IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

6Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mahrez
  • 3 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By TheMountain
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2021, 10:46   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Muhabbet Kuslari Neden Kusar ?

Muhabbet kuslari zarif ve ince bir bedene sahiptirler. Fazla elde tutulmaktan katiyen hoslanmazlar. Sanki insanlarin kendisine zarar verecegi dusuncesine kapilip,korkarak ucarlar. Genetik olarak hepsi birbirine benzer,turleri degisIk olmasina ragmen benzerlikleri akil karistiracak tarzdadir. Bu nedenle muhabbet kusu bakimini ustlenen kisiler bu konuda titiz davranmali ve kusun ruh halini anlayabilmelidirler. Kuslar cabuk hastalanan canlilardir. Soguk havalarda ,tadilat yapilan ortamlarda toza ve asiri soguga gelemez olurler. Onlarin ortami oldukca hijyen olmali ve bakimlari en iyi sekilde saglanmalidir. Bakimi tam yapilmayan muhabbet kuslarinin hastalanma orani oldukca yuksektir ve her daim risk icerir. Severek aldiginizin kusunuzun kisa surede olmesini istemezsiniz oyle degil mi ? O halde yapmaniz gereken en onemli etken onlara bakma sekli ve davranma sekli sevgi ile saglanmali ve sIk araliklarla kusunuz ile sohbet etmelisiniz. Sizin ilginiz onun hayata tutunma seklidir. Kuslarin psIkolojisi coker mi demeyin. Tabii ki coker ve onlarin depresyondan cikmalari oldukca uzun surer. Sizin tavriniz ve yaklasim sekliniz nasilsa bunu cok iyi bir sekilde analiz ederle. Muhabbet kuslarinin bir kulagi her zaman sizdedir. Sizden gelecek tatli bir soze ihtiyaclari bulunmaktadir.


Yeni bir kus aldiginiz icin kusun bircok ozelliginden habersiz olmaniz dogal bir durumdur. Fakat muhabbet kuslari kafese atilarak,onune yem atilarak bakilmaz. Onlarinda gunluk ozgurluklerine teslim olmasi ve o pozitif enerjiyi vucutlarina depolamasi gerekir. Oncelik kusun sizden ne istedigini bilmek ile baslar. Zamanla kusunuza alisacak,o da size alisarak sahibini tanimaya baslayacak ve korkularini yenecektir. Kusu korkusunu yendigini size yaklastigi ve kacmadigi zamanlarda anlarsiniz.Onlar kendi dogalarinda yasamadiklari icin cabuk hastalanmalari mumkun olabilmektedir. Muhabbet kuslari hastalandiklarinda ilk belirti kusma sendromu olur. Yedigini ve ictigini kusar. Kusmasi ayri bir koku yapar. Kustugu an o koku her yerine dogal olarak gececek,bu koku kusu rahatsiz etmeye yetecektir. Boyle bir durumda kusun ilik su ile banyo yapmasi,o kotu kokudan arinmasini saglayacaktir. Kusun banyo suyu ayarlanirken ,tipki bebeklere nasil hassasiyet gosterip bunun kolunuzun dirsegi ile test ediyorsaniz,kuslarin suyunda da bu titizligi saglamaniz Muhabbet Kuslari Neden Kusar ?gerekir.Muhabbet kuslari kusarken asidik siviyi disa atarlar. Bunlarin yarisi yiyecek ve bir diger yarisi su ile karismis seklidir. Gagalarinin alt kisminda islakliklar olusur ve kokusu zaten size gelir. Hasta kusun durusu ve gucsuzlugu dikkat ceker. Her an kusmaya yatkin kus artik yeme isteginden bir sure sonra sIkilir hatta yemek yemeyi birakir.Istahi dogal olarak gider. Enfeksiyon giderek artar.


Enfeksiyonlarin miktarinin artmasi sonucu istenmeyen mantarlar ve alerjiler belirmeye baslar. Boyle bir durumda kusunuzla daha fazla ilgilenmeli ,ona bakim saglamali ve yemini degistirmelisiniz. Veterinere gostermeli ve bunun altinda yatan temel nedenleri ogrenmelisiniz. Kuslarda kusma sendromu,asiri korkma, sahibine alisamama,yedigi yemin dokunmasi, bilincsiz verilen antibiyotikler ve vitaminler, yavrusunu beslerken agiz yolu ile gecen mikroplar,kalp ritminde bozukluklar,kusta depresyon ve siddetli uzuntu,hic ucamama kaygisi ve cesitli yara ve ic hastaliklar,enfeksiyonlar ,kusun kusmasina neden olur. Kusunu kusmasi hasta olduguna isaret eder. Ciddiye almali ve tedavisi icin gerekli islemleri acil bir sekilde uygulamalisiniz. Aksi takdirde hasta kus,bagisIkligini kaybederek,olebilir.

Muhabbet Kuslarinin Kusmasina Neden Olan Diger Etkenler,Sebepler

– Ciftlesme esnasinda ortaya cikan bakteriler ve virusler, kusun hasta olmasina kusmasina neden olur.
– Esi ile opusme esnasinda agiz yolu ile gecen virusler,
– Muhabbet kuslari birden cok yavruyu beslemeye calisirken guc kaybederler ve fark etmeden mikrop kaparlar. En cok hasta olduklari donem yumurtlama donemi ve bebeklerini besleme sekli ile gelisir. Bu yuzden yuva gunluk temizlenmeli,ve kafesin gazetesi temiz bir sekilde degistirilmelidir. Bu her gun duzenli bir sekilde olmalidir. Muhabbet kuslarinin ictigi suya bazen kakalari bulasir ve o suda milyonlarca mikroplar urer. Siz fark etmezsiniz ama onlar susadiklari zaman kakali suyu icerler ve virus kaparlar. Onlarda da insanlar gibi karin agrilari olusur. Mide bulantilari siddetlenince de kusmaya baslarlar.

Muhabbet kusunuzda eger hazimsizliklar ve cesitli besin alerjileri soz konusu ise,kus zehirlenmis olabilir ve bunu kusarak ifade edebilir.
– Merkezi sinir sisteminde gelisen ani duzensizlikler,kalici depresyonlar,beyin mekanizmasinda travmalar bu tur olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Bu yuzden kusunuzu kesinlikle ilgiden maruz birakmamaniz gerekir.
-cinko zehirlenmeleri, Vitaminin asiri fazlaligi sebep olabilir Kusa vitamini haftada 2 kere suyuna 2 damla sIkmaniz yeterli olacaktir. Surekli ilac yolu le vitamin depolamak ,kusun beyin ve dis gelisimine de olumsuz yonde etkiler. Besin zehirlenmeleri ve surekli acikma fazla kilo almalarina neden olur. Cok kilo alan kusun ucma payi cok azdir. Zamanla kanatlari hamlasarak ucma ozelliklerini tamamen kaybederler.

– Ek gidalar bazi kuslarda sindirim tembelligine yol acar. Ornegin ekmegin ve yumurtanin fazla verilmesi ,kabiz olmalarina neden olur. Daha sonra cesitli hazimsizliklar nuksetmeye devam eder. Enfeksiyon ic haznede cogaldikca mide bunu kaldiramayacak duruma gelir. Cesitli ve ani kusmalarin sebepleri fazla degisIk gidalarin verilemesi ile ortaya cikabilir.



– Muhabbet kusunuz cok kusuyorsa hic beklemeden bir veterinere gosteriniz. Veteriner cesitli idrar ve kan tahlillerini kusa uygulayarak bunun gercek nedeni sizler ile paylasacak ve tedavisi icin ilaclar yazacaktir. Verilen ilaclari dogru bir sekilde kullandiginizda kusma duracak ve kusunuz eski sagligina geri donecektir. Sizlere hazirladigimiz muhabbet kuslari neden kusar sorusuna dogru bilgileri aktardik. Saglikli hayvanlar beslemeniz ,buyutmeniz dilegi ile.


ALİNTİ ~
 
Alt 24 Nisan 2021, 10:51   #2
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende besliyordum , bir gün karpuz yerken yanıma gelmişti ve haddinden fazla yedi. Araştırdıktan sonra bunun bir hata olduğunu anlamıştım.

Emeğinize sağlık.

 
Alt 24 Nisan 2021, 10:54   #3
Standart

türkiye'de yaşıyorlardır.

 
Alt 24 Nisan 2021, 10:57   #4
Standart

Hâlâ 2 tanesi benimle bunca zamandır da tecrübem var hiç başıma gelmedi gayet iyiler

________________

Un coeur en hiver
 
Alt 24 Nisan 2021, 10:58   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Mahrez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende besliyordum , bir gün karpuz yerken yanıma gelmişti ve haddinden fazla yedi. Araştırdıktan sonra bunun bir hata olduğunu anlamıştım.

Emeğinize sağlık.
Benimde var 5 yasinda ismi Capkin tşkler : )

 
Alt 24 Nisan 2021, 10:59   #6
Naz
Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Muhabbet kuşu besleyenlerin, evlerinde beyaz tasarruflu ampul kullandıklarına dair bi gözlemim var. Biraz da bundan bahsedelim?

________________

Too glam to give a damn
 
Alt 24 Nisan 2021, 10:59   #7
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
TheMountain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hâlâ 2 tanesi benimle bunca zamandır da tecrübem var hiç başıma gelmedi gayet iyiler
guzel bakinca boyle seyler baslarina gelmiyo : )

 
Alt 28 Nisan 2021, 14:56   #8
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Üşütmüştür

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 22 Kasım 2021, 23:15   #9
Standart

Öyle olunca sıcak tutmaya bakın. Suyuna vitaform gibi ilaçlar katın. Sık sık ilgilenip, onunla konuşun.

Bir de beyaz kum mu bir şey var. Ondan verin.

Ben benimki yesin diye 1 saat heykel gibi durup, dizime döktüğüm kumu yesin diye epey uğraşmıştım

 
Alt 22 Kasım 2021, 23:17   #10
PnR
Umut ßir Gökyüzü Ama BENİM Kanatlarım Kırık...
PnR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ilk defa duydum

________________


Allah'ın dediği olur...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:30.