olduğunu düşünmemelidir çünkü kendisini başarıya taşıyacak kişi kanala yardım talep eden kişiler olduğunu unutmaması gerekir yardımını hazır komutlarla değil manuel vermelidir hazıra değil her zaman zoru seçmelidir.

6) Dostunu iyi seçmelidir.

Cevap : Kendi Ops kanalında dostunu arkadaşını iyi seçmelidir, ve ops kanalında çok konuşmamalı gerektiğinde konuşmalı iyi dinleyici ve iyi gözlemci olmalı ve ops kanalının loglarını iyi loglamalıdır Help Founder, log istedimi o hemen temin etmelidir kendisine..

7) Zeki olmalı

Cevap : Kanalda online olarak çok helper olduğunda kanaldan çıkmalı helper azaldığında kanalda olmalı online süresini en yüksek seviyede değilde, gerektiği zaman gerektiğinde kanalda olmayı tercih etmelidir

Not: Bu bilgiler tamamen şahsıma özel olup kendi bilgi ve birikiminden yazıya dökülmüştür, her türlü eleştiriye açıktır.


________________

 
Alt 07 Şubat 2021, 18:30   #2
Standart

Emeğinize sağlık,güzel bir paylaşım olmuş.

________________

..


 
Alt 07 Şubat 2021, 18:42   #3
Standart

Teşekkür Ederim.

________________

 
Alt 07 Şubat 2021, 19:04   #4
Süper Moderatör
YouLosT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik paylasim icin tsk ler

________________

<img src=https://resmin.net/images/2021/01/24/Hg7u5G.gif border=0 alt= />
 
Alt 07 Şubat 2021, 22:12   #5
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @Choice güzel bi konu olmuş

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..


~ E & B ~
 
Alt 07 Şubat 2021, 22:22   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkür ederiz @Choice

________________

~ E & B ~
 
Alt 07 Şubat 2021, 23:51   #7
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bknz: 15 sene önce irc'nin olmazsa olmaz departmanı.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..



 

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:57.