IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2021, 21:18   #1
Standart Köpekler Hakkında 10 Şaşırtıcı Bilgi

Arkadaşlar herkese merhaba. hem kedi hem de köpek sahibi biriyim. doğal olarak köpekler ve kediler ile ilgili her türlü bilgi dikkatimi çekiyor :) ve bugün köpekler hakkında 10 şaşırtıcı bilgi konulu bir haber okudum.

"Köpeğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi bildiğinizi düşünebilirsiniz. Sonuçta onunla aynı evi paylaşan sizsiniz ve birbirinizin her halini görüyor, bu hayatı birlikte paylaşıyorsunuz. Ama emin olun, bu tatlı dostlarımız hakkında hala bilmediğiniz ve duyduğunuzda çok şaşıracağınız bazı şeyler var. İşte köpek dostlarımız hakkında bilmediğiniz ilginç gerçekler.

1- Bir köpeğin kuyruğunu sallaması, her zaman keyfinin yerinde olduğu anlamına gelmez. Bazen bu davranış, onun birisine saldırmak üzere olduğunu anlamına da gelebilir.

2- Köpeğinizin yüz özelliklerini inceleyerek, onun yaşam süresini tahmin edebilirsiniz. Uzun, keskin yüzlü köpekler; daha düz yüzlü olanlardan daha fazla yaşarlar.
3- Dalmaçya yavruları tamamen beyaz renkte doğarlar, siyah lekeler yaklaşık üç haftalıkken ortaya çıkmaya başlar.
4- Köpekler sadece çok gelişmiş bir koku alma duyusuna sahip değillerdir; aynı zamanda çok iyi duyarlar.
5- ABD'de 75 milyondan; dünyada ise 400 milyondan fazla köpek yaşamaktadır. Amerika, evcil köpek sayısının en fazla olduğu ülkeler listesinin başında yer alırken; bu sıralamayı Brezilya ve Çin izlemektedir.
6- Köpekler kucaklanmaktan hoşlanmazlar. Biz insanlar bunu bir sevgi göstergesi olarak görürken; köpekler sarılmayı bir baskınlık göstergesi olarak yorumlarlar.
7- Köpeklerin yemesi tehlikeli olan bazı insan gıdaları vardır. Mesela birkaç üzüm tanesi veya kuru üzüm, bir köpek için ölümcül olabilir. Ayrıca soğan, sarımsak ve kafein içeren her şey, köpeklerin uzak durması gereken besinlerdir.
8- Bütün köpekler havlamazlar. Mesela Basenji cinsi köpekler, havlamak yerine farklı sesler çıkarırlar.
9- Dünyadaki en hızlı köpek olan tazılar, yaklaşık 72 km hızla koşabilirler.
10- Hayvan psikologlarının araştırmalarına göre, ortalama köpek zekası 2 yaşındaki bir çocuk zekasına denktir. Köpekler 250 kelime ve jeste kadar anlayabilirler; 5'e kadar sayabilirler ve bazı temel matematiksel hesaplamalar yapabilirler. Hatta Moskova'da metro kullanmayı öğrenen bazı köpekler bile var! Onlar, yemek aramak için daha az nüfuslu bölgelerden daha az bölgelere gitmek için metroyu kullanıyorlar."

kaynak: hürriyet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:18.